Forum » Elektrotehnika in elektronika » statična elektrika in receiver
statična elektrika in receiver
Tim55 ::
Lep pozdrav!
Doma imamo položen laminat. Ko hodiš po njem si včasih poln statične elektrike. Če se takrat dotaknem receiverja ali računalnika (me statična strese) med poslušanjem glasbe, zvok za 1-2 sekundi preneha, lučka za vzpostavljeno digitalno povezavo med računalnikom in receiverjem prav tako za ta čas ugasne..
Je to nevarno za napravo? Bi bilo pametno to kako ozemljiti?
Doma imamo položen laminat. Ko hodiš po njem si včasih poln statične elektrike. Če se takrat dotaknem receiverja ali računalnika (me statična strese) med poslušanjem glasbe, zvok za 1-2 sekundi preneha, lučka za vzpostavljeno digitalno povezavo med računalnikom in receiverjem prav tako za ta čas ugasne..
Je to nevarno za napravo? Bi bilo pametno to kako ozemljiti?
- spremenil: Tim55 ()
SkyEye90 ::
Tudi sam imam digitalno povezavo PC - Receiver s kablom (ne optiko), včasih mi za sekundo zmanjka zvoka če prižgem naprimer luč :)
To ne škoduje, minimalna motnja hitro zmoti digitalen signal, zato je pač del paketa neuporaben in nastane kratka tišina. Pri predvajanju z drugih virov tega ni, imam prav?
Dolg kabel med PC-jem in Receiverjem, po možnosti poceni verzija, je super antena za motnje.
To ne škoduje, minimalna motnja hitro zmoti digitalen signal, zato je pač del paketa neuporaben in nastane kratka tišina. Pri predvajanju z drugih virov tega ni, imam prav?
Dolg kabel med PC-jem in Receiverjem, po možnosti poceni verzija, je super antena za motnje.
blackmack ::
Meni je delalo enako. Kriv je bil tanek, dolg kabel coax kabel. Ko sm začel bitstreamat skozi HDMI tega ni več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blackmack ()
Tim55 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hi-Fi ojačevalecOddelek: Zvok in slika | 1448 (1170) | AnotherMe |
» | Čuden problem s projektorjemOddelek: Zvok in slika | 3178 (2473) | Tim55 |
» | Poceni stereo receiver (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 65150 (51596) | Zvezdica27 |
⊘ | DTS AudioOddelek: Zvok in slika | 6501 (4022) | gregyk |
» | PC na ReceiverOddelek: Zvok in slika | 3356 (1868) | RazzorX |