» »

nakup TV - stotič

nakup TV - stotič

knapp ::

Pozdravljeni!

Sem pred nakupom TV-ja in čeprav sem prebral kar nekaj tem o modelih, vključno z debatami LCD ali Plazma, še nisem prišel do konca. Nekako se bolj nagibam k plazmi, po drugi strani pa se mi zdi, da v praksi le ne bo tako opazna razlika v tistih detajlih (črna črna, mehkejša, hitrejša slika, itd) in da bi mogoče »shajal« tudi z LCD. V glavnem, do sedaj so me najbolj pritegnili (po tehničnih podatkih, forumskih mnenjih) Panasonic plazma modeli. Tudi v živo sem šel pogledat v Harvey Norman zadeve, ampak sem bil kar malo zmeden in na koncu nisem vedel kaj mi bolj odgovarja, LCD ali plazma. Problem je seveda tudi v tem, da so predvajali različne vsebine, pa verjetno tudi različne nastavitve na TV-jih. Da bi pa moril enega prodajalca tam, da mi da različne modele z isto vsebino in nastavitvami, se mi pa ne da – po pravici povedano - pa prodajalcu tudi ne, kolikor sem dobil občutek.
Zato sprašujem vas, kaj bi vzeli na mojem mestu? Če ni predloga za točen model vsaj namig ali Panasonic plazma ali Sony LCD recimo :). Bolj pa mi je pomembna kvaliteta kot velikost
Dejstva pa so:
- Budget, zgornja meja cca 1.000 €
- TV gledam na razdalji 2,8 do 3,4 m (možnost prilagajanja; torej 42" minimalno; 46" ugotavljam, da novejših plazem niti ni, 50" pa se bojim, da bo prevelika pa tudi predraga)
- Imam kabelsko, v večini se gleda različne programe, jaz najraje šport na šport-tv, športklub, itd (tole mi je v bistvu še najbolj pomembno; kje se bo morebitni slab signal bolj poznal, na LCD al na plazmi), seveda bom pogledal tudi kakšen HD movie prek compa

To je to, kakršnakoli ideja, predlog dobrodošel. Če sem pa napisal kakšno neumnost, pa me poučite.
tnx

blackmack ::

Vse je odvisno od tega koliko si pripravljen dat denarcev. Sam imam LCD in je tud tam črna čisto črna. V bistvu če gledam v temi in slika postane črna sploh ne vidim kje je tv. LCD televizorje imaš različne tehnologije. Osvetlitev z neonkami(skoraj jih ni več), EDGE LED, EDGE Dynamic led, Direct LED. Odvisno pa je tud od vgrajenega panela. In vsaka tehnologija ti pač glede na ceno ponuja svoje.

Zdaj pa se moreš odločit kaj zahtevaš in koliko si pripravljen odšteti.

Moj TV ima Direct LED ter Sharpov UV2A panel. Cena temu primerna pa je bila 2650€.

knapp ::

Toliko žal ni rezerviranega za TV. Vem, več denarja več muzike. Za moj budget se mi zdi, da bi mi plazma nudila več kvalitete, ne vem.
No, pa recimo dajmo ta dva modela v izbor, kaj mi bo nudilo več zabave:
http://www.mimovrste.com/artikel/135000...
ali
http://www.mimovrste.com/artikel/135020...

floyd1 ::

Glede na budget mislim, da bi moral poiskati Panasonicovo plazmo, bo sigurno (vsaj po mojem) boljša slika kot LCD za tak denar. Lahko tudi kak "stari" model. Sicer je res, da se iz generacije v generacijo precej izboljšujejo, a povem ti, da so tudi "lanski" modeli izvrstni, se pa jih da navadno dobiti za zelo ugodno ceno, le malo je treba poiskati.
Zakaj bi bila 50" prevelika? Jaz gledam 50" plazmo nekje od 3-4 m in je čisto OK, že premala postaja ;).

sennheiser ::

Am ja, če se boš slučajno za plazmo odločil, uzami panasonic. Pri lcd tehnologiji pa samsung ali lg. Sony je precej dražji pa nima nič več za ponudit ne po kvaliteti slike ne po samih dodatkih. Panasonic ma tudi led lcd tv-je. In sicer z ips matriko. 46" se da dobiti, sam je cena kar visoka. Splača se ti v Bigbang it, ker tam so do sedaj vedno pokazali, če je kdo prosil. V bigbang rudnik ima tvje na anteni, tako da lahko za občutek vidiš kako je stanje.

Stvar je pa tudi takšna, tebi bo mogoče drugače odgovarjalo, kot nekomu drugemu. Zadevo obvezno pejt v trgovino pogledat. 100% se najde trgovc, ki ti bo rade vole pokazal.

