Forum » Strojna oprema » Težave s procesorjem/grafično
Težave s procesorjem/grafično
LjMan ::
Eno leto nazaj sem kupil računalnik z grafično Ati radeon 6870HD in procesorjem amd phenom x4 965BE. Brez kakršnega koli overclockanja se mi je začel ekran razpolavljati ( po ~10 minutah v kakšni igri ). Temperatura procesorja je takrat ~60C (idealna je ~38, temp grafične pa ~50 idealno in ~68 v igri). Problem se je začel prvič pojavljati pred prbl. pol leta, vendar sem ga (vsaj začasno) odpravil z zamenjavo cpu coolerja, sedaj imam Scythe Mugen 2, vendar se je zdaj spet začelo. Ekran se razpolovi po vertikali in leva stran se zamenja z desno. Zanima me ali je to težava z grafično ali s procesorjem ( kar je bolj verjetno, vsaj po mojem mnenju ) in kako ta problem najhitreje in brezboleče rešiti.
popster ::
lahko probaš installirat kak distributed computing projekt:
za grafično:folding@home
za cpu:distributed.net
potem boš vedel ali se kaj pregreva.
za grafično:folding@home
za cpu:distributed.net
potem boš vedel ali se kaj pregreva.
filip007 ::
Premalo prezračeno ohišje mogoče, če imaš to potem ne pomaga še tako dober hladilnik, lahko se pa grafična segreva in to vpliva na vse komponente.
Trevor Philips Industries
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
LjMan ::
Ja, izgleda da je kar ohišje krivo, če odprem ohišje je temperatura precej nižja in ne prihaja do takih problemov...
filip007 ::
Super zadeva, se da napajalnik obrniti okoli da ne sesa praha?
Trevor Philips Industries
Robi :P ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | preizkus osnovne ploščeOddelek: Strojna oprema | 2082 (1095) | mulc007 |
» | PC se zažene s črnim zaslonomOddelek: Pomoč in nasveti | 1416 (1217) | solatko |
» | Hlajenje ohišjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4966 (4440) | Seljak |
» | Gaming CompOddelek: Kaj kupiti | 2486 (1677) | Andrej14 |
» | Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje | 12904 (9048) | BladE_ |