Forum » Pomoč in nasveti » Grafična kartica
Grafična kartica
SneAKyman ::
Živ
Pred kratkim mi je kolega šenkal njegov stari računalnik. Zanima me če se mi splača kupt novo grafično in če kakšno?
Računalnik ma 1.5 GB RAM, Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, trenutna grafična je pa RADEON X800 GT.
Pred kratkim mi je kolega šenkal njegov stari računalnik. Zanima me če se mi splača kupt novo grafično in če kakšno?
Računalnik ma 1.5 GB RAM, Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, trenutna grafična je pa RADEON X800 GT.
boogie_xlr ::
Ne splača se. Računalnik je dovolj dober za internet in pisarniško delo, mogoče kakšno starejšo igro, odvisno od operacijskega sistema.
dzinks63 ::
Če imaš pci-e režo, potem nabavi kakšno rabljeno HD4650-4670 za male pare, nekaj še boš vedno lahko igral na bolj low nastavitvah (najnovejše igre odpadejo), za agp se ne splača nadgradnja, se ne izide p/p.
zozuki ::
Mene pa zanima če mi lahko kdo pomaga.
Kupil sem grafično kartico Gigabyte amd radeon series HD 6770.
Zahteve so:
Po napajalniku so 450w
Druge zahteve za grafično izpolnjujem.
Jaz pa imam 420w.
Grafično sem vseeno priklopil a mi računalnik ne deluje samo piska. Ko sem grafično odstranil je delal isto. 4 zaporedne piske presledek in nenehni zaporedni piski. Aje možno da je šel napajalnik ali kaj drugega?
Lp
Kupil sem grafično kartico Gigabyte amd radeon series HD 6770.
Zahteve so:
Po napajalniku so 450w
Druge zahteve za grafično izpolnjujem.
Jaz pa imam 420w.
Grafično sem vseeno priklopil a mi računalnik ne deluje samo piska. Ko sem grafično odstranil je delal isto. 4 zaporedne piske presledek in nenehni zaporedni piski. Aje možno da je šel napajalnik ali kaj drugega?
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zozuki ()
SneAKyman ::
Mam pci-e režo. Prjatu mi je reku da se bi mi splačal kupt 4gb ram pa 1gb grafično. A se bi mi res?
dzinks63 ::
Količina rama na grafični ni edino merilo zmogljivosti, bolj glej na sam procesor kateri poganja grafiko, tudi 512MB je v veliko primerih zmogljivejše od 1MB, če primerjamo različne grafične z različnimi procesorji na njih. Za 4GB rama je ravno tako vprašljivo, če ga tvoja matična podpira, za tako star sistem je popolnoma dovolj 2MB, sploh če imaš win XP.
Kot sem že omenil, nabavi nekaj v stilu HD4670-4770 ali gf9500-9600gt (cca20-30€) ali kakšna novejša podobnih zmogljovosti in to je max, kar bi še nekako žvečil ta tvoj enojederni procesor.
Kot sem že omenil, nabavi nekaj v stilu HD4670-4770 ali gf9500-9600gt (cca20-30€) ali kakšna novejša podobnih zmogljovosti in to je max, kar bi še nekako žvečil ta tvoj enojederni procesor.
ameba ::
Ti imaš predpotopno star računalnik. Ne ukvarji se z njim. Daj ga staršem oz. nekomu ki ga bo rabil samo za pisarniško delo.
Če pa si že trmast si pa tukaj poglej na kakšnem nivoju si http://www.systemrequirementslab.com/cy...
Če pa si že trmast si pa tukaj poglej na kakšnem nivoju si http://www.systemrequirementslab.com/cy...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Okvara pci-e reže?Oddelek: Strojna oprema | 2235 (1840) | amacar |
» | Piskanje in zaudarjanjeOddelek: Strojna oprema | 1491 (1058) | Robocop1 |
» | Nadgradnja zelo starega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 2795 (1436) | Riff |
» | Intel 946GZ in Radeon 5770Oddelek: Strojna oprema | 1413 (1162) | janezek67 |
» | racunalnik s hoferja 5. februarjaOddelek: Kaj kupiti | 2614 (1544) | kmetek |