Forum » Strojna oprema » IDE disk na Ga-X38-DQ6
IDE disk na Ga-X38-DQ6
tv6865 ::
Pozdravljeni, iz starih računalnikov sem pobrav diske, ki imajo IDE priklop. Sedaj bi jih pa rad priklopil v mojo osnovno z oznako Ga-X38-DQ6. Zanima me pe ali bo disk ki je priklopljen na SATA priključek ostal sistemski? Ter kako naj postavim mostičke za IDE diske? Sem si pa že naročil IDE, SATA to USB konektor za v bodoče.
filip007 ::
Ti samo priklopi, konverzija bo opravila svoje, disk je disk. Jumper ne vpliva na Sata in pusti privzeto.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
69charger ::
Ja če ne boš pravilno imel jumperja na IDE disku ga mogoče ne bo zaznalo. Na disku more pisat kam daš jumper,najlažje je da ga daš na cable select pozicijo.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Duhec ::
Pozdravljeni, iz starih računalnikov sem pobrav diske, ki imajo IDE priklop. Sedaj bi jih pa rad priklopil v mojo osnovno z oznako Ga-X38-DQ6. Zanima me pe ali bo disk ki je priklopljen na SATA priključek ostal sistemski? Ter kako naj postavim mostičke za IDE diske? Sem si pa že naročil IDE, SATA to USB konektor za v bodoče.
Ta plata ima samo en IDE priključek na katerega lahko z 80 žilnim ide kablom priklopiš dve ide enoti (disk, cd/dvd ...). Katera ide enota bo master katera slave določiš z mostičkom na sami ide enoti. Torej obe ide enoti ne smeta biti setirani na isto mesto, ena mora biti ena master, druga slave.
Sata diska ne tikaj, samo v Cmos nastavitvah biosa poglej, če je sata port prva boot enota, da ne bo prva boot enota slučajno ide port. Samo to.
Ko se ti bo sistem pognal, bo našel še ide disk(a) in jih dodal v sistem. Morebiti bo potreben ponovni restart, da mu gre v pamet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IDE SATA adapterOddelek: Kaj kupiti | 5912 (2326) | tv6865 |
» | 3 priključki IDE kabelOddelek: Strojna oprema | 1263 (1051) | 69charger |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3526 (2753) | Voluharr |
» | Gigabyte spreminja podobo svojih ploščOddelek: Novice / Matične plošče | 6749 (5472) | Spajky |
» | Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1855 (1499) | mkonci |