Forum » Elektrotehnika in elektronika » LED s kontrolerjem- priklop na 12V (rdeča, črna, rumena)
LED s kontrolerjem- priklop na 12V (rdeča, črna, rumena)
Mr Hilter ::
KernelPanic ::
Rumena je +12V, rdeca je +5V na napajalnikih, narejenih za PCje (ATX - standard), crna je GND, modra je -12V, oranzna/rjava je +3.3. Na sivo zico (POWER GOOD) moras vezati breme (ventilator, upor, ...), da se napajalnik vklopi, ker je ta signal povraten za napajalnik iz maticne plosce, da mu javi, da so napetostni nivoji in tokovne zahteve ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KernelPanic ()
St235 ::
Rdeča v kompu je 5v, in je verjetno prešhvoh, če je del delan za avto in posledično 12v. Ravno tako računalniški napajalnik brez bremena en bo delal.
Drugač pa je na avt okomponentah rumena žica ponavadi namenjena priklopu na ignition vod, torej da se naprpava prižge ko daš kontakt.
Drugač pa je na avt okomponentah rumena žica ponavadi namenjena priklopu na ignition vod, torej da se naprpava prižge ko daš kontakt.
Mr Hilter ::
Ne saj nisem priklapljal po barvah na napajalniku, sem dal pravilno 12v ko je rač. laufal- to počnem kar redno.
Nisem pa se upal (imel časa) igrati z rumeno (da ni za priklop na kakšno krmilje).
Ima Lakotnik verjetno prav da je za kontakt, samo mi je čudno da bi poceni kitajska roba imela to vgrajeno.
Hvala.
Nisem pa se upal (imel časa) igrati z rumeno (da ni za priklop na kakšno krmilje).
Ima Lakotnik verjetno prav da je za kontakt, samo mi je čudno da bi poceni kitajska roba imela to vgrajeno.
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako priklopiti case fan, če ima molex konektor?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1151 (808) | blackbfm |
» | topel 12V kabel in problem matičnaOddelek: Pomoč in nasveti | 2773 (2373) | painfulwhite |
» | chasis fan + potenciometer problemček.Oddelek: Strojna oprema | 1774 (1619) | baltso |
» | pomagajte-napajalnik/pretvornik (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7673 (7276) | A. Smith |
» | Napajalnik bi rad utišal (vendar ne dokončno)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2346 (1932) | frenk |