» »

Problem bootanja win7 na starejšem računalniku

Problem bootanja win7 na starejšem računalniku

Kobalt ::

Lp,
Pred kratkim sem se odločil upgrade-ati PC. Na matično ploščo k7vt4a pro želim priklopiti ssd sato in naložit win7. IDE diska se želim znebiti.

Imam dva ločena problema:

1. Bios mi kljub flesanju ROM-a z zadnjo verzijo biosa za omenjeno matično ploščo ne zazna ssd sate. Na ide disku imam win xp in preko Device Managerja lahko vidim da mi mankajo driverji za VIA SATA RAID Conttroler. Kako bi lahko v biosu dobil sato na boot priority listo? Predvidevam da to ni možno za zgoraj omenjeno matično inštalaciji xp na ssd sati se pa želim izogniti, ker bi moral vzporedno z bootanjem oz inštalacijo imeti floppy disketo oz usb z sata driverji. Predvidevam da win7 že vsebuje sata driverje pri inštalaciji.

2. Nikakor mi ne uspe zbootati win7. Probaval sem z original DVDjem, bootble iso image DVDjem, iso image DVDjem in vedno isto. BOOT ERROR CODE 5. Brskal sem po netu in ata google pravi da je nekaj z boot sektorji oz boot codo. Nato sem prešaltal na USB ključ. Podobna zgodba. S parimi programi sem skušal narediti bootable USB, tudi v ntfs formatu preko DOSA in nikakor se ne zboota. Pojavlja se mi: USB DISK READ ERROR OCURRED.

Vse skupaj postaja malo frustrirajoče. Ne morem ogniti tem dvem napakam pa če še tako brskam po forumih. Če imate kakšne ideje ali pa vidite napako v mojem razmišljanju prosim odgovorite.

V naprej se vam zahvaljujem!

Duhec ::

feryz ::

1. Ne moreš vedeti, ali bodo Win 7 prepoznali kontroler. Pusti se presenetiti.
2. A mogoče tlačiš 64 bitno sedmico na tega dinozavra?

Kobalt ::

Imam originalen 32 bitni win7, dinozaver ga pa tud povohat noče :)

Kolega pravi da SATA 1 od asrock-a (1.5 Gb/s) sploh ni mišljen za priklop hard disk drive-a. Njemu v protislovje je dokumetacija od matične kjer so spisana navodila kako narediti disketo s sata driverji za inštalacijo XP-jev. Verjetno je potem postopek inštalacije XP-ja v smislu povezave od Duhec-a. Po drugi strani pa kolega dobro pozna stare asrok matične, saj ve za dodaten ''čip/bios''. Normalno z F2 lahko pridem v bios, z Tab pa v neke vrste biosa na drugem ROM-u katerega je naloga v zvezi z SATA Controllerji. Tu se mi pa spet pojavi problem. Namereč dolgo časa nazaj sem že ugotovil da na tem zaslonu nimam kaj počet ker je vse zmrznjeno dela mi samo exit - mislim da tipka F8 (očitno nekaj da od sebe). Ko pridem danes iz službe bom probal še s flopy drive disketo inštalirati xp-je in dostopati do tega drugega ''biosa''.

To je moje zadnje upanje, če ne bom pa pač probal zamenjati ssd sato za hdd ide disk in pustil dinozavra mleti predpotopno periferijo :)

Moram pa dodati da sva s tem dinozavrom že veliko dala skozi.. in me je v vsakem obdobju dobro služil za tisto kar sem rabil. Star je okoli 7 let in še danes ne vidim razloga zakaj bi šel v nakup novega PC-ja. Preprosto ne rabim nekih silnih MHz ali GB. Tokrat ga še zadnjič refrešam/upgrad-am potem pa prešaltam na ddr3, sato3 in vse te ostale nove zajebancije. Do takat pa odltimer furat :)

Cold1 ::

Na tako šibkem procesorju (Athlon XP) bodo Okna 7 delovala kvečjemu zelo počasi, po mojem je bolje da ostaneš na XP-jih in si omisliš kakšen vizuelni slog, ki oponaša Sedmico.

Poglej si tale članek:
Transform Windows XP into Windows 7 without using Customization Pack
http://www.askvg.com/transform-windows-...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zagonski usb [linux/win7]

Oddelek: Pomoč in nasveti
52462 (2278) satfinder
»

problem z inštalacijo windows 7

183840 (2382) jest10
»

raid 0 setup

Oddelek: Strojna oprema
362131 (1594) GrimReaper
»

Win XP - problemi z SATA/RAID driverji

51124 (1028) SkyMan666
»

Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.

122798 (2675) jELKO

Več podobnih tem