» »

Problemi z trdimi diski

Problemi z trdimi diski

BuggeD ::

Naj vam na hitro opišem napako.

Pred nekaj časa so se mi začeli pojavljati slabi sektorji na disku in zabijanje glave (WD disk), in ker je še računalnik v garanciji sem se ga odločil poslati nazaj na popravilo. Zadeva je pa sledeča. Računalnik sem dobil nazaj, z novim diskom ampak ponovno je zabijalo glavo in poškodovani sektorji. Odločim se poslati ponovno, kajti lahko bi prišlo do poškodb diska med samim prevozom Pošte Slovenije, zato sem šel naslednjič sam iskati računalnik, in ponovno z tretjim diskom isti problemi čeprav je disk hitachi.

Zelo malo je verjetnosti, da bi lahko bili trije diski zapored poškodovani. Kakšne ideje kje bi lahko sam poiskal in odpravil napako?
  • poskusilo klonirati: BuggeD ()

RejZoR ::

Skor ne verjamem, ker disk parkira glavo v "park" plac izven platterjev, tko da je poškodba med transportom skorajda nemogoča. Recimo tipičen disk ima toleranco do 300G sile, ko je normalno ugasnjen. Ga moraš res metat ob tla, da se bo kaj zgodilo z njim.

Kako pa si ugotovil, da gre za slabe sektorje in da ropota disk? Priporočam, da gor poženeš Acronis Drive Monitor, Crystal Disk Info in HDD Life ter magari zalepiš tle slikco vsakega.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BuggeD ::

Kako sem ugotovil da zabija? Bentiš, saj nisem gluh :) Saj drugače pa pošta dela z pošiljkami kot prašič z hrano... MHDD sem uporabil kjer so bili zapisi več kot očitni, vendar nisem shranil log fajla :S

Sumim da je problem v napajalniku ali controllerju na matični plošči. Ubistvo je moj računalnik po podražitvi v roku enega meseca skuril za 500e diskov :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuggeD ()

particle ::

Kot prašič z bučo.

Zdej nevem, če pošiljaš po pošti celo kišto, pa če jo mečejo že ob tla, je čudno da gre samo disk, in da na zunanjosti ni vidnih poškodb.

Anyway... si ziher da so ti sploh zamenjal disk?

RejZoR ::

300G je če pade laptop na betonska tla iz višine 1m (sort of). Laično rečeno. Na tej točki se vprašaj kaj bi morala pošta delati z zaščiteno kišto, da bi to presegel in poškodovalo disk.

Tud definiraj "zabija". Klika, ruži, poka... ?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali HDD umira?

Oddelek: Strojna oprema
423333 (2122) hojnikb
»

Nova grafična kartica

Oddelek: Kaj kupiti
184375 (3839) joman
»

Vzdržljivost diskov nekoč in danes

Oddelek: Strojna oprema
302776 (1861) AlienRR
»

Poskus oživetja diska z bad sektorji?

Oddelek: Strojna oprema
404230 (3212) amigo_no1
»

Del diska pokvarjen

Oddelek: Strojna oprema
353717 (2616) k4vz0024

Več podobnih tem