» »

Skurjen tel. kabel

Skurjen tel. kabel

K0K0 ::

Torej včeraj mi je že drugič v enem tednu dobesedno scvrlo modem in to obakrat v petek zvečer po 9. uri (čudno naključje). Prvič je celo zagorelo in odžgalo kabel (glej sliko), včeraj pa sem takoj, ko se je začelo cvret in kadit (modem se je žačel topit) iztaknil telefonski kabel. Prejšnjič je telekom trdil da je po naši liniji prišlo 220v in jim scvrlo 20 priključkov v centrali. Zato so potem odklopili našo parico. Serviser je prišel preverit in v parici ni bilo nobene napetosti pa tud napajlni del modema je bil baje nepoškodovan, tko da je rekel, da je moglo prit iz centrale. Potem so priklopili nazaj in zadeva je do včeraj delala bp.
Se komu sanja kaj bi lahko bilo ?
Bi prenapetostna zaščita za tel. kabel preprečila cvrtje modema ?

logout ::

Vzrok je lahko kakšen srečen uporabnik Telekomovih storitev, ki izvaja državljansko nepokorščino...in priklaplja 230V na telefonsko linijo.

L.p., Kloko

Fave ::

8-O Prvič vidim kaj takega, me prav zanima kaj je vzrok.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Spajky ::

K0K0 je izjavil:

Bi prenapetostna zaščita za tel. kabel preprečila cvrtje modema ?
Da v primeru, če imaš v redu ozemljitev "šuko" vtičnice, v katero bi vtaknil prednapetostno z varovanjem telef.linije. Scvrlo bi varovalki (zaščito!) v prednapetostni, ki se jih da tudi interno zamenjat, če ne misliš dati tistih dobrih 10€ za novo prednapetostno, kar pa ni priporočljivo, saj bi utegnile biti tudi supresorske diode v njej po takem šusu poškodovane!

Zaradi takih stvari je priporočljivo vse živo imet PRAVILNO vštekano prek prednapetostnih !!! Zgleda, da je zaradi vetra nekje na lokal daljnovodu/vodu staknilo kake dve faze za zelo kratek čas in se je prenapetost prenesla dalje preko lokal trafo postaje ali kaj podobnega ... Podobno je zgledalo pred desetimi leti pri meni antenski kabel do TV, ko je strela vsekala v 50m oddaljen strelovod na hotelu. Vse kar je preživelo dovolj dobro sem imel na prednapetostnih (TV, komp etc... !
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšno prenapetostno zaščito potrebujem za LAN?

Oddelek: Kaj kupiti
203651 (2814) meacho
»

prenapetostna zaščita

Oddelek: Kaj kupiti
4714921 (11387) mojca
»

EMP zaščita omrežja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
141494 (1079) Anteus
»

Katero zaščito in kako deluje?

Oddelek: Kaj kupiti
72571 (2349) Spajky
»

Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
638590 (6992) AngelOfDeath

Več podobnih tem