Forum » Pomoč in nasveti » Kako namestiti Windows 7 na DVD/USB?
Kako namestiti Windows 7 na DVD/USB?
Newholland ::
Živjo!
Rad bi namestil Windows 7 na DVD ali USB ključek, oziroma izdelal boot DVD. Imam pa licenčne Windowse, vendar so ti že bili nameščeni na prenosniku, kodo pa imam napisano na nalepki, ki je prilepljena na prenosniku. Zanima me kako naj spravim Windowse na DVD, da bom potem lahko formatiral in na novo namestil windowse.
LP, NewHolland
Rad bi namestil Windows 7 na DVD ali USB ključek, oziroma izdelal boot DVD. Imam pa licenčne Windowse, vendar so ti že bili nameščeni na prenosniku, kodo pa imam napisano na nalepki, ki je prilepljena na prenosniku. Zanima me kako naj spravim Windowse na DVD, da bom potem lahko formatiral in na novo namestil windowse.
LP, NewHolland
prozax ::
Kaj kaksen create recovery media(DVD) se ne da narest(direkt iz wins-ew)?
J.
J.
I always tell the truth, even when i lie.
Pacino @ Scarface
Saj to opcijo iščem, vendar ker tega nisem še delal, ne vem kje je, vendar sem pa slišal da je. Baje se da tudi brez da bi bootal windowse iz dvdja, da se kar v windowsih naredi kot neka obnova na začetek, da vse pobriše ali nakaj takega. Vendar jaz želim popolnoma formtirati disk, da na njem ne ostane čisto nič, ker nočem nobenih programov in dodatko ki jih ne potrebujem (ki so bili naloženi zraven, ko sem kupil računalnik), razni programi, ki po mojem samo zavirajo delovanje sistema in sploh upočasnjevanje zagona windowsou (koliko hitro jih naloži).
LP, NewHolland
LP, NewHolland
Invictus ::
Ce imas kodo, si zdownloadaj ustrezen ISO in instaliraj zadevo ...
Iz instalacije ne mores narediti "recovery DVD".
Iz instalacije ne mores narediti "recovery DVD".
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Kako da se ne da narediti, predno sem napisal vprašanje, sem klical tja kamor sem računalnik kupili, pa so rekli da se da, samo pa nisem uspel izvedet kako.
Kje pa naj bi dobil ta ISO? Hočem da je vse legalno, da ne bo kakšnih problemov, čeprav vsi zatrjujejo(te) da jih ne bo.
LP,NewHolladn
Kje pa naj bi dobil ta ISO? Hočem da je vse legalno, da ne bo kakšnih problemov, čeprav vsi zatrjujejo(te) da jih ne bo.
LP,NewHolladn
gambler ::
Najlažji način gre tako.
1.korak: Iz Windows 7 diska (mapa boot) prekopiraj "bootsect" datoteko na C: (kar tam ko imaš program files in windows itd..)
2.korak: vstavi USB ključ in ga formatiraj v NTFS format
3.korak: zaženi cmd.exe (kot administrator)
4.korak: vtipkaj "cd.." in pritisni ENTER in nato še enkrat "cd.." in pritisni ENTER (sedaj si na C:)
5.korak: vtipkaj "bootsect /nt60 F:" in pritisni enter (F je črka USB ključa)
6.korak: prekopiraj vse datoteke iz WIN 7 diska na USB
Končano (lahko zbrišeš bootsect datoteko iz C:)
lp
1.korak: Iz Windows 7 diska (mapa boot) prekopiraj "bootsect" datoteko na C: (kar tam ko imaš program files in windows itd..)
4.korak: vtipkaj "cd.." in pritisni ENTER in nato še enkrat "cd.." in pritisni ENTER (sedaj si na C:)
lp
fosil ::
Lahko si tudi snameš dvd svoje verzije win7 s kakšnega alternativnega vira in nato pri instalaciji uporabiš kodo s svoje nalepke.
Morda boš sicer moral v tem primeru zadevo aktivirat s klicem na MS.
Kater laptop pa je? Pri hp-ju recimo lahko na netu naročiš dvd in ti ga pošljejo.
Kater laptop pa je? Pri hp-ju recimo lahko na netu naročiš dvd in ti ga pošljejo.
Tako je!
Najlažji način gre tako.
lp
"Iz Windows 7 diska"
To misliš cdja (dvdja), verjetno ne, ampak vseeno raje vprašam? Dvdja z windosi nimam, drugače pa imam samo eno particijo in na tej so seveda tudi windowsi. Datoteke "bootsect" ne najdem, v mapi boot so 4 mape in sicer: DVD; EFI, Fonts, PCAT.
Celotna mapa windows pa je velika 28GB, tako da na moj USB ne gre, si pa napisal da iz mape WIN7, ki pa je tudi ne najdem.
Prosil bi te za podrobnejše informacije.
LP, NewHolland91
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Newholland ()
gambler ::
JA, mislil sem z DVD-ja. Ključ mora tudi bit vsaj 4GB. Nevem, če bo šlo brez Win7 DVD-ja? Lahko poskusiš. "bootsect" je na DVD-ju v mapi boot. Če so pa windowsi na posebej particiji (ne mislim mape WINDOWS) na trdem disku, pa ponavadi dobiš zraven recovery cd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gambler ()
vorantz ::
Osebno sem tako rešil zadevo:
Pogooglaj "windows 7 oem 48 in 1" ki ima prilagojen installer za vse oem verzije večjih firm (če hočeš uporabit kodo na nalepki moraš uporabit oem verzijo da prime)
Zelo uporabna reč
Pogooglaj "windows 7 oem 48 in 1" ki ima prilagojen installer za vse oem verzije večjih firm (če hočeš uporabit kodo na nalepki moraš uporabit oem verzijo da prime)
Zelo uporabna reč
Lahko si tudi snameš dvd svoje verzije win7 s kakšnega alternativnega vira in nato pri instalaciji uporabiš kodo s svoje nalepke.
Laptop pa je HP Envy 17, tako da če to gre kar si napisal, potem super. Zanima me še kje so te naroči, če imaš mogoče kak link.
LP, NewHolland
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP Envy - zmrzuje in se pregevaOddelek: Pomoč in nasveti | 1377 (1184) | Mesar |
» | Svinc ...Oddelek: Loža | 7138 (5853) | energetik |
» | Navigacija za tovorna vozilaOddelek: Kaj kupiti | 1453 (1373) | Newholland |
» | Avtomobilski akumulator + multimeterOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 31275 (28889) | Newholland |
» | USB bootOddelek: Strojna oprema | 9980 (9429) | T-Majo |