Prijavi se z GoogleID

» »

The Venus Project

The Venus Project

boiler ::

Kakor vidimo se naš trenutni sistemu počasi pomika k zadnjim fazam življenja, zato je dobro, da si pogledamo alternative. To temo sem ustvaril, ker vidim da je ogromno nerazumevanja glede Venus Projecta, zato želim da zberemo čim več informacij. Na youtubu in podobih straneh je še ogromno videov, ki se nanašajo na Venus Project zato kar veselo lepite, če najdete kaj pametnega.

Opis:

Projekt Venus je globalna vizija prihodnosti in predstavlja novo usmeritev za človeštvo. Vključuje celovito preoblikovanje družbe in kulture v sistem, v katerem bodo ljudje, tehnologija in narava sposobni sobivati v trajnostnem dinamičnem ravnovesju. Osnovna predpostavka projekta je ekonomija osnovana na virih. V Frescovi viziji so svetovni viri skupna lastnina, kar pomeni, da so vse dobrine in storitve na voljo vsem prebivalcem.
Po mnenju avtorja, Jacquesa Fresca, današnje težave povzroča t.i. »slaba znanost«. Namesto za osebne koristi in bogatenje posameznikov, bi se morali znanost in tehnologija uporabljati za izboljšanje človeštva. Z inteligentno in humano uporabo znanosti in tehnologije bi lahko vsak posameznik užival visok standard bivanja z vsemi dobrinami, ki jih lahko uspešna civilizacija pridobi.

Več info:

http://zeitgeist.si/book/export/html/14

Uradna stran:

http://www.thevenusproject.com/sl
  • zaklenil: Mavrik ()

Mavrik ::

The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

How Zionists Divide and Conquer

Oddelek: Loža
294628 (4222) bluefish
»

Popular Science objavil svoj 137-letni arhiv

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
82585 (1779) jlpktnst
»

Fujitsu pripravlja osemjedrni Venus

Oddelek: Novice / Procesorji
142560 (1742) Daedalus
»

Ali so zeleni ludisti?

Oddelek: Problemi človeštva
262124 (1264) Pyr0Beast

Več podobnih tem