» »

Problem z diskom

Problem z diskom

mikimisek ::

Pozdravljeni

Kaksne 14 dni imam cuden problem z diskom. Ko je prizgan racunalnik po dolocenem casu zacne disk piskat (piuuu piuu) - kot bi se ugasal in zaganjal. Na ekranu se pojavi obvestio ce hocem disk formatirat ali ne in autorun options.
Nevem kaj bi lahko bilo...
Disk je vzet iz prenosnika ker je crknil (prenosnik). Nastavil sem da se diski ne ugasajo vendar je se vedno isto.
Danes sem opazil ko sem snemal dvd da je to delal med snemanjem potem pa nehal. Mogoce napajalnik?
Ce ima kdo kaksno idejo kaj bi lahko bilo lepo prosim za nasvet.

Voluharr ::

Čimprej naredi backup. Imaš to SATA disk ali imaš ATA disk preko USB pretvornika.
Če imaš napajanje direktno iz napajalnika in imaš SATA disk potem bo verjetno kmalu šel po gobe.

mikimisek ::

SATA direktno napajanje iz napajalnika.
Ima prenosnik drugacne voltaze da ni kompatibilen? Ker nisem nikjer zasledil da naj se ne priklaplja na pc.
Naredim backup in pocakam da crkne ali vzamem ven za rezervo ali potencialni zunanji disk preko usb?

Gray_Warden ::

kaj ti bo ta disk za rezervo če vidiš da bo crknil?
zakaj bi imel disk ki bo crknil priklopljen na usb?

jaz ti predlagam da naredš backup vseh pomembnih podatkov ki jih imaš gori, ta disk pa imaš v sistemu samo še za nalaganje "sranja". Torej za shranjevanje kakih filmov, glasbe in podobnih stvari za katere ti je pvosem vseeno če izginejo ko se disk pokvari.

Nikakor pa ne imej na tem disku kakih pomembnih dokumentov, slik in podobnih reči ki so ti pomembne, da ne bodo potem solze tekl ko bo disk dušo spustil.

Je pa povsem nemogoče napovedati koliko časa bo disk še delal. Lahko da ti jutri crkne, lahko pa da bo še 1 leto počasi crkaval. Vsekakor na njem _NE_ imej shranjenih pomembnih reči.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk WD

Oddelek: Pomoč in nasveti
497829 (6110) _Denny_
»

Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
595538 (4812) T-Mac
»

Terabajt za prenosnike

Oddelek: Novice / Diski
415641 (3762) BigWhale
»

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8620270 (14470) MISKO_GR
»

Zunanji disk - napajanje

Oddelek: Kaj kupiti
183798 (3383) SimplTech

Več podobnih tem