» »

Napaka grafične kartice?

Napaka grafične kartice?

Urber ::

Pozdravljeni !

Pri nekaj dni novem PC-ju sem opazil, da se mi na ekranu pojavi kockica kot je vidno na sliki.
Kockica ostane vidna do ponovnega zagona in se potem po določenem času zopet pojavi in ostane vidna ne glede nato, kaj se s PC-jem dogaja. Pojavi se pri praktično neobremenjenemu PC-ju. Zanima me ali menite, da gre za napako pri grafični kartici in ali je možno s kakšnim programom zadevo testirati, predno uveljavljam garancijo. Prav tako me zanima ali bi bilo smiselno poizkusiti z kakšnimi drugimi driverji (trenutno je nameščena zadnja verzija). Kockica se pojavlja vedno na istem mestu. Poleg omenjene se je samo enkrat pojavila tudi kocka v obliki pravokotnika vendar se je ta pojavila samo enkrat.
Najlepša hvala za odgovore.

Senitel ::

Jaz bi raje preveril PC za kakšen čuden software...

Pozdravljen !

Najlepša hvala za odgovor. A mi lahko malce bolj konkretno poveš kaj si mislil?

Hvala!

ru7 ::

Preglej diske za viruse/malware

win64 ::

Ni rečeno, da je sploh kakšen virus/malwaree... Lahko tudi kakšen program to pusti za sabo, samo najti ga moraš.

Pozdrav !

Za viruse/malware lahko 90% trdim, da je sistem čist, ker je bil nekaj minut na net-u pred tem pa naložen antivirus in firewall. Najlepša hvala za namig bom poizkusil najti kateri program bi to za sabo pustil. Torej sploh ni rečeno, da je okvarjena grafična kartica?

Hvala in LP

Senitel ::

Da bi bila grafična tako pokvarjena, da ti nekaj takegale spravi na zaslon, je hudo neverjetno (če si tak srečko, pojdi še loto špilat >:D). Še vedno greš lahko z kurzorjem od miške čez, torej kurzor ne bo smuknil spodaj?

Senitel je izjavil:

Da bi bila grafična tako pokvarjena, da ti nekaj takegale spravi na zaslon, je hudo neverjetno (če si tak srečko, pojdi še loto špilat >:D). Še vedno greš lahko z kurzorjem od miške čez, torej kurzor ne bo smuknil spodaj?

Grem pa res vplačat loto >:D

Ne kurzor ne smukne spodaj ampak gre preko. Zadeva je vidna na desktop-u oz. na istem mestu ekrana ne glede na to, katero okno odprem ali zaprem :(

Nagi Bator ::

Pa se tak lepo je senceno in ti mora biti takoj jasno, da kartica perfektno izrisuje tisti kvadrat ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Risanje direktno v video

Oddelek: Programska oprema
9989 (656) opeter
»

Računalnik mi zamrznuje kateri proram za pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
111049 (806) kixs
»