Forum » Strojna oprema » Težave s procesorjem/grafično
Težave s procesorjem/grafično
LjMan ::
Eno leto nazaj sem kupil računalnik z grafično Ati radeon 6870HD in procesorjem amd phenom x4 965BE. Brez kakršnega koli overclockanja se mi je začel ekran razpolavljati ( po ~10 minutah v kakšni igri ). Temperatura procesorja je takrat ~60C (idealna je ~38, temp grafične pa ~50 idealno in ~68 v igri). Problem se je začel prvič pojavljati pred prbl. pol leta, vendar sem ga (vsaj začasno) odpravil z zamenjavo cpu coolerja, sedaj imam Scythe Mugen 2, vendar se je zdaj spet začelo. Ekran se razpolovi po vertikali in leva stran se zamenja z desno. Zanima me ali je to težava z grafično ali s procesorjem ( kar je bolj verjetno, vsaj po mojem mnenju ) in kako ta problem najhitreje in brezboleče rešiti.
popster ::
lahko probaš installirat kak distributed computing projekt:
za grafično:folding@home
za cpu:distributed.net
potem boš vedel ali se kaj pregreva.
za grafično:folding@home
za cpu:distributed.net
potem boš vedel ali se kaj pregreva.
filip007 ::
Premalo prezračeno ohišje mogoče, če imaš to potem ne pomaga še tako dober hladilnik, lahko se pa grafična segreva in to vpliva na vse komponente.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
LjMan ::
Ja, izgleda da je kar ohišje krivo, če odprem ohišje je temperatura precej nižja in ne prihaja do takih problemov...
filip007 ::
Super zadeva, se da napajalnik obrniti okoli da ne sesa praha?
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Robi :P ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | preizkus osnovne ploščeOddelek: Strojna oprema | 2097 (1110) | mulc007 |
» | PC se zažene s črnim zaslonomOddelek: Pomoč in nasveti | 1439 (1240) | solatko |
» | Hlajenje ohišjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5001 (4475) | Seljak |
» | Gaming CompOddelek: Kaj kupiti | 2518 (1709) | Andrej14 |
» | Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje | 13037 (9181) | BladE_ |