» »

Naključno ugašanje računalnika

Naključno ugašanje računalnika

alkoo ::

Pozdravljeni!

Naletel sem na problem in v dosedanjih temah nisem našel odgovora zato odpiram novo. Opis bo bolj dolg zato prosim, da preberete v celoti in prosim za pomoč.

Problem je v naključnem ugašanju pc-ja. Včasih po parih sekundah, včasih deluje po več ur tudi zelo obremenjeno. Ko pa se izklopi potrebuje več časa da gumb za vklop sploh vklopi pc. Moram izklopiti kabel iz vtičnice in nekaj časa (včasih tudi po več ur) čakati. Vmes je gumb za vklop čisto gluh ali pa samo zavrti ventilatorje za 2-3 sekunde in zopet se izklopi.

Premeril sem napajalnik (LC power 420W - star manj kot leto dni) in vse napetosti so v rangu toleranc, ki sem jih našel na wikipedii. Tudi kondenzatorji in vse ostalo je videti ok.

Tudi plošča (ASRock G31M-S) ne kaže znakov (kondenzatorji) okvare.

Sčistil sem hladilnik procesorja (Celeron D 2.8Ghz). Temperatura je od 40-60, grafične tudi (hsi X1550 256MB - pasivno hlajenje).

Včasih dobim 1 kratek pisk in izklop pc-ja, za kar bi pri amibiosu naj bil krivec ram, vendar drugič ko računalnik normalno dela poženem memtest, ki po več ur testira in ne najde napak. Ram je 1GB DDR2 667Mhz kingston. Drugega trenutno nimam, da bi ga preizkusil.

Kaj še lahko storim? Vesel bom vsakega predloga/mnenja!

Se zahvaljujem že vnaprej!

logout ::

Napajalnik, plošča, pregrevanje kakšne komponente, nihanje vhodne napetosti, slab stik kakšne komponente, ... Veliko je tega, kar je lahko narobe.

L.p., Kloko

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215301 (5052) acookook
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Strojna oprema
121011 (816) b3D_950
»

Računalnik je kar naenkrat crknil

345995 (5012) solatko
»

Računalnik se noče zagnati

156326 (5676) Uporabnik-6
»

Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
569569 (7204) _pobesneli_

Več podobnih tem