» »

Kaj lahko pričkujem od GF4 Ti4200 v Colinu?

Kaj lahko pričkujem od GF4 Ti4200 v Colinu?

aambro ::

Mislim, da bom s tem forumom najbolj zadel.

Zanima me, na kakih nastavitvah naj bi igral Colin McRae 2 s svojim racunalom?

Abit KD7-E plato (333)
256 Samsung DDR (333)
Abit Siluro GF4 Ti4200 (taka, ko od Aliena)
Athlon XP 1900 Palomino + Coolmod

Na novo sem instaliral WinXP, uporabljam prilozene driverje 31.40 za grafiko. V display nastavitvah imam Antialiasing in Anisotropic filtering izklopljen. Colin mi pa resnicno gladko tece pri 1024*768, ce imam zunanji pogled, high details, vendar izklopljen "shadow map" in environment (off). Kaj bi potreboval, da bi ze relativno star igra, kot je Colin Mcrae delala na vseh nastavitvah tako kot se spodobi - ko zavijes za 180°, da se ozadje premakne "analogno" - brez skakanja.

Hvala!

Morpheus ::

igrej na 400x300 low detail pa boš mel mnogo fpsjov
I too shall be brought low by death, but until then, let me win glory!

Trupl0 ::

na taki konfiguraciji bi moglo 200% laufat ce bi se zavrtu za 720 stopinj...
If you are going through Hell, keep going !

Soni ::

Povok ::

Mogoce bi bilo smotrno razmisliti, ce moras res imeti do konca nastavljen "view distance"...

aambro ::

Hvala za vse nasvete. Medtem sem ugotovil vzrok krizem in tezavam, ki so izvirali iz popolnih zacetniskih napak. Pa naj jih navedem, ce se bo kdo lovil na podobnem.
Ker sem kupil komponente posebej, sem se moral najprej poigrat v biosu in nastvaitvah. AGP je sicer bil nastavljen na 4x (pa nisem ziher),enablal sem se Fast Write, AGP read synchronization ter Enhance AGP performance. To je ze znatno pohitrilo stvar. Potem sem izklopil Antialiasing ter anisotropic filtering, kar se splaca predvsem pri 3dmarku ;)), drugace mi je pa antialiasing precej vsec. Najbolj se mi pa zdi, da se je poznalo, ko sem graficno navil iz 250/500 zaenkrat na 280/550.
Solidno se da igrat nekatere proge na vseh moznih nastavitvah (distance je brezzveze vecji od 6), Popolnoma gladko pa z bump environmentom in ne CUBIC. Cubic environment najbol steka na Sweden progi, drugje je precej v redu. Vse na 1280*960.

Se moram nalozit nove driverje, potem pa napisem trenutni 3dmark.

_______
3dmark: 10845

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aambro ()

Zheegec ::

Veliko prepočasi ti dela! Meni Colin2 dela na 800x600 na C458 in GF2MX in 256 SDRAM medium detail (ok, view je res na 4) OK, razen seveda replay :D Samo moraš pa znati :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Unreal Tournament

Oddelek: Igre
121734 (1061) shadeX
»

Fx5950U ali R9800pro