» »

[Visual C#] ideja za program

[Visual C#] ideja za program

icurk ::

Začel sem se učiti Visual C# in ker se programiranja ne moreš naučiti zgolj iz knjige, sem si hotel zastaviti neko kompleksnejšo nalogo/program, ki bi jo naredil. Vendar sam ne pridem do neke ideje kaj bi lahko ta moj program bil oziroma kaj bi lahko v programu delal. Zato me zanima, če se je kdo ta jezik učil na faksu in če ste morali narediti kakšen večji projekt. Vesel bi bil tudi zgolj kake ideje programa, kateri bi mi služil kot vodilo pri učenju. Za začetek bi rad naredil windows aplikacijo, v kateri bi moral pokazati znanje iz objektnega programiranja in dela s podatkovnimi bazami (ter vsem ostalim kar spada tukaj zraven :))

Vsake ideje bom hvaležen. 

Mavrik ::

Napiši program ki:

1.) Poskenira vse video datoteke na disku in jih shrani v podatkovno bazo
2.) Uporabi kakšen opensubtitles.net in avtomatično pobere podnapise za poznane datoteke od tam
3.) Teče naj v trayu in to dela avtomatično kot se datoteke pojavljajo

Tri stopnje nadgradnje ;)
The truth is rarely pure and never simple.

Hvala za tako hiter odgovor :)
Torej prvo tocko mislim da bi uspel narediti. Pri ostalih dveh bi pa ze moral malo nadgraditi znanje :) S cim oziroma kaj bi si pa moral pogledat da bi lahko naredil zadnji dve tocki? Ker zaenkrat sem se posvecal le objektnemu programiranju in delu s podatkovnimi bazami.

darkkk ::

Za neko osnovo:
System.Net, Webclient

Aha, no hvala. Bom probal poiskat kaksen tutorial na te temi. Če pa kdo pozna kaksno dobro stran oziroma knjigo pa kar na dan z besedo :)

Marat ::

a se učiš čisto osnove programiranja? if-else stavki, while in for zanka ipd?

FiDeK ::

Pomoje to že zna, če je delal že z bazami in zna objektno programirati :)

Torej ja, te stvari že vem iz jezika C, ki sem se ga učil na faksu, tako da sem tukaj samo preletel čez sintakso vseh teh stvari. Zdaj sem se bolj osredotočil na objektno programiranje in delo z bazami. Pa seveda sama izdelava windows forms aplikacij. Kasneje pa pridejo na vrsto še druge vrste aplikacij, vse ob svojem času :)

norcuron ::

Meni je bila zanimiva bukva O'Reilly - Head First C# - narejena na način kot naši možgani osvajajo novo snov, ne samo branje in drill po vrsticah kode :)
Great are mysteries of the mind ... or not?

No hvala, bom pogledal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tehnik računalništva

Oddelek: Šola
396541 (4521) janezekk
»

FERI programiranje

Oddelek: Šola