Forum » Pomoč in nasveti » Mreža - povezava 2 PC
Mreža - povezava 2 PC
yam ::
Zanima me če kdo ve kako se poveze dva PC. da bi se med seboj vidla, oziroma kaj morem nastimat in kako. Imam cross over kabl, al kaj ze in vse skup prklopm, in povezana sta (ledice girijo in piče 100 Mbps), ampak ne vidm obeh računalnikov....
- zaklenil: Tomi ()
M&M ::
Če imaš XP-je ali 2000 ne bi smel biti problem, ker se računalnika sama spoznata, če ne moraš pa na nadzorni plošči najprej dodati vse protokole, nato pa nastaviti IP-je (192.168.0.X) namesto X-a napiši številko računalnika, ki mora biti pro vsakem drugačna , masko podmrežja (255.255.255.0) za vse kompe enaka, ter delovno skupino (2 minuti dela)... potem bi ti moralo delati.... razen...
če imaš slučajno kak požarni zid inštaliran
Lp
če imaš slučajno kak požarni zid inštaliran
Lp
M&M
yam ::
... na eni mam xp na drugi pa 2000, pa ne dela al sm pa jest glup in rabim kaksna bolj podrobna navodila, kje pa se ta požarni zid vidi?
help??
help??
M&M ::
Če sem čisto iskren v 2000 nisem kaj prida delal z mrežo, XP-ji pa niso problem.
Poskusi vseeno ročno nastaviti IP-je in ostale stvari, kot sem ti napisal zgoraj.
Tam ko imaš možnost "omrežne povezave" klikni na LASTNOSTI -> SPLOŠNO -> klikni na Internec Protocol (TCP/IP) Ter lastnosti. Klikni v krogec kjer ti piše "Uporaci ta IP naslov" ter izpolni obrazec.
Pod razdelkom DODATNO imaš možnost onemogočit požarni zid.
To je v XP-jih v 2000 pa mislim da ni dosti drugače
Poskusi vseeno ročno nastaviti IP-je in ostale stvari, kot sem ti napisal zgoraj.
Tam ko imaš možnost "omrežne povezave" klikni na LASTNOSTI -> SPLOŠNO -> klikni na Internec Protocol (TCP/IP) Ter lastnosti. Klikni v krogec kjer ti piše "Uporaci ta IP naslov" ter izpolni obrazec.
Pod razdelkom DODATNO imaš možnost onemogočit požarni zid.
To je v XP-jih v 2000 pa mislim da ni dosti drugače
M&M
ali3n ::
Jam - tukaj boš našel popoln vodič, kako postavit domači LAN, Internet Connection Sharing,....
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SiOL TV na PC - Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 24996 (9155) | slitkx |
» | Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Informacijska varnost | 131954 (21441) | Qushaak |
» | domače omrežje in bitdefender požarni zidOddelek: Omrežja in internet | 1469 (1362) | luky |
» | pinganjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1103 (908) | MOJNET.net |
» | Mreza in firewall?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1124 (1026) | Roadkill |