» »

A je kdo iz okolice Kopra, da mi stestira 2500k procesor?

A je kdo iz okolice Kopra, da mi stestira 2500k procesor?

Vragolan ::

Kot sam naslov glasi potreboval bi nekoga iz okolice Kopra, da mi stestira 2500k procesor. Že en mesec sestavljam računalnik in nikakor ga ne morem spraviti u delujoče stanje.

Prvo sem kupil Gigabyte Z68X-UD4-B3. Povezal sem ga s ta starim napajalnikom, ki ima 4 pinsko ATX napajanje (12v). Zadeva ni delala. Mislil sem, da je napajalnik kriv, ker nima dovolj moči za poganjat tako močnega procesorja. Kupil sem Cooler Master Silent Pro 700W napajalnik z 8 pini (ATX 12V). Spet nič. Po neskončnem testiranju in branju različnih forumov sem se odločil, da računalnik odnesem na servis. Po dveh dnevih so rekli, da je verjetno matična šla k vragu. Nimajo pa 1155 plošče, da mi lahko stestirajo procesor (omg...) Včeraj dobim novo Asrock Extreme3 GEN3 ploščo, povežem vse komponente in spet brez uspeha.

Zdej sumim na procesor. Če je kaka dobra duša v Kopru željna pomoči naj se mi javi! Hvala!

HDvideo ::

99 % je da si naredil isto napako kot nekdo v neki temi par dni nazaj.
In ta napaka je da si pozabil priklopit 4 pinsko napajanje.

Ne stari! Verjemi, sem šel skozi vso možno testiranje. Tukaj je tudi eden od boljših postov kako se lotit problema:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/261...

Posnel sem tudi tale video s prvotno matično - Gigabyte Z68X-UD4-B3:

http://s601.photobucket.com/albums/tt97...

Pri ta novi plošči AsRock je ista zadeva le, da mi se procesorjev venitalor vrti na polno in ni slike niti "beep" zvokov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vragolan ()

HDvideo ::

Ja če je tko prklopjeno kot v videu res ni to kar sem napisal.
Potem zna bit res procesor.

drzni86 ::

Si probal mogoče drugi ram?

Zdej se lih menim za neke nove rame glede, da so ti rami res malček čudni 2000 Mhz :) Če bo šlo tako naprej bom doma imel celo PC trgovino.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nastavitve BIOSa (z68x-ud4-b3 1155)

Oddelek: Strojna oprema
121149 (1012) Jinto
»

Komponente za Gaming PC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5413766 (12240) 69charger
»

Prosim za pomoč pri nakupu osnovne plošče

61280 (1193) Izi
»

Gamerski računalnik do 1500€! (strani: 1 2 )

8213338 (11272) s51as
»

Pomoc pri i7 2600k sistemu

171824 (1498) klinker

Več podobnih tem