» »

HP Officejet 6500

HP Officejet 6500

soseda ::

Pozdravljeni

Imam težave s tiskalnikom HP Officejet 6500. Kopiram lahko, printat ne morem. Naložila sem obe možnosti : USb cable in wired/wireless, 6500a, 6500(copy) in 6500n,čeprav ni wireless, ampak nobena opcija ne dela. Prej je delal pod copy,zdj k so winsi na novo naloženi pa noče. Fax vem da ne bo delal ker mamo brezžični modem. Ima kdo kako idejo kako naj bi printer delu?

popster ::

Zivjo
Si pogledala v mapo z tiskalniki če ga je prepoznalo? Ozioma ti ga pokaže ko hočeš printat?

srus ::

HP Office Jet serija je znana po svoji nezanesljivi komunikaciji z PC, še posebej,če gre ta komunikacija preko WiFi.

Predlagam ti sledeče:
- odinstaliraj trenutni HP SW
- instaliraj si najnovejši SW, patche in diagnostične utilitije z http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft...

Sam imam HP Office Jet J6410 tudi preko WiFi in sem moral reinštalirati SW takole na vsake dva meseca, dokler niso pri HP pripravili ustreznega patcha, ki je uredil povezavo.

soseda ::

popster- v mapi v s tiskalniki prkaže tiskalnik, res pa da sm ga tud ročno naložila. Tiskalnik dela,sm ni povezave z rač.

Srus- hvala za informacijo, res ni povezave z rač.
Torej od tukaj: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft... inštaliram kaj za Hp officejet 6500a?
-driver
-driver-enterprise solution
-firmware
-software
-update
-utility
Odinštaliram pa ceu HP s Cd-ja?
P.S. tiskalnik kupljen cca 2m nazaj.

popinho ::

pozdravljena,

torej najprej bi na tvoje mestu odinstaliral celotne gonilnike tiskalnika iz sistema. Nato izklopiš tiskalnik iz USBja , da računalnik ni povezan s tiskalnikom. Daš v cd/DVD enoto cd in zaženeš inštalacijo ( ne pozabi da medtem ne sme bit tiskalnik povezan z racunalnikom). Med inštalacijo ti bo nato sam napisal kdaj priklopiš tiskalnik na USB in takrat to storiš. In zadeva more delat. Če pa imaš vmes povezan tiskalnik ti lahko včasih ne naloži pravilno gonilnikov. Glede kopirca pa je logično da ti dela , ker je neodvisen od računalnika. wireless je pa malo bolj zahteven.

soseda ::

Zdravo.

Popinho, ponovno sm odinštalirala in inštalirala program, vendar k priklopim USB računalnik sploh ne zazna tiskalnika pa tudi v mapi Tiskalniki ga ni. Ročno sm ga inštalirala printa pa še vedno ne! A je to za na servis? Ali je kje kaka fora?

Res je, da imamo wireless router, tiskalnik ni wireless, ampak USB oz wired, tako da fax vem da ne bo delal dokler ne prevežemo kablov, ampak tiskat bi pa moral.
Prosim vas če mi lahko pomagate,da ga rač. nekak zazna. Hvala

popster ::

poglej pod device manegement kaj priše o tiskalniku...

srus ::

Ne glede na to kakšne driverje in SW imaš inštaliran, bi moral PC trzniti, ko vanj priklopiš USB kabel s prižganim printerjem.

Poizkusi najti tak USB priključek na računalniku. Morda je problem kak zunanji USB hub, preveri vse USB priključke direktno na računalniku.

soseda ::

Srus k delam inštalacijo s cd-jem pa k pridm do tega da vklopim USB ne zazna naprave. Edin k ni blo nč inštaliran je rač.zaznal novo napravo....sam potem tud ni tiskal.

Katastrofa nova naprava pa tk težko inštalirat db normaln delala brrr.

popinho ::

hmmm...to pa je res cudno. Sem ti hotel napisat kar ti je napisal srus , ker druge varjante ne vidim. Če vklopiš v USB na računalniku tiskalnik in ga zazna potem bi to moralo normalno poinstalirat. Prvic slisim , da bi se to dogajalo. Ne verjamem da je software. Koliko pa imaš star računalnik? Edina opcija bi lahko se bila da je res toliko star računalnik in ima se usb 1.0 kar pa je skoraj ne mogoce. Drugace pa edini in pravi postopek je tak kot smo ti napisali, naceloma pa res nima veze kaksen operacijski sistem imas z izjemo mogoce linuxa drugo bi pa moralo definitivno delat....

S servisom je pa tko....ce ga bodo oni priklopli na njihov racunalnik in da ga bo zsznalo, pomeni za njiih da naprava deluje in je dejansko problem v tvojem racunalniku ampak nevem še kje bi lahko bil če ga usbji zaznajo.

soseda ::

ja hmmm...uglavnm prej je delal pod kopijo tiskalnika,res pa da smo tud ene 10x brisal in nalagal program. Rač.je res mal starejši,sm notranji deli-matična plošča,.. niso bli dolg nazaj menani. Rač.pa nikol ni mel problemov da neb Usb napravo zaznal... Pomoje ga mal j... k je na brezžični modem hmm al pač čudni driverji...

popinho ::

a zdej si rešla al ne? a dela? kaksne windiwse imaš inštalirane?

soseda ::

Ne nč rešla...baa ta HP..prej z nobenim tiskalnikom težav, inštalirala in delu. Očitn bo treba na drugmu rač.probat če dela oz.počakat če bo kolega s servisa meu cajt. Če bi ga pa na servis pelala bi pa vrjetn tm delu...al pa tud ne...

Mam pa Windowse XP.

lp

soseda ::

Zdj ponovno naložil XP, tiskalnik še vedno ne dela.... Naložila pa ročno z uporabo cd-ja v mapi tiskalniki.

soseda ::

Zdravo.
Ponovno se vam oglašam. Na servisu "baje" dela tiskalnik. Sedaj kupili nov računalnik,tiskalnik še vedno ne dela. Naložen je bil tako: http://windows.microsoft.com/sl-SI/wind... , ker imamo sedaj windows 7. Uglavnm še vedno ni povezave z rač. Če se komu kj sanja bi bi bila zelo vesela odg.

soseda ::

Rešen problem...tiskalnik dela...kabel je bil zanič:-O Hvala vem. Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hp laserjet p1005 driver za win8

Oddelek: Pomoč in nasveti
61378 (1324) Saso_C
»

Težave s tiskalnikom

Oddelek: Strojna oprema
295755 (5447) andromedar
»

kako tiskalnik povezati z wi-fi oziroma ruterjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
55648 (5565) M_765_
»

Nakup tiskalnika - MFP (print/scan/copy)

Oddelek: Kaj kupiti
357903 (6629) miller31
»

Kateri tiskalnik ?

Oddelek: Kaj kupiti
101494 (1395) lolek123

Več podobnih tem