Forum » Omrežja in internet » Hosting preko virtual machine
Hosting preko virtual machine
gapic_8 ::
Zdravo,
mene pa zanima,če mogoče ve kdo kako se nastavi hosting na virtualni mašini, kako se odpre porte in kako se konfigurira mašina, da je stran dostopna preko Interneta, ne le na virtualni mašini.
hvala
mene pa zanima,če mogoče ve kdo kako se nastavi hosting na virtualni mašini, kako se odpre porte in kako se konfigurira mašina, da je stran dostopna preko Interneta, ne le na virtualni mašini.
hvala
Problem je po mojem v portih, ampak ravno tega ne znam uredit. kr preko port fowardinga ne gre!
misek ::
gapic_8, malce več informacij napiši. Na čemu teče VM (vmware, virtualbox, ...)? Omrežje v VM imaš NAT, bridge, host-only, ...
imam VM VirtualBox, na katerem je nameščena windows 7 na njej pa je xampp strežnik. Omrežje pa imam preko NAT. Bi morda moralo biti bridged?
hvala ti. Uspelo mi je rešiti težavo.
hvala ti. Uspelo mi je rešiti težavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gapic_8 ()
Pesimist ::
Isto kot na vsaki fizični mašini. Čisto dobene razlike ni. Bodi le ziher da ma virtual masina bridged network in ne NAT, tako da ima svoj lasten notranji IP.
nokaut240 ::
Imam nastavljeno bridget network, pa povezava še vedno ne deluje. Kaj je potrebno še narediti? IP naslov vnesti ročno v virtualki?
srus ::
Nastavi bridged način, ne NAT. Kako je host povezan v internet? Preko stikala? Preko ruterja? Od kje host in virtualka dobita svoje IPje? Iz ruterja? Od tvojega ISPja? Statično? Ali lahko dostopaš v internet z virtualke?
Če virtualka dobi IP od ruterja, moraš na ruterju nastaviti forwarding za tiste porte, ki jih želiš servisirati na strežnikih, ki tečejo na virtualki.
Če virtualka dobi IP od ISPja bi vse moralo delovati out of the box.
Poženi wireshark na virtualki in na hostu, ter poglej kako letijo paketi, oz. kje se ustavijo.
Če virtualka dobi IP od ruterja, moraš na ruterju nastaviti forwarding za tiste porte, ki jih želiš servisirati na strežnikih, ki tečejo na virtualki.
Če virtualka dobi IP od ISPja bi vse moralo delovati out of the box.
Poženi wireshark na virtualki in na hostu, ter poglej kako letijo paketi, oz. kje se ustavijo.
nokaut240 ::
Host je povezan na stikalo, ta pa na T-2 modem. Iz virtualke lahko dostopam do interneta samo, če imam nastavljen NAT. Če dam na bridge, internet ne dela.
Lonsarg ::
Bridge pomeni da je isto, kot da bi bla virtualka direktno na T-2 stikalo povezana. Torej če ne dela je težava pure network težava in sploh ne spada v temo o virtualkah... Zna biti da T-2 modem ne podpira toliko računalnikov?
Sicer pa NAT je še bolj varna zadeva, ker izolira virtualko ven iz domačega omrežja, vendar moraš v tem primeru znati porte forwardirat.
Sicer pa NAT je še bolj varna zadeva, ker izolira virtualko ven iz domačega omrežja, vendar moraš v tem primeru znati porte forwardirat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VirtualBox povezava?Oddelek: Omrežja in internet | 1550 (1269) | sas084 |
» | Vmware ESXI pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 3659 (3071) | Adminer |
» | Virtualizacija za učenje LinuxaOddelek: Operacijski sistemi | 976 (794) | BlaY0 |
» | Virtualni domenski strežnikOddelek: Operacijski sistemi | 1000 (858) | Invictus |
» | VirtualBox - nastavitev omrežjaOddelek: Programska oprema | 1209 (945) | slitkx |