Forum » Pomoč in nasveti » Prenosnik se ne prižge
Prenosnik se ne prižge
Tadej ::
Pozdravljeni.
Imam prenosnik star 5 leta znamke Tron. Ko sem hotel danes prižgati računalnik, se ni odzval. Začelo pa se je tako.
Pred dvema tednoma mi je začela utripati oranžna lučka(na ohišju) za baterijo in v win 7 mi je napisalo da bo potrebno baterijo zamenjati. Prikazalo je da je polna 99%, ter da se prazni, kljub temu, da je bil računalnik priključen na omrežje. Na teh procentih je tudi ostalo. Kasneje se mi je zgodilo da se je po nesreči izključil omrežni kabel. To sem opazil šele po parih minutah ko mi je izpraznilo baterijo in se je izklopil. Po vklopu, mi je napisalo da je baterija polna 84% ter da se prazni tako kot prvič. Podobno se mi je zgodilo še nekaj krat in na zadnje je prikazalo 11% napolnjenost baterije.
Od začetka takega dogajanja se mi je zgodilo še nekaj. Navajen sem prenosnik ponoči ugašat v mirovanje.
Zjutraj ko sem računalnik hotel prižgati, se je vedno zgodilo, da se ni odzval, čeprav je utripala lučka za napajanje(oznaka, da je računalnik v mirovanju). Če sem izklopil napajalni kabel in ga ponovno vklopil mi je uspelo računalnik prižgati. Danes pa se ni zgodilo nič.
Gor sem imel nameščen program aida64 in tam mi je prikazalo da je akumulator(baterija) obrabljen nekje 40%. Zgodilo se je tudi to, da se brez vstavljenjega akumulatorja sploh ni hotel prižgati.
Nekje na internetu sem prebral, da bi lahko za to bila kriva baterija na matični plošči. Prenosnik sem danes popolnoma razkopal, zmeril baterijo in pokazalo mi je 3.6V. Sklepam da je le ta potem še vedno vredu. Zatem sem sčistil prah in pazljivo piklopil vse nazaj, vendar še vedno ne dela.
Konfiguracija je sledeča:
Intel dual core 2.0 GHz, Geforce 8400M, Matična Clevo M660SU, OS WIN7
Pred tremi leti so mi v garanciji menjali matično ploščo, ker je nekaj kao pregorelo, sklepam, da me je pustila na cedilu tudi tokrat. Ima kdo kakšno idejo?
Imam prenosnik star 5 leta znamke Tron. Ko sem hotel danes prižgati računalnik, se ni odzval. Začelo pa se je tako.
Pred dvema tednoma mi je začela utripati oranžna lučka(na ohišju) za baterijo in v win 7 mi je napisalo da bo potrebno baterijo zamenjati. Prikazalo je da je polna 99%, ter da se prazni, kljub temu, da je bil računalnik priključen na omrežje. Na teh procentih je tudi ostalo. Kasneje se mi je zgodilo da se je po nesreči izključil omrežni kabel. To sem opazil šele po parih minutah ko mi je izpraznilo baterijo in se je izklopil. Po vklopu, mi je napisalo da je baterija polna 84% ter da se prazni tako kot prvič. Podobno se mi je zgodilo še nekaj krat in na zadnje je prikazalo 11% napolnjenost baterije.
Od začetka takega dogajanja se mi je zgodilo še nekaj. Navajen sem prenosnik ponoči ugašat v mirovanje.
Zjutraj ko sem računalnik hotel prižgati, se je vedno zgodilo, da se ni odzval, čeprav je utripala lučka za napajanje(oznaka, da je računalnik v mirovanju). Če sem izklopil napajalni kabel in ga ponovno vklopil mi je uspelo računalnik prižgati. Danes pa se ni zgodilo nič.
Gor sem imel nameščen program aida64 in tam mi je prikazalo da je akumulator(baterija) obrabljen nekje 40%. Zgodilo se je tudi to, da se brez vstavljenjega akumulatorja sploh ni hotel prižgati.
Nekje na internetu sem prebral, da bi lahko za to bila kriva baterija na matični plošči. Prenosnik sem danes popolnoma razkopal, zmeril baterijo in pokazalo mi je 3.6V. Sklepam da je le ta potem še vedno vredu. Zatem sem sčistil prah in pazljivo piklopil vse nazaj, vendar še vedno ne dela.
Konfiguracija je sledeča:
Intel dual core 2.0 GHz, Geforce 8400M, Matična Clevo M660SU, OS WIN7
Pred tremi leti so mi v garanciji menjali matično ploščo, ker je nekaj kao pregorelo, sklepam, da me je pustila na cedilu tudi tokrat. Ima kdo kakšno idejo?
Ted ::
Baterijo oz. akumulator vzami ven in poskusi ponovno. Če si ga že mel narazen bi lahko ven vzel tudi bios baterijo in jo vtaknil nazaj noter. V kolikor je napaka na matični plošči pa ti ne preostane drugega kot ebay... Naslednjič pa kupi boljšo firmo prenosnika :).
Mah...
#000000 ::
Po plati vem da imaš kak barebone laptop, like gericom, tron ipd. Ta plata je znana da se greje k hudič in seveda sčasoma odpove.
Tadej ::
@Ted: Poskusil sem brez akumolatorja in tudi baterijo na matični sem danes staknil, pa ni nič pomagalo. Včasih se kakšna "boljša" znamka pokvari še prej, takrat je bila dobra ponudba in sem pač to kupil.
@#000000: Sej sem napisal znamko :). Bom poskusil kje najt kakšno ugodno matično.
@#000000: Sej sem napisal znamko :). Bom poskusil kje najt kakšno ugodno matično.
#000000 ::
Noto sem spregledal, nisem pa spregal oznake matične, poznam to plato, spodnji hladilnik se dobesedno segreje da bi komot jajce speku gor.
@nny ::
Imam enak problem. Laptop Asus K53E, že nekaj časa slab stik, oziroma se ni prižgal ob prvem pritisku na tipko. Danes pa je popolnoma mrknil. Je problem slab stik pri adapterju?
Help? :(
Help? :(
Zgodovina sprememb…
- spremenila: @nny ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BaterijaOddelek: Pomoč in nasveti | 3700 (2593) | klekej |
» | Servis - po prevzetju zaznane napakeOddelek: Pomoč in nasveti | 3836 (2804) | solatko |
» | Prenosnik HP 625 - Baterija se ne polni!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3429 (3401) | DeeCoy |
» | crknu laptop - matična ali procesor?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2157 (1890) | JayKay |
» | prenosni računalnik hp 6715b TL-60 se ne prižgeOddelek: Strojna oprema | 4354 (4044) | tomaz- |