Forum » Operacijski sistemi » help password
help password
poweroff ::
L0pthCrack... hmmm, sem malo gledal. Uporablja brute force metodo, to pa zna trajat... lahko tudi par let.
Ce uporablja slover pa itaq ne pride kaj dosti v postev za slovensko obmocje.
Snifanje preko mreze odpade, tako da resitev ni prevec enostavna...
Ce uporablja slover pa itaq ne pride kaj dosti v postev za slovensko obmocje.
Snifanje preko mreze odpade, tako da resitev ni prevec enostavna...
Miran ::
Če se mu vsaj mal sanja o paswordu (dolžina - kakšen znak) si lahko napiše svojo txt datoteko za generiranje psw-jev pol pa tud brute force nebi smel tolk dolg trajat.
Overclock yourself !
miha ::
sinko1020 napisal sem da sem pozabo geslo za administratorja. Pod drugimi uporabniki pa je so systemske kode zaščitene.
andrej ::
ce si lahko privoscis izgubo podatkov o ostalih uporabnikih lahko enostavno zbrises datoteko SAM. Tukaj so vsi uporabniki in password. ko bos datoteko zbrisal bos mel prazno geslo za administrator account.
tonic ::
miha, uporabi programček l0phtcrack; če si nisi izbral preveč dolgega gesla 6-8 znakov ti bo password brutalno razrešil v cca. 30ih urah (mi smo na firmi dobli čisto vse passworde v dveh dnevih na 350MHz mašini)
drugače pa daš SAM file pa l0phtcrack kunteku pa bo on vse skup poganal na svoji mašini pa boš dobil pass v valik krajšem času(velik je odvisno od procesorske moči!!!)
al pa pobriši SAM fajl (sam s tem izgubiš tudi ostale uporabnike - sam meni se zdi da si W2000 delajo še nek backup SAM fajla)
drugače pa daš SAM file pa l0phtcrack kunteku pa bo on vse skup poganal na svoji mašini pa boš dobil pass v valik krajšem času(velik je odvisno od procesorske moči!!!)
al pa pobriši SAM fajl (sam s tem izgubiš tudi ostale uporabnike - sam meni se zdi da si W2000 delajo še nek backup SAM fajla)
paramedic: univerzalnega gesla ni.
tonic: backup se naredi, ampak samo ko naredis ERD disketo.
tonic: backup se naredi, ampak samo ko naredis ERD disketo.
paramedic: dodatek, ce si mislo na password potem tega ni, ce pa si mislo za product key pa bi lahko kaj takega celo obstajalo...
matevzm ::
CE se jaz spomin pravilno je obstajal nek programcek, ki si ga pognal z diskete. Ker je password tezko odkodirati, ga je pac zakodiral in vrgel v win. Bili so pa discaimerji, da ne dela vedno in jaz ga tudi nisem poskusil, a mogoce je to pot.
kuntek ::
Od kod pa zaženeš "l0phtcrack", če v Winse ne moreš? Bi jaz to probal, če mi najde moje passworde. A ima program kakšne stranske efekte?
ne program nima stranskih efektov.
ampak ni 100% da ti bo nasel pravei password- tudi z brute force. Namrec, ta program preverja samo standardne znake, ne preverja pa posebnih znakov v passwordih - ce mas password s kaksnim izmed teh znakov potem ga s tem programom ni mozno hacknit...
ampak ni 100% da ti bo nasel pravei password- tudi z brute force. Namrec, ta program preverja samo standardne znake, ne preverja pa posebnih znakov v passwordih - ce mas password s kaksnim izmed teh znakov potem ga s tem programom ni mozno hacknit...
miha ::
Ta programček lahko zaganjaš samo v admin načinu, kot navadni user ima zaklenjena, ne more odpreti sam datoteke
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varna gesla po vladnoOddelek: Programiranje | 6941 (5346) | AndrejO |
» | Varna gesla, ki to niso: ji32k7au4a83 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 21055 (17374) | SeMiNeSanja |
» | Windows Xp Sp1 poyabljena administratorska kodaOddelek: Pomoč in nasveti | 1330 (1330) | imagodei |
» | Poyabil geslo od administratorja..Oddelek: Pomoč in nasveti | 4413 (3625) | hyper x |
» | Težava z administraciskim geslom za windows xpOddelek: Pomoč in nasveti | 1862 (1529) | barabl |