» »

ATI Radeon 9800 pro problem!

ATI Radeon 9800 pro problem!

rockeye ::

Imam en cuden problem s to karto. Sluzi mi namrec ze ene 2 leti brez problema. Par dni nazaj so mi graficno zahtevni špili začeli zmrzovat, točneje okol kurzorja od miške se je pojavil 2cm kvadrat z artefakti, potem sem slisal samo se zvok kako trokira in sem lahko samo restartal pc. Ok opazil sem da je crknil vent na graficni. Vzel sem ga do in dal gor precej dober hladilnik z ventom od gf3 ti od herculesa. Isti problem še vedno se karta ful prevec greje. Na hrbtni strani sem si skoraj opekel prste ko sem se dotikal elementov. Ok dam dol ta hladilnik in dam gor starega, nanj nastimam en 70mm vent, z gpuja spucam star cigumi in namazem s termalno pasto. Karto dam notri zalaufam pc in gledam v odprto masino. Za trenutek sem zagledal kako na hrbtni strani zažari en element. Slika pa sranje, dela, ampak vsepovsod artefakti. Graficna dela, ampak v winsih so 4je pokoncni stolpi z zmesano grafiko (artefakti).

Zanima me kaj lahko naredim, zakaj se je to skuril in ce se da ta element zamenjat ali ce je to cevovod, a se ga da zaprt, al fliknem grafo v smeti.

Fury ::

Si dal stran un aluminijast kvadrat (distancnik) z GPUja dol preden si dajal gor drug hladilnik in termalno pasto? Ker ce nisi lahko da si imel ZELO slab kontakt med hladilnikom in GPUjem kar je lahko razlog za smrt.

Nared kaksno sliko pa ti bo mogoce kaksen elektro tip pomagal.

rockeye ::

Ne nisem dajal dol okvirja, kontakt med gpujem in hladilnikom je v redu. Edino kar sem najbrz zafrknil je to da je ventilator prevelik in se je naslonil na pci vodilo. S tem se je lahko hladilnik odmaknil od jedra in povzrocil pregretje. Samo se vedno mi ni jasno zakaj pol se grafa dela pa zakaj se je skuril tale element, Slikca klik


A bi znal kdo prilotat novega gor? A se to sploh da?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rockeye ()

Fury ::

Ce je samo ta zadeva v rdecem kvadratku ti pomoje zna clo kdo pomagat. Seveda pa je lahko kaksen cip permanentno poskodovan, ce je dobil overdose elektrike :) Pocakaj ce ti kdo tuki pomaga ce ne pa probaj kaksen SMD servis.

www.agt-racunalniki.com ma enega samo ne vem kok so kvalitetni in ce se splaca... poklicat pa uprasat ni greh :)

rockeye ::

Hvala zaenkrat Fury, prosim pa če še kdo kaj ve al pa pozna koga, ki bi to popravil naj napiše. SMD servis? Kaj to pomeni. AGT mam pa čez cesto :)

VASkO ::

kaj se je skurlo? na oni sliki ni nic oznaceno, al pa jaz ne najdem. smd so pa surface mount-device. pac komponente, ki jih vidis npr. tej kartici - lotane na povrsini kartice brez nogic skozi kartico.

Fury ::

En upor na desni od GPUja takoj zraven SC17 texta (na levo) je v rdecem kvadratku :)

VASkO ::

zgleda, da je to kondenzator. ne vidim, kaj pise poleg elementa, ce je C ali R(upor).

rockeye ::

Spodaj levo in spodaj desno pise C34 kakor jaz vidim. Ne vem kako je to označeno, oz. kje bi to moglo pisat. V glavnem me pa res zanima sedaj kdo to dela v Ljubljani, mislim lota to. Bom probal v AGT najprej, sam ne vem, a te upore se da kupit al jih lahk poberem iz kake druge grafe, recimo gf3ti, ki jo mam slucajno doma in ne dela vec.
Če se pa kdo javi, da mi to prilota, plačam pač tja do 5k za cas pa trud. Sicer ne mores vedet a bo vseen delal, ampak se splača probat


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura procesorja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
615225 (1989) LuIK
»

Athlon XP 2600+ nad 70° nato...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271530 (1048) Pyr0Beast
»

Cooler na grafi!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
172152 (1801) 5pellfire
»

Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
837685 (5945) DjTonic
»

Overclockan BIOS za Radeon 9100 128 Mb DDR.....

Oddelek: Navijanje
272458 (2017) TribesMan

Več podobnih tem