» »

"zakockanje" slike na TV

"zakockanje" slike na TV

IvoC ::

Tri tedne sem priklopljen na optiko (kabel) Telekom.

TV slika (Hitachi 42 Plasma, HD ready 1024 x 1024, brez DVB-C) preko digitalnega sprejemnika DVB-C je sicer v redu, a se pogosto za hip "zakocka", tako preko sprejemnika Technisat HD8-C, kakor tudi preko sprejemnika Edison Argus VIP2, 2 x Cable, kar je silno moteče. Naj poudarim, da mi digitalni sprejemnik kaže intenzivnost signala 68, kvaliteto pa le 38 (za 1 gor al dol) in tako na vseh kanalih. Če je prikaz teh dveh parametrov korekten, me nizka kvaliteta signala skrbi.

Nikogar ne poznam, da bi ga vprašal, ali je za občasno/pogosto "zakockanje" slike kriv:
- transponder
- Telekomov optični signal
- moj digitalni kabelski sprejemnik
- moj TV aparat

A je med vami kerlc, ki bi lahko pomagal? Prvi hip sem valil krivdo na DVB-C sprejemnik, ampak da je podobno na obeh sprejemnikih, je pa čudno, čeprav je res, da je preko Edisona (tudi sicer slab nakup!) motnja še izrazitejša.

Hvala za pomoč in LP
IvoC

Tear_DR0P ::

krivda je na strani švoh kablov in/ali preveč intentzivnega kodiranja video streama s strani telekoma.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

fpbs ::

Napaka je na Telekomovi strani. Zahtevaj naj preverijo pri njihovem izhodu jakost in kvaliteto signala. Do take napake običajno pride, ker je nekje v kablih signal preveč oslabel, potem je pa bil močno pojačan. Vprašanje je , kaj se dogaja s signalom že pred optičnim kablom.

Tear_DR0P je izjavil:

krivda je na strani švoh kablov in/ali preveč intentzivnega kodiranja video streama s strani telekoma.

Hvala za pojasnilo! Ni mi pa jasno, kateri kabel imaš v mislih.

Za optični kabel do hiše ne poznam podatkov, od optičnega modema do TV sem pa uporabil koaksialni kabel (vodnik 1 mm, oklop pletenica + alu-folija, dolžina cca 20 m), ki sem ga položil že zdaaaaavnaj (ob priliki priklopa na Telemach).

Najprej: Tisto "zakockanje" se mi je pojavljalo praktično le 04.12.2011 (na dan volitev !!!???), naslednje dneve pa ne več. Iz tega sklepam, da niso krivi kabli ampak nekaj drugega, mogoče preobremenjenost omrežja na tisti dan.

Tisto o preveliki intenzivnosti signala sta omenjala tudi dva monterja od Telekoma (dva od štirih zaporednih obiskov). Eden mi je prijazno dal celo nekakšen dušilni člen. Če ga vgradim, se pri digitalnem signalu praktično nič ne spremeni (še vedno intenzivnost 68, kvaliteta 37), katastrofalno pa se poslabša analogna slika, ki se ji pa nočem odpovedati, saj je moj digitalni pretvornik Edison VIP2 2 x Cable bolj ali manj na nivoju kvalitete Dealextreme in samo čakam, kdaj bo crknil, da o priloženem daljincu niti ne govorim!

Sklepam, da je digitalna TV-tehnika še na obupno nizkem tehničnem nivoju, pa ne samo v Sloveniji!

Še enkrat hvala in LP
IvoC

fpbs je izjavil:

Napaka je na Telekomovi strani. Zahtevaj naj preverijo pri njihovem izhodu jakost in kvaliteto signala. Do take napake običajno pride, ker je nekje v kablih signal preveč oslabel, potem je pa bil močno pojačan. Vprašanje je , kaj se dogaja s signalom že pred optičnim kablom.

Hvala za nasvet. To sem že storil, a se bojim, da brez pravega odziva. Nikakor pa ne obsojam serviserjev, ki jih "razpošilja" Telekom. Na stvar se spoznajo pač toliko, kolikor jih Telekom nauči! Saj drugače bit ne more.

Bega me pa podatek 37 (v %, ???) za kvaliteto slike. Slika je pravzaprav na videz zelo v redu, moram biti pošten. A o številčnem podatku s strani Telekoma za kvalite signala bom pa še naprej le sanjal!

Še enkrat hvala in LP
IvoC

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako ste zadovoljni z a1 kombo paketom (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6117472 (13117) GucciSLO
»

Motenje Wi-Fi signala

Oddelek: Pomoč in nasveti
72872 (2555) SaXsIm
»

Motnja od gospodinjskega aparata

Oddelek: Pomoč in nasveti
6754 (500) IvoC
»

Brezžične slušalke - pok