» »

Optimizacija stroškov Kartuše in Tonerji

Optimizacija stroškov Kartuše in Tonerji

miha1984 ::

Pozdravljeni,

Imam podjetje z sedmimi tiskalniki, od tega jih je 5 laserskih tiskalnikov, 2 pa sta barvna tiskalnika. Sem malo razmišljal da bi lahko z obnovljenimi kartušami in tonerji prihranil kar nekaj denarja. Me pa zanima kakšne so kaj vaše izkušnje z neoriginalnimi kartušami in tonerji? Se jih splača kupovati, ali raje ostanem na originalih?

Hvala za pomoč, Miha.

blackbfm ::

Za inkjet je treba pazit, ker niso vse neoriginalne zadeve enako kvalitetne. Na mojem canonu so se dobro obnesle fenix kartuše. Pri lasercih pa verjetno ne more bit nekih frk ker gre samo za prah.

Griffith ::

Heisenberg ::

sami uporabljamo tako laser in inkjet in oboje neoriginalne tonerje oz kartuše filamo z inekcijami! po domače povedano isto sranje drugo pakovanje kvaliteta in ostalo je isto....samo prišparas tudi več kot polovico denarja! En toner za nasega laserca stane 120€ za 4000strani, iz nemčije jih naročamo komplet 4 tonerji XXL za 5000strani vse s poštnino vred za 150€!

blackbfm ::

Injekcije bi jz odsvetoval ker je samo packarija. Pa skoda je casa, ce ti zalije tiskalnik ni fino.

AndrejS ::

Problem je če kupiš pokvarjen neoriginalni toner. To se je meni zgodilo in mi je sfukal printer - tako da vse kar je printal je bilo rumene barve... Da ne govorim koliko časa in ne vem česa je bilo potrebno da smo printer spravli v normalno stanje.
Na začetku seveda prodajalec ni bil kriv....

miller31 ::

Delam v podjetju, ki se ukvarja s popravilom tiskalnikov in še ostalih stvari. Povem ti lahko iz prve roke, da veliko strank uporablja neoriginal kartuše in da je tudi precej okvar/težav povezanih z neoriginal kartušami. Najbolj pogost problem je, da izpisi niso kvalitetni.
Če imaš hp-je ti priporočam neoriginale HQP, ki so kar solidni.

Heisenberg ::

po mojih izkusnjah zadnji 10et nisem imel nobenega problema in to da so problemi verjamem samo je procent tako majhen da se se vseeno splaca reskirati! Pa z inekcijami ni nobene packarije, mogoce samo prvic, potem pa gre to zelo preprosto brez kapljice packarije - kvaliteta tiska je enaka - seveda ne foto ampak pri vsakodnevni uporabi ni opaziti razlike,,,za tonerje dati 4x120€ ali 4x35€ se pa ze kar pozna razlika!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422174 (14448) Spock83
»

Original ali nadomestni toner za laserski tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
268286 (2958) Miha 333
»

Neoriginal toner

Oddelek: Pomoč in nasveti
271982 (1296) mat xxl
»

Barvni laserski tiskalniki

Oddelek: Kaj kupiti
203564 (2646) Pina
»

Originalne kartuše zaostajajo

Oddelek: Novice / Ostale najave
458127 (6255) Jst

Več podobnih tem