Forum » Problemi človeštva » Brezplačna pravna pomoč in poravnava
Brezplačna pravna pomoč in poravnava
Miha9 ::
Za neko kaznivo dejanje sem pred leti bil pravnomočno obsojen. Nato sem bil tudi tožen za odškodninski zahtevek in zaprosil za brezplačno pravno pomoč. Dobil odvetnika in v imenu manjših stroškov in hitrosti rešitve sklenil poravnavo. Plačal kot je bilo določeno v poravnavi. Sedaj pa izvem, da ker sem sklenil poravnavo nosim še stroške svojega odvetnika. Na to me odvetnik ni opozoril. Če bi vedel verjetno nebi šel v poravnavo.
Je to res? Izkušnje? Je kakšna možnost za pritožbo?
Odškodnino plačam, sem kriv, ampak ko sem dobil brezplačno pravno pomoč sem optimistično verjel, da je res brezplačna. Počutim se kot da sem plačal slabega odvetnika.
Je to res? Izkušnje? Je kakšna možnost za pritožbo?
Odškodnino plačam, sem kriv, ampak ko sem dobil brezplačno pravno pomoč sem optimistično verjel, da je res brezplačna. Počutim se kot da sem plačal slabega odvetnika.
Ziga Dolhar ::
Na posledice dodelitve brezplačne pravne pomoči si bil obveščen v odločbi, s katero ti je bila pravica do BPP priznana.
Zdej - tvoje sporočilo je precej nejasno. Kje si "izvedel", da "ker si sklenil poravnavo, nosiš še stroške svojega odvetnika" - so te s sodišča pozvali na povračilo vrednosti BPP, ali ti je odvetnik izstavil račun?
(Če se stranke v poravnavi ne dogovorijo drugače, praviloma vsaka nosi svoje stroške postopka - torej tudi odvetniške stroške. Zato pojasni, kdo - če sploh kdo - te 'terja' na kakršnokoli povračilo.)
Zdej - tvoje sporočilo je precej nejasno. Kje si "izvedel", da "ker si sklenil poravnavo, nosiš še stroške svojega odvetnika" - so te s sodišča pozvali na povračilo vrednosti BPP, ali ti je odvetnik izstavil račun?
(Če se stranke v poravnavi ne dogovorijo drugače, praviloma vsaka nosi svoje stroške postopka - torej tudi odvetniške stroške. Zato pojasni, kdo - če sploh kdo - te 'terja' na kakršnokoli povračilo.)
https://dolhar.si/
Miha9 ::
Površno bral, res je pisalo. Očitno brezplačna pravna pomoč ni brezplačna. Edini način da ne plačaš je da zmagaš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Preklic pogodbe na določen časOddelek: Loža | 5501 (4301) | šernk |
» | Poletna novela zakona o varovanju državljanov v kazenskem postopkuOddelek: Novice / NWO | 10199 (9065) | Spock83 |
» | Pravna pomoč - sodna taksa in čuden odvetnikOddelek: Loža | 5857 (5212) | Vikking |
» | Storil sem kaznivo dejanje - pravna pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22471 (19983) | lpknjst |
» | Brezploačno pravno svetovanje ali kaj podobnega?Oddelek: Loža | 4691 (4176) | MadMicka |