Forum » Pomoč in nasveti » Pri pinganju samega sebe mi izpiše lokalni IP
Pri pinganju samega sebe mi izpiše lokalni IP
Old-Death ::
Imam ADSL in nimam statičnega IP-ja.
Zanima pa me zakaj mi računalnik izpiše nek lokalni IP začenši z 169, če samega sebe pingam iz konzole.
Na lokal area connection imam na TCP/IP settingse povsod na samodejno dobi IP.
Enake nastavitve imam tudi na adapterju za ADSL.
Kje si je računalnik zmislu ta IP.
Zanima pa me zakaj mi računalnik izpiše nek lokalni IP začenši z 169, če samega sebe pingam iz konzole.
Na lokal area connection imam na TCP/IP settingse povsod na samodejno dobi IP.
Enake nastavitve imam tudi na adapterju za ADSL.
Kje si je računalnik zmislu ta IP.
andrej ::
ce mas dve mrezni, potem bos za ADSL IP dobil od providerja, na drugi mrezni pa si bo tvoj racunalnik izmislil IP - to je feature imenovan APIPA. Priporocam ti, da vkljucis connection sharing. potem dobis ti IP pa se vsi ostali racunalniki na tvoji mrezi...
Old-Death ::
Ja mam 2 mrežni samo mam eno disejblano.
Fora je da mam samo eno kišto se pravi sploh nimam mreže.
Zanima me samo zakaj ko se pingam ne vidim tistega IP-ja ki mi ga dodeli SIOL ampak kr enga.
IP, ki mi ga dodeli siol se lepo vidi pri jezičku Details pri povezavi.
Samo pri pinganju mi kar enega ven vrže.
Bom probal dati 2. mrežno ven.:)
Fora je da mam samo eno kišto se pravi sploh nimam mreže.
Zanima me samo zakaj ko se pingam ne vidim tistega IP-ja ki mi ga dodeli SIOL ampak kr enga.
IP, ki mi ga dodeli siol se lepo vidi pri jezičku Details pri povezavi.
Samo pri pinganju mi kar enega ven vrže.
Bom probal dati 2. mrežno ven.:)
SasoS ::
PPPoE protokol naštima dodatni (virtualni) PPP interface preko katerega poteka ves promet. Poglej z ipconfig. Preden se priklopiš na ADSL boš videl samo 1 mrežno (če je druga disejblana), za tem bi morali biti 2 (mrežna z istim ip-jem in ppp interface z SiOLovim ip-jem). Priporočam ti, da na svoji mrežni nastaviš nek ip (en iz privatnega ranga), zato da računalnik pri zagonu ne bo čakal na DHCP (ki ga seveda ni).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WinXP in VPN (virtual private network)Oddelek: Operacijski sistemi | 2258 (1890) | OmegaBlue |
» | Je taka mreža možna?Oddelek: Omrežja in internet | 1578 (1332) | Hair |
» | mreža linux - windows (ne pinga)Oddelek: Omrežja in internet | 1393 (1286) | TICKO |
» | adsl+debianOddelek: Omrežja in internet | 1518 (1130) | Gandalfar |
» | Dostop do interneta preko drugega recunalnika - kako?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2138 (1907) | Ag.Smith |