Forum » Elektrotehnika in elektronika » siemens simatic s7 1200
siemens simatic s7 1200
perooo25 ::
zanimam se za nakup siemens simatic s7 1200 CPU 1214C ( 6ES7214-1HE30-OXBO ) in KTP 600 Basic color PN (6AV6 647-0AC11-3AX0), zanima me če je možna povezava, ter kaj bi še potrebova (kabli , napajalnik, ...)?
Če kdo pozna ceno programske opreme simatic step7 v11?
LP
Če kdo pozna ceno programske opreme simatic step7 v11?
LP
pr25012 ::
Odgovore boš dobil , če pokličeš na
https://www.cee.siemens.com/web/sloveni...
Jaz ponavadi kličem Simona Čretnika.
Teh krmilnikov novejše serije ne poznam. In pravtako ne prikazovalnika.
Serija 300 rabi adapter za komunikacijo.
Napajalnik je lahko Siemensov ali pa kakršenkoli drugi (24V).
Step 7 kupujejo ponavadi firme , ki se ukvarjajo s programiranjem avtomatizacije. Če jo rabiš zase zaprosi Simona naj ti da demo verzijo, ki deluje brezproblema neomejeno časa, samo ne smeš nikoli obkljukati varijanto, da aktiviraš dvotedensko licenco. Pol te bo stalno opozarjalo, da nimaš licence ampak stvar bo delala.
Upam, da sem kaj pomagal.
https://www.cee.siemens.com/web/sloveni...
Jaz ponavadi kličem Simona Čretnika.
Teh krmilnikov novejše serije ne poznam. In pravtako ne prikazovalnika.
Serija 300 rabi adapter za komunikacijo.
Napajalnik je lahko Siemensov ali pa kakršenkoli drugi (24V).
Step 7 kupujejo ponavadi firme , ki se ukvarjajo s programiranjem avtomatizacije. Če jo rabiš zase zaprosi Simona naj ti da demo verzijo, ki deluje brezproblema neomejeno časa, samo ne smeš nikoli obkljukati varijanto, da aktiviraš dvotedensko licenco. Pol te bo stalno opozarjalo, da nimaš licence ampak stvar bo delala.
Upam, da sem kaj pomagal.
janez007 ::
Povezava med krmilnikom in panelom je možna, pa tudi za programiranje potrebuješ le ethernet kabel, pa seveda step7 V11.
perooo25 ::
ok, hvala za info.
za izvedbo nekega projekta bom potreboval približno 6 opto senzorjev (fotoelektrični senzorji), 6 stikalnih senzorjev(končna stikala) ( se pravi cca. 12 inputov) in pa cca. 10 outputov (za motorje) in kontrolo 1 servo motorja (krmilnika servo motorja) ali bi bila možna izvedba z s7 1200 DC/DC/DC (oziroma kakšna je razlika med DC/DC/RLY)? vse skupaj boi spremljal tudi z zaslonom KTP 600 basic color PN
sem bolj začetnik pri tem zato mi bo vsak nasvet dobrodošel. (predvsem pri opto senzorjih me zanima ker bi imeli NPN signal, če je to možno)
LP
za izvedbo nekega projekta bom potreboval približno 6 opto senzorjev (fotoelektrični senzorji), 6 stikalnih senzorjev(končna stikala) ( se pravi cca. 12 inputov) in pa cca. 10 outputov (za motorje) in kontrolo 1 servo motorja (krmilnika servo motorja) ali bi bila možna izvedba z s7 1200 DC/DC/DC (oziroma kakšna je razlika med DC/DC/RLY)? vse skupaj boi spremljal tudi z zaslonom KTP 600 basic color PN
sem bolj začetnik pri tem zato mi bo vsak nasvet dobrodošel. (predvsem pri opto senzorjih me zanima ker bi imeli NPN signal, če je to možno)
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perooo25 ()
mavto ::
malo off topic, ampak me zanima kje v sloveniji delajo oziroma bi se dalo kaj takega delat, torej kot zaposlitev.step 7 mi je za uporabljat zakon :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bateriji na SGS2 se je zmesalo - graf kar pade nato raste.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1018 (761) | kitara8 |
» | Siemens popravil del napak v sistemih SCADAOddelek: Novice / Varnost | 4083 (3194) | borisk |
» | SIMATIC S7-200Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1936 (1804) | LISAC_88 |
⊘ | Potekla trial verzija, nastal problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1259 (1187) | mtosev |
» | programiranje mikrokrmilnikov?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7036 (6445) | radiator |