» »

Samsung UE40D6530+ SIOLBOX-S

Samsung UE40D6530+ SIOLBOX-S

gradin ::

Živijo 1 mesec nazaj sem kupil zgoraj navedeno led 3d tv samsung 400hz osveževanja, včiraj pa siol boxS. Po vseh nastavitvav boxa in tv na koncu slika je ostala nespremenjena oz se že zmeraj rahlo pači, kljub temu da sem od tv odaljen 3 metre se napake slike opazijo.Perd vsemi nastavitvami katereih sem se lotil je kabel hdmi od boxa bil nastavljen na full hd 50hz, po spremembi na full hd 60hz so se samo izboljšali podnapisi katersi so zdej bistri ko souza niso izpačeni slika pa je ostala ista rahlo izpačena.
Njabolj banalno pa je da sosed ima slabšo televizijo od moje katera ni led in je priklobljena na navadno anteno preko scart kabla in njegovi digitalni programi se vidijo super se pravi brez namake slika je čista, bistra.
Zanima me če je imel kdo podobne težave i kako jih odpravit da se slika vidi čisto bistra.

Hvala že vnaprej za odgovore,poz bojan

Senitel ::

Vse skup zavisi večinoma od signala, ki ti ga dostavlja Telekom. Od set top boxa do TV-ja nimaš nobene posebne znanosti.

Zvezdica27 ::

lp,

Siol zagotalvja (predpostavljam da imaš ADSL, pa tudi na optiki mislim da nimajo nič bolje) 576 p. Upscaling na 1080p ne pomaga nič, prej kvari sliko.

Jaz bi pustil na tv oz. na boxu naj pošilja ven 576p in tv tudi na 576p. Če pa želiš upscale, pa naj ti ga dela TV in ne siol box.

Za kvaliteto tv pa si pač en blueray poglej pa boš videl ali je vse ok ali ne. TV samo prikazuje kar dobi not.

zz

hamurabi ::

Saj to je problem, ko folk v trgovinah gleda demo posnetke v HD-ju, potem pa doma priklopijo TV na sobno anteno in so razočarani.

tomko030 ::

Zdaj bom izpadel "žleht".
Gradin, "če" imaš možnost prekini s Siol-om in pojdi na T2. Toplo priporočam, Kvaliteta slike je mnogo mnogo boljša.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomko030 ()

Zvezdica27 ::

to pa res. Siol ma katastrofalen stream.

Če imaš adsl, ima amis/tuš boljšega.

zz

pa da smo na jasnem, 576p je pač signal, slika v njem je pa slabša, prej kakih 480p če ne 360 (na kaki TV golica). Odvisno je tud kaj oni dobijo v stream. TV SLovenija je pa lepa. A večina je bolj tko...

ampak saj pravim , za TV je to še OK, 576p, nekoč bo vse 720p ne skrbi. Kar maš pa na računalu pa itak HD in to je to.

zz

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDMI izhod na VGA vhod

Oddelek: Strojna oprema
61490 (1203) Dzhimen
»

LCD TV kontrast, osveževanje ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6313228 (12556) hojnikb
»

Prvi televizijski kanal v ločljivosti 4K (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
12637257 (32352) M-XXXX
»

Plazma LG 50 PV350 pomoč pri uporabi

144426 (3176) pisco
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

6311166 (8177) BigWhale

Več podobnih tem