» »

Tipkovnica

Tipkovnica

Jacobs6Geno ::

Pozdrav!
Rad bi vprašal za vaše mnenje glede tipkovnic letos, katero se najbolj splača kupit, ki dobro dela in stane okrog 30 €
Linki dobrodošli :)
Hvala!
Glory To Greatness - Me
U n00b!!!! - Slo-Tech forumi, ko mislijo name
GAMING!!!! - najljubši stavek mojega prijatelja

RejZoR ::

Logitech UltraX je še vedno pwn imo. Sicer jih ne delajo več ampak se jih še da kupit. Vbistvu ne vem zakaj so ukinili eno meni najboljših modelov tipkovnic...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Jacobs6Geno ::

Kaj pravite na katero od teh:
- Trust GXT 18
- Logitech Compact K300
- Prestigio PKB03SI
Lp
Glory To Greatness - Me
U n00b!!!! - Slo-Tech forumi, ko mislijo name
GAMING!!!! - najljubši stavek mojega prijatelja

TehDucky ::

Sem imel sam isto idejo, da bi si kupil eno tipkovnico za 20€ pa sem nato pomislil na drugo stvar. Glede na to koliko sem za računalnikom in koliko uporabljam tipkovnico, sem si "privoščil" Logitech Wave oz. K350 po tanovem. Lahko samo rečem, da je za ta denar ena boljših tipkovnic, ima ergonomsko oblikovane tipke v obliki/višini valova. Sicer se na daleč ne vidi prav veliko drugačna, vendar lahko rečem, da je prav fino po njej pisati. Če bi sedaj kupoval novo tipkovnico, bi po vsej verjetnosti kupil isto, vendar brezžično :)

Še link http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ti...

Če že moram napisat o teh treh, bi verjetno potem vzel Logitech, vendar je zelo kompaktna in so tipke zelo stisnjene.
Trust mi ima čuden space in obarvanost WASD tipk mi ni všeč, Prestigio je pa pač nek cheap stuff.

Lp

Noobish ::

Se da še kje (v SLO) dobit tipkovnico Logitech Wave oz. K350? Kolikor sem jaz gledal, nimajo nikjer več te tipkovnice in je tudi ne bodo več dobavljali.

54j0 ::

Noobish ::

Samo še na office1 imajo, pa še to imajo samo angleški nabor znakov, ki pa zame ne pride v poštev (nisem edini uporabnik računalnika). Pa deformiran enter mi gre na živce.

Danes sem bil v big bangu in sem gledal tipkovnice, najbolj mi je bila všeč tale, vendar jaz bi rabil samo tipkovnico, brez miške. Pregledal sem vse tipkovnice in videl, da je nimajo posamično v prodaji. Mogoče kdo ve, če se da samo to tipkovnico kje kupit?

Ali pa če mogoče kdo ve za kakšno podobno tipkovnico, glavno je da ima oblazinjem naslon za roke (ne plastičen), slovenski nabor in normalen enter. Osvetlitev tipk tudi ne bi bila slaba, vendar to je sekundarnega pomena.

bzp ::

Logitech Wave sem kupil kake 3 leta nazaj. Dve leti delovala odlično, ergonomična, baterije zdržijo dolgo, ni da ni. Sem jo priporočal vsem kolegom. Sedaj se pa tipke vedno bolj zatikajo - pa ni problem v umazaniji, sem komplet tipke razdrl, opral, sestavil nazaj ... isto. Problem je v samem designu tipk. Tako da sedaj iščem drugo. Bi z veseljem vzel nekaj z Wave obliko, ampak z drugačnim designom funkcionalnega dela tipk. Ker po 3 letih uporabe je zadeva na meji uporabnosti.

54j0 ::

Plastika se po par letih lahko začne krušit, to pa privede do nastanka finega plastičnega prahu, ki se zadržuje tam, kjer se stikata tipka in baza tipkovnice. To se da očistiti, vendar nikoli z vodo s pipe - ta vsebuje vodni kamen, ki ima enak učinek, kot prej omenjeni prah - tipke se zatikajo.

Destilirana voda in suha krpa še nekako delujeta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 54j0 ()

bzp ::

Tipkovnico sem očistil z alkoholom in palčkami za ušesa. Tipke sem opral in posušil s fenom. Tako da dvomim da je krivec sedaj vodni kamen? Sem bil dolgo prepričan da je to best tipkovnica ever, ampak izgubljam potrpljenje z njo.

54j0 ::

Če si jih opral, je na njih definitivno vodni kamen. Če ne pomaga nič drugega, vzami palčko za ušesa, jo namoči v parafinsko olje in z njo rahlo namaži stični del vsake tipke posebej. To vzame kar nekaj časa, ampak je izvedljivo in pomaga, če si res želiš obdržati "umirajočo" tipkovnico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 54j0 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mehanska tipkovnica ali membranska

Oddelek: Pomoč in nasveti
71918 (1774) ST-777
»

Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16049868 (44478) LordPero
»

Nakup "gamer" tipkovnice.

Oddelek: Kaj kupiti
142151 (1726) miraldi
»

Nasvet pri nakupu nove tipkovnice

Oddelek: Kaj kupiti
10974 (671) TehDucky
»

Katera gaming tipkovnica ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556329 (5174) deadbeef

Več podobnih tem