Forum » Pomoč in nasveti » internetna povezava deluje - brskanje ne!
internetna povezava deluje - brskanje ne!
tkonko ::
Na prenosniku Toshiba imam težavo z internetno povezavo oziroma uporabo brskalnikov. Internetna povezava se namreč poveže brez problema(preko wirelessa in tudi preko LAN), ping deluje torej na 127.0.01 in tudi na google.com! Delujejo tudi nekateri spletni programi (skype...), brskanje v brskalnikih (mozilla, ie) pa ne deluje!
Poskusil sem že z odstranitvijo AVja, disable firewall, reset netsh winsock, reset browser,... Sedaj pa mi je idej za rešitev nekako zmanjkalo. Razen formatiranja, ampak lastniku to ni preveč všeč, tako da bi poskusil to rešiti drugače, če se seveda da.
Kakšna rešitev?
Poskusil sem že z odstranitvijo AVja, disable firewall, reset netsh winsock, reset browser,... Sedaj pa mi je idej za rešitev nekako zmanjkalo. Razen formatiranja, ampak lastniku to ni preveč všeč, tako da bi poskusil to rešiti drugače, če se seveda da.
Kakšna rešitev?
hojnikb ::
Nastav kake druge dnsje, mogoč bo pomagal.
Če ne pa zbriš firefox z nastavitvami vred pa še enkrat dej gor.
Če ne pa zbriš firefox z nastavitvami vred pa še enkrat dej gor.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
gorenjc ::
Odstranitev AV program res ni pametna ideja.Kateri antivirusni program je bil(je) nameščen, operacijski sistem, ponudnik interneta, nameščen kakšen dodaten požarni zid?Pobriši dns cache na mašini ( v cdm-ju vpišeš ipconfig /flushdns).
tkonko ::
Ja AV sem odstranil, ker sem sumil firewall od AVje. Je pa bil F-Secure, win XP, Kakšnega dodatnega požarnega zida pa ni.
Ponudnik je siol, vendar delujejo zadeva na drugem računalnik bp, tako da je z njihove strani vse ok. Bom poskusil z dnsji še poigrat...
Ponudnik je siol, vendar delujejo zadeva na drugem računalnik bp, tako da je z njihove strani vse ok. Bom poskusil z dnsji še poigrat...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitalno potrdilo - SIGENCA, problemOddelek: Pomoč in nasveti | 8877 (6641) | fulgur |
» | Locky Virus (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 27789 (24805) | Manna |
» | Rekordni popravni torek (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 27235 (24671) | xyxyxyxy |
» | Tezave po kloniranju diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3110 (2707) | bosmla |
» | Antivirus, ki je "ugoden" (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 6015 (4563) | zmaki |