» »

Windows Xp Sp1 poyabljena administratorska koda

Windows Xp Sp1 poyabljena administratorska koda

bushyboy ::

Lepo poydravjeni pi[em vam zaradi enega problema ki mi yelo otezkoca stvair in sicer poyabljena administratorska koda.

Na internetu sem prebrau kar nekaj o temu vendar za unicitev te kode vsi pisejo da mores to narediti z bot disketo ali cdjem na katerega nalozis program recimo key decripter.... a to meni ne pomaga ker na starem pcju nimam niti disketnika in niti cd enote.

Prosim vas za kak nasvet!!!

Lepo se vam yakhaljujem zre v naprej za vas odgovor!

lp

Keyser Soze ::

Morda bi bilo fino, če bi zamenjal privzeti jezik v slovenščino. Ali pa vtipkal kodo z mislimi na US nabor znakov na tipkovnici.:D
OM, F, G!

imagodei ::

Tusi spogh ga jebe tipkabnje. Včasih kakno črko spuusti, drugič je kera prwveč. Ds en omenjam ipsilonov in y-jev.
- Hoc est qui sumus -

MTm2H37rqt7B ::

@Keyser in imagodei: Cestitam za najbolj neuporabna replya v tem trenutku:)

@Bushy: Mislis na administratorsko geslo od racuna administratorja ali od tvojega osebnega racuna?

StratOS ::

Čuj, kaj pa če bi sistemski dist naštimal kot 1st bootable na drugi mašini z ali disketnikom, cd/dvd/romom/flash ključem ipd. ?

Drugače pa najdeš rešitve (malo morje) tudi na googlu in podobnimi iskalci
Drugače pa imaš le informativno za tvoj problem dosti live CD-jev z takšnim namenom, seveda je uporaba na lastno pest, še posebej če bi hotel to narediti na kakšni drugi mašini, ki ni tvoja.
Ena izmed rešitev ob zgornjem pogoju :
http://ophcrack.sourceforge.net/
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

@pux:

Garbage in - garbage out; oz. neuporabno vprašanje zasluži neuporaben odgovor.

Če pozabim na to, da bi pred pošiljanjem lahko zgolj z očesom ošvrknil vsebino in popravil napačno rabo y in z, še vedno ostane blazno slaba kvaliteta teksta.

Razumem neko umirjeno rabo slenga in stilno zaznamovanih besed na forumu... Helps to make a point. Kljub temu pa se je od časa do časa fino spomnit, da živimo v Sloveniji, kjer je uradni jezik še vedno slovenščina, in da sodelujemo na slovenskem forumu. No, ko k temu dodam še cca 5 tipkarskih škratov v cca 90 besedah (brez upoštevanja y).

Drugače je pa teh programov malo morje. L0phtCrack, npr. (LC5) - rabiš dostop do SAM datoteke. Npr. s pwdump6 dumpaš SAM datoteko in se potem igraš.

Ophcrack Live CD...

Če pa imaš admin dostop do Polken, samo ne z administrator accountom, potem pa lahko geslo za admina tako ali tako spremeniš tudi s sekundarnim accountom.
- Hoc est qui sumus -

gumby ::

na xp so itak vsi admini, "zaradi boljse kompatibilnosti">:D
my brain hurts

Keyser Soze ::

Tako je, in ker pač ne zna pisati oz. bolje povedano ne ve kaj tipka, bi najprej veljalo preverit privzeti nabor znakov.

A je razlika med:
ZEBRA
YERBA

A pux? Namesto da drugič palamudiš pa probaj malo pretegnit tistih par sivih celic, ki si jih lastiš.:\
OM, F, G!

StratOS ::

Keyser Soze dobro razmišlja in bere :) , samo ne vem, če to bushyboy želi na trenutnem sistemu ?

Mogoče ima problem, ker je pozabil alla admin password ali izgubil pravo tipkovnico, oz. ne zna naštimati ustreznega CP-ja ali je pa ima kak CapsLock problem, no če išče rešitev za "izgubljen" password pa ga je že dobil.

Še posebej, če ne pogledaš kaj si napisal predno stvar postaš.

YMAGA PA TAKA.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

bushyboy ::

Lepo pozdravljeni!

Vreden sem bil kritik in se vam za vse napake opravicujem.
Stvar je taka da imam v svojem lokalu racunalnik, ki more pod mus bit v vseh pogledih zaklenjen da ljudje ne delajo neumnosti na njemu in mi ga nonstop sesuvajo, zato je zaklenjeno vse pod administratorjem oni pa se lahko prijavljajo kod uporabnik: gost
In kod ste ze sami ugotovili ne pisem z prave tipkovnice ker so mi bivso polili sedaj imam pa drugo in bi jo mogu nastimat, nemorem jo pa zato ker sem pozabil administratorsko kodo ob drugem bi pa mogel instalirat se novi antivirusni program a zamanj.

Se enkrat se vam opravicujem za vse napake od prej!!!

Lp

StratOS ti je dal link za OphCrack Live cd, ki te bo rešil muk z administratorskim geslom.

Hvala bogu je tokratno sporočilo le razumljivo: pohvaljen. Slovnica kljub temu ni tvoja močna stran. No, če si sicer Neslovenec, potem ti čestitam; če je pa slovenščina tvoj materin jezik, pa... Eh, ja, glavno da se razumemo, dasiravno v tvojem sporočilu še vedno mrgoli napak.
- Hoc est qui sumus -

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows vista - pozabljeno uporabniško geslo

Oddelek: Operacijski sistemi
101932 (1797) Enterprise
»

pozabil geslo za računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
910599 (10466) Infinity
»

problem z glavnim geslom

Oddelek: Pomoč in nasveti
203314 (3007) StratOS
»

win xp- težave pri instaliranju gonilnika za wlan zaradi pravic kot administrator- PR

151690 (1690) Sc0ut
»

Win XP Uporabniško geslo - problem

202305 (2046) jahtba

Več podobnih tem