Forum » Strojna oprema » RAID - Mirror
RAID - Mirror
mike_mike ::
Pri sestavi komponent, mi je serviser uredil dva diska v Mirror Raid sistem. Po 2 letih normalnega delovanja, mi je kar naenkrat pokazalo v explorerju še tisti "drugi" disk - kot, da bi mi jih ločilo (prej ni bil viden). Sklepam, da gre za okvaro enega izmed diskov. Če brišem podatke iz enega, na drugem ostanejo in obratno ...
please help!
please help!
Duhec ::
Prej za vsak slučaj naredi backup pomembnih podatkov brez katerih ti živeti ni !
Še najhitreje bo, če pokličeš serviserja, da ti uredi nazaj.
Kaj pravijo Bios nastavitve za hdd sata/ide mode ? Je nastavljen na Raid in ne na ide ali ahci?
Če bo nastavljen na Raid, potem se ti zna pojaviti še druga možnost dostopa (npr. CTRL + I za Intel Matrix Storage Manager) za Raid konfiguriranje, kjer se ureja diske v Raid polja.
p.s.
Kakšne so tvoje trenutne nastavitve v biosu in raid konfiguraciji ?
Še najhitreje bo, če pokličeš serviserja, da ti uredi nazaj.
Kaj pravijo Bios nastavitve za hdd sata/ide mode ? Je nastavljen na Raid in ne na ide ali ahci?
Če bo nastavljen na Raid, potem se ti zna pojaviti še druga možnost dostopa (npr. CTRL + I za Intel Matrix Storage Manager) za Raid konfiguriranje, kjer se ureja diske v Raid polja.
p.s.
Kakšne so tvoje trenutne nastavitve v biosu in raid konfiguraciji ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
mike_mike ::
Duhec,
V Biosu, kar se tiče JMicron Raid Controller, je nastavljeno na IDE. Če ta podatek kaj pove ...?
Sprememb ni bilo nobenih v Biosu ...
V Biosu, kar se tiče JMicron Raid Controller, je nastavljeno na IDE. Če ta podatek kaj pove ...?
Sprememb ni bilo nobenih v Biosu ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDEOddelek: Strojna oprema | 1621 (1219) | solatko |
» | Priklop drugega SATA diskaOddelek: Strojna oprema | 2937 (2521) | amigo_no1 |
» | raid 0 setupOddelek: Strojna oprema | 2145 (1608) | GrimReaper |
» | win xp bootanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1241 (1080) | usb2.0 |
» | Kaj lahko dam na raid konrolerOddelek: Pomoč in nasveti | 1079 (903) | Bahula |