» »

LCD ekrani v prenosnikih, njihova kvaliteta

LCD ekrani v prenosnikih, njihova kvaliteta

japol ::

A je sploh kakšna razlika v kvaliteti lcd ekranov v prenosnikih, če primerjamo hp, acer, sony, in vse ostale, ali za vse dela isti proizvajalec? In če je razlika, kakšna je znotraj proizvajalca npr. pri hp med elitebookom, probookom in pavilijonom, ali je tu sploh ni?

solatko ::

Kaj konkretno te zanima, kvaliteta slike, izdelave?
Delo krepa človeka

japol ::

Izdelave, ker imam že tretji laptop, ki mu je crknil ekran (črne pike-je že kr flek in nekaj vertikalnih črt). In me zanima kater laptop bi se splačalo kupit, da bi imel ekran daljšo življensko dobo, kot pa 1,5 do 2 leti.

tony1 ::

Ena od pomembnejših razlik je, če je ekran svetleč (glossy) ali ne.

Sam drugačnih prenosnik kot tistih z nesvetlečim ekranom ne maram (Takšne dela še HP (Probooki in Elitebooki)... Tudi pri drugih proizvajalcih se najde po kakšen takšen model...)

gendale ::

velika večina prenosnikov ima tn panele, torej zanič sliko
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

solatko ::

Ekran crkne redko v tako kratkem času, večkrat gre inverter. Problem so tudi grafične kartice, ki na laptopih pač niso narejene za poganjanje iger, zato se vse skupaj rado pregreva. Pri nakupu laptopa, je za doma, pametno kupiti tudi podlogo z dodatnim hlajenjem. Tudi 24 urno laufanje torrentov in drugih p2p programov ni priporočljivo, ker je prenosnik narejen za delo na terenu, ne pa za nadomestek stacionarnega namiznega računalnika. Ob normalni uporabi (nekaj ur dnevno), skoraj vsak LT zdrži 3-4 leta, ob celodnevnih uporabah, pa je vse kar je čez 2 leti, šenkano.
Delo krepa človeka

para! ::

japol, imaš pa res nesrečo, da ti tako odpovedujejo LCD zasloni, vsaj po mojih izkušnjah tudi najcenejši modeli nimajo tako kratke življenjske dobe. Definitivno pa ni normalno, da ti na treh prenosnikih crkne ekran v letu in pol... sem dal čez že ogromno prenosnikov, z nobenim ne delam nežno, vsi so praktično zelo trpeli, pa niti enemu ni šel zaslon po gobe. Si kdaj nesel te okvarjene laptope na servis, da bi pogledali kaj je dejansko narobe? Lahko je samo kakšen stik,...

Glede na zgoraj napisano: praktično vsak laptop bi moral zdržati mnogo dlje. Tako, da je težko svetovat znamko, model...

lp
Death before dishonor!

japol ::

Trenutno mam na ekranu črn flek - če prav vidim je 7 pikslou in če pogledaš s strani, se vid k da je "nad" ekranom, pa ni umazanija, ali kaj drugega, so dejansko crknli piksli. Je moteče in nadležno. Nimam kej zgubit in sm probu s programčki, kjer kvadratek "utripa" nad napako in naj bi jo uživel,... pa ni pomagalo.

solatko ::

Če si s prsti preveč grobo pritisnil ekran, ti zna na tistem mestu ostat flek. To je po vsej verjetnosti fizična poškodba, lahko si kdaj kaj pozabil na tipkovnici, ko si zaprl pokrov (ali pa kdo drug).
Delo krepa človeka

japol ::

Solatko: tudi to lahko črtamo (sem pazlljiv tudi glede tega, kak pokrovček od usb ključka,...), ker se na površini nič ne pozna, na zadnji strani ekrana prav tako ni poškodbe.
In me res zanima, kdo vse izdeluje ekrane, in v katere laptope jih vgrajujejo, in pa njihova kvaliteta glede trajanja.

solatko ::

Če pride do pritiska na displey, ni nujno, da se pozna na zunanjosti, poškoduje se notranja plast displeya. Sestavljalci prenosnikov, pač naročajo ekrane, glede na specifikacije, ki so jih načrtovali in na kakovstni razred prenosnika. V prenosniku za 400€ ne moreš pričakovati displeya, katerega tržna cena je 600€+. Vendar imajo prav vsi displeyi kvaliteto, ki naj bi jim omogočala vsaj 3+ leta normalnega obratovanja, tako kot vsak LCD displey.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP Prenosniki 2017

Oddelek: Kaj kupiti
4110760 (9518) MTB
»

Posodobitev ali nakup novega prenosnika?

Oddelek: Strojna oprema
191611 (1343) Steampunk
»

Garancija na počen ekran na laptopu (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
648371 (6217) Zheegec
»

Prenosnik za študenta strojništva

Oddelek: Kaj kupiti
242812 (2015) as25
»

problem z lcd zaslonom

Oddelek: Pomoč in nasveti
122176 (2010) denabiker

Več podobnih tem