Forum » Programiranje » pascal-vprašanje
pascal-vprašanje
Assya ::
Zdravo, še jaz bi imela eno vprašanje, če mi lahko kdo pomaga... Kaj je v tejle sintaksi narobe, da ko zaženem program, se mi navkljub readln(); odpre okno samo za pou sekunde? Vem, da je problem s tabelo, samo ne znam rešit.. lepo prosim za pomoč :)
program seminarska;
program seminarska;
type tip_ucenca = record Ime: string[50]; Test: array[1..6] of integer; Ocena: array[1..5] of integer; end; var ucenec:tip_ucenca; datoteka: text; ime_datoteke,x:string; tabela: array [1..30] of tip_ucenca; i,j:integer; begin randomize; ime_datoteke:='C:\Users\Sara\Desktop\Seminarska\ime_priimek.txt'; assign(datoteka, ime_datoteke); {$I-} reset(datoteka); {$I+} i:=1; while not eof(datoteka) do begin inc(i); readln(datoteka,x); with ucenec do ime:=x; tabela[i]:=ucenec; end; close(datoteka); readln(); end.
- spremenil: Mavrik ()
krho ::
napiši i:=0 ali prestavi inc(i) za tabela[i]:=ucenec;
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Assya ::
napiši i:=0 ali prestavi inc(i) za tabela[i]:=ucenec;
Ne deluje, oz. mi sploh ne vpliva na program, sicer sem pa vmes nekako uspela rešit zadevo... očitno,da ne smem direktno v program pisat tabela[], ker ga to zafrkava (čista bedarija)... sedaj repeat zanka zgleda takole
repeat
inc(i);
readln(datoteka,tabela[i].ime);
until eof(datoteka);
in dela normalno naprej...
Lion29 :: danes, 21:54:42
omg kjeri spomini....kolko ur sem jaz zabusu za pascalom....noro
....mam občutek, da bom jst še tudi... s pythonom nism nikol mela takih problemov...
mile ::
Problem je, da imas datoteko definirano kot text file
datoteka: text;
iz nje pa beres binarne podatke (celotno strukturo "tip_ucenca")
Tole ti pa deluje
ker sedaj beres iz text fajla string, kar je ok
V osnovi moras spremeniti deklaracijo spremenljivke datoteka v
datoteka: file of tip_ucenca;
potem bos lahko brala celotno strukturo iz datoteke ob predpostavki, da so podatki ze predhodno pravilno vpisani v fajlu.
Ce pa imas za predpogoj uporabo text fajla, potem moras pač prebrati posamezne vrednosti samostojno, glede na obliko zapisa v fajlu in
setirat posamezno vrednost v strukturi
datoteka: text;
iz nje pa beres binarne podatke (celotno strukturo "tip_ucenca")
Tole ti pa deluje
ker sedaj beres iz text fajla string, kar je ok
V osnovi moras spremeniti deklaracijo spremenljivke datoteka v
datoteka: file of tip_ucenca;
potem bos lahko brala celotno strukturo iz datoteke ob predpostavki, da so podatki ze predhodno pravilno vpisani v fajlu.
Ce pa imas za predpogoj uporabo text fajla, potem moras pač prebrati posamezne vrednosti samostojno, glede na obliko zapisa v fajlu in
setirat posamezno vrednost v strukturi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | največkrat pojavljeni element v tabeliOddelek: Programiranje | 1943 (1318) | pac1 |
» | [C#] Kopiranje osebe iz seznama v drug seznamOddelek: Programiranje | 1486 (1347) | Presidente |
» | [c] Enaki datotekiOddelek: Programiranje | 1028 (888) | Spura |
» | Pomoc pri nalogiOddelek: Programiranje | 2001 (1807) | FuI2cY |
» | [Turbo Pascal] Pomoč...Oddelek: Programiranje | 1467 (1369) | Grey |