» »

Ubuntu pripravlja nov menijski vmesnik HUD

1 2
3
»

jype ::

sammy73> V KDE-ju imam vse menije na istem mestu, torej na samih aplikacijah. Kar se tega tiče, je KDE konsistenten.

Pri meni ima Bibble meni drugje, kot vse ostale KDE aplikacije, čeprav gre za izdelek, narejen s Qt. Enako velja za novejše Firefoxe in Chromiume.

driver_x ::

Ampak v teh primerih so menije tja postavili avtorji aplikacije v skladu z načinom dela in uporabe. Unity pa na lastno pest prestavlja menije in to počne nekonsistentno, ker nekatere prestavi, nekaterih ne.

jype ::

sammy73> Ampak v teh primerih so menije tja postavili avtorji aplikacije v skladu z načinom dela in uporabe. Unity pa na lastno pest prestavlja menije in to počne nekonsistentno, ker nekatere prestavi, nekaterih ne.

Kako pa naj prestavi tiste, ki so jih avtorji aplikacije v skladu z načinom dela in uporabe postavili drugam?

driver_x ::

Govorim o povsem običajnih aplikacijah, ki imajo menije na povsem običajnih mestih. Če Firefoxov meni ostane tam kjer je, ni problema, ko pa pa imaš na vrhu zaslona kar naenkrat dva glavna menija pa postane moteče. In ta problem se mi pojavlja le v Unitiyu, čeprav z istimi orodji delam še na dveh drugih okoljih.

jype ::

OK, to da imaš dva, je pa narobe, se strinjam.

Ker ne uporabljam Unity, sklepam po izkušnjah kolegov. Nekaterim je unity všeč, nekateri ga pa videt ne morejo.

BigWhale ::

V Unitiju so globalni meniji povsod kjer aplikacije uporabljajo standardne klice za izris menijev. Tiste lahko Unity prevzame in jih narise tam kjer jim srce pozeli. V tem primeru na vrhu ekrana. Ce je pa aplikacija nestandardna, pa je rec malo drugacna. Tudi z Java aplikacijami so problemi.

Nevem kako se java aplikacije obnasajo v OS X. Imajo menije v samem oknu aplikacije ali uporabijo globalni applov menu?

driver_x ::

V mojem primeru je problem Eclipse, ampak v verziji za OSX so to verjetno že upoštevali.

Icematxyz ::

Skupni meni na zgornjem robu zaslona je sicer OK, problem je le to, da ni konsistenten in se še vedno najde kakšna aplikacija, ki ga ima na običajnem mestu.


V KDE-ju imam vse menije na istem mestu, torej na samih aplikacijah. Kar se tega tiče, je KDE konsistenten.


Potem pa izključi Application Menu in boš na istem, kot si v KDE. Razen, če ti je všeč in prav tako prihajajoč HUD, o katerem se brez razvoja Application Menu, najverjetneje sedaj ne bi pogovarjali. Se pravi izključi, dokler ne bodo vsi programi, ki jih uporabljaš in zbirke gradnikov za izdelavo grafičnih vmesnikov privzeto podpirale Application Menu.

Ni mi všeč tudi integracija IM-ja v GUI, saj moram po prejetem sporočilu prevečkrat klikniti, da pridem do okna s sporočilom. V KDE-ju je za to dovolj en klik na ikono v trayu.


Nikoli pa točno ne veš, kakšen bo rezultat klika? Ali bo odprlo okno ali bo ven skočil zajec? Za "en klik" odprtje IM programa uporabljaj Unity Launcher. Messaging Menu pa drugače združuje več področij in ne le enega IM programa, ki so konsistentno in pregledno na voljo na "en klik".

Poleg tega je Unity tudi nestabilen. S privzetimi nastavitvami sicer deluje dobro, ga pa lahko kakšna majhna sprememba nastavitev čisto spravi iz tira.