Linka, ki si ju dal - panasonic čisto osnovna plazma... pri lg-ju dobiš isto zadevo za cca 650€... pač tle ti bi priporočal g30 serijo. Sony pa je led lcd, ampak za tak denar dobiš pri lg 47lv570s, kateri je led plus.... se pravi ima po kvadratkih razporejene led diode, kar pomeni boljše temne barve. Aja pa še to, če so ti pa nasplošno blede barve bolj ušeč... pol pa pač sony.

knapp ::

Ok, hvala! Bom šel res še enkrat v živo pogledat.
Kako pa zgleda ta Panasonicov Viera Cast? To pomeni, da lahko kar surfaš po netu ali je dostop samo do nekaterih vsebin?
Lahk npr. kar zaženeš youtube pa si predvajaš najljubše spote :)

sennheiser ::

Kakor je meni znano sam prednaložene aplikacije. Skype funkcija ena bolj uporabnih recimo. Ostalo pa pač mal za ferbc past.

tomko030 ::

Priporočam LED LCD Samsung.

zagi123 ::

A to maš kakšen poseben razlog, da priporočaš ta crap?

ameba ::

V bigbangu prodajajo za 1100€ 3D LED 47LW570S + 3D očala.
A je to za kej ?

zagi123 ::

3D= wack, LED=wack. Torej ne.

fpbs ::

ameba je izjavil:

V bigbangu prodajajo za 1100€ 3D LED 47LW570S + 3D očala.
A je to za kej ?

Ta TV ima vgrajen tudi satelitski sprejemnik. Omogoča odlično 3D sliko s pasivnimi očali, ki so manj obremenjujoča za oči. Poleg tega pa TV omogoča sprejem Smart TV. Mislim, da LG nudi največ za svojo ceno.

floyd1 ::

Če preberem prvi post... ...nekdo sprašuje po čim boljši televiziji za gledanje "kabelskih", predvsem športnih programov. Niti izvrsten SAT sprejemnik v TV, niti 3D pa nimata s tem vprašanjem nobene zveze.
O LG-ju pa imam isto mnenje. Imam njihovo (poceni) plazmo in sem zelo zadovoljen s sliko.

sennheiser ::

Am za to ceno je odličn tv. Ta smart tv je tudi googlanje, ampak kakor vem ni zaenkrat še flash playerja. Tipkovnice pa miša tudi ne. Je pa možno dokupt tak magic remote, kot ga ma wii konzola.... pa kot miška deluje na zaslonu. Zaenkrat še najbol uporana možnost. 3D če že mislš pejt LG na pasivna. Ne rečem ni ta 3d tako dober kot če je z aktivnimi očali... sam za oči je pa precej precej manj obremenjujoč.

Zagi123 domnevam da drugo kot plazmo sam ne vidiš... sorry dobiš pa precej več od tvja pri ledih kot pa pri plazmi. Za isto stvar so celo cenejši. Če gledamo primerljivo plazmo... tam kak panasonic txp46gt30e... so okol 1500€. S tem da ne morš tako dobr jo nastavt, sploh če maš svtlo sobo... je enostavno pretemna, 3d je za moje pojme podn, ker ne moreš normalno podnevi gledat, če ti slučajno zapaše. Aja pa še največji minus... plazme majo steklo čez, kar pomeni v primeru da sonce sije na tv, sebe gledaš v 1500€ vrednem ogledalu.

Da se zelo zelo dobro led tvje nastavt. Ta tv konkretno 47lw570s ma led plus tehnologijo, se pravi led diode niso samo po robovih ampak so po kvadratkih razdeljene. Se pravi boljša črna barva. Tudi če se ti v kakšni trgovini zdi zelo svetla slika, pa preveč "bodeča" oz. ostra... pa rečeš prodajalcu, če ti lahko pokaže mal drugačne nastavitve.

clancy ::

Če ti ni premajhna diagonala, je tole maximum, kar se tiče kvalitete slike do 1000€
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...

Lahko pa tudi kaj takega
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...

zagi123 ::

@sennheiser: Ma ne, sej LED LCD mi je kul. Kot računalniški monitor...

floyd1 ::

clancy je izjavil:

Če ti ni premajhna diagonala, je tole maximum, kar se tiče kvalitete slike do 1000€
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...

Lahko pa tudi kaj takega
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...


Se podpišem.

Zagi123: Tudi glede monitorja se strinjam;).

PS: Se več ne spomnim kje, a nekje sem bral test novejših poceni "edge led" TV-jev in je pisalo, da so po njihovem te televizije slabše od prejšnje generacije, osvetljene z "žarnicami". Edino to je, da so ledike bolj vzdržljive in bo verjetno življenjska doba te TV daljša. Seveda pa so "led backlite" zasloni čisto nekaj drugega, ampak cena...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8627920 (21248) popster
»

TV za max 400€

Oddelek: Kaj kupiti
131393 (1133) MooM
»

LCD LG ali Philips

Oddelek: Zvok in slika
394646 (4126) Dromar
»

Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16973219 (67054) mamomu
»

plazma ali lcd tv

Oddelek: Kaj kupiti
263086 (2769) kokoon

Več podobnih tem