Se načeloma ne strinjam, da je Unity lupina nestabilna. Prva Ubuntu razvojna različica, ki je privzeto uporabljala Unity lupino je prišlo do občasne zrušitve potem pa tega nisem več opazil.

Želel bi si tudi malo več prilagodljivosti.


Ubuntu 12.04 ali v tem trenutku namestitev namenske aplikacije.

Meni npr. v Unityju ni všeč to, da docka (ali kakor se tisti trak na levi že imenuje) ne morem prestaviti na kakšen drug rob ali kakšen drug zalslon.


Če se ne motim se ga da prestaviti na spodnji rob zaslona, če si to zares želiš ali uporabiš poljuben "dock". Ubuntu 12.04 pa prinaša tudi boljšo podporo več zaslonom.

hamax ::

Mene je pa motilo, da so nekateri featureji od unityja neuporabni v kombinaciji z xmonad window managerjem in sem downloadal source, popravil obnasanje in posnel mojo prilagojeno verzijo.
Sedaj imam tocno tako okolje kot si ga sam zelim in to z minimalno vlozenega casa.
Ljudje ki ne znajo sami sariti po kodi, pa lahko brez problema uporabijo mojo kodo.

Ko mi bo kak drug os ponudil to moznost, bom pa zacel razmisljati o menjavi.

Icematxyz ::

Če smo že ravno pri podpori več zaslonom:

Unity 5.2 na 2 zaslonih:

 Unity 5.2

Unity 5.2



Še kakšen "dock" morda za tiste, ki želijo nekaj posebej prirejenega in pa seveda HUD, da delo na namizju poteka še hitreje!

BigWhale ::

launcher na obeh monitorjih ni tko zlo posrecena zadeva... jaz bi rad da je na desnem monitorju launcher na desni strani in da ni 'kuclja' pri premikanju miske sem ter tja. Sem ze zacel lobirat. :>

Drugace ja pa problem s fglrx driverji (spet ((kot vedno)), trenutno so precej nestabilni in predvsem za predvajanje videa je bolje uporabiti x11 output.

So pa svari bojda ze porihtane ampak bo trajalo se kak mesec, da jih AMD uspe spakirati in spraviti v instalabilno obliko. Ampak tega niste slisal od mene. :>

Icematxyz ::

Kaj pa odprto kodni gonilnik? Tam pa dela dobro? :D

BigWhale ::

Nevem, ker se mi po upgrade-u Xorg ni pobral z fglrx in sem kar novega instaliral. Z radeon gonilniki se nisem probaval.

dux ::

Intel gonilniki delajo :)
AMD pa itak še nikoli ni dal pametnih gonilnikov ven pred beto2 (včasih še tudi za čas releasa ne).
Upanje je v nasih odlocitvah

Ashrack ::

BigWhale je izjavil:


So pa svari bojda ze porihtane ampak bo trajalo se kak mesec, da jih AMD uspe spakirati in spraviti v instalabilno obliko. Ampak tega niste slisal od mene. :>

tudi ti beta tester?
....

BigWhale ::

Ashrack je izjavil:

BigWhale je izjavil:


So pa svari bojda ze porihtane ampak bo trajalo se kak mesec, da jih AMD uspe spakirati in spraviti v instalabilno obliko. Ampak tega niste slisal od mene. :>

tudi ti beta tester?


Dejmo sam rect, da poznam ljudi, k poznajo ljudi. :))
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Ubuntu 12.04 LTS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13435924 (29067) panteist
»

Ubuntu 12.04 Beta je nared, Unity za vse (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10630069 (25346) MrStein
»

Izšel je Firefox 9 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
10730751 (24686) MrStein
»

Office Xp - pogrešani main bar gumbi

Oddelek: Programska oprema
51145 (1109) AlienGT
»

Kako v excelu shraniti kot sliko?

Oddelek: Programska oprema
262358 (2057) Slavček

Več podobnih tem