» »

Ilegalci !

Ilegalci !

«
1
2

Jeronimo ::

Kaj narediti z njimi ???
Ob Celovški cesti v ljubljani je postalo že kot na kaksnem bazarju. Cele družine posedajo na travi in puščajo smeti za sabo ... Nasplošno so ljudje v okolici prehodnega doma za tujce preplašeni.
Vsekakor ni prijeten občutek, da se ti otrok vrača iz popoldanske šole, ti pa veš da je okoli tvojega bloka polno postopačev.
So pa tudi krasno naučeni. Sem se pogovarjal s policajem, ki je bil dostikrat v patrulji. So ustavili kombi, ko je pogledal noter in videl cel kup ko sardinice zapakiranih prebežnikov, so vsi v en glas zavpili "AZIL".
Kar jim seveda da določene privilegije. Peljejo jih v Ljubljano in jih nato izpustijo. Kot mi je policaj zatrdil, se je že razvedelo naokoli, da lepo ravnamo z njimi in če te slučajno dobijo na meji, potem te še brezplačno zapeljejo v prestolnico in ti dajo streho nad glavo in še nafutrajo. Lepše bomo ravnali z njimi, več problemov bomo imeli.
Jaz bi se ogrel za idejo, da se prenovi kakšna vojašnica in se jih pač začasno namešča tja. Brez izhoda !!! To je zelo pomembno. Velika verjetnost je, da se bo povečal kriminal in ne samo v Ljubljani ampak v vsej Sloveniji.
Ti ljudje nimajo več kaj izgubiti.

Kaj mislite ??
Kako rešiti ta problem ???
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Rott-von-weiler ::

ja nekje morjo bit bilo kam boš jih dal bojo problemi doben jih nima rad v svoji bližini po mojem je najboljše da se med mejama npr. avstrijsko in slovensko en hangar nardi pa naj bojo tam na ničiji zemli tam po moje dobenga nebojo ogrožali razn tistih ki hodijo v djutiče pa še to skozi rešetke ko žalostne sove
sorry:O

whatson ::

ja, ampak upoštevati moramo tudi, da niso vsi begunci kriminalnci, ampak jih je nekaj političnih prebežnikov, ter izobražencev (naprimer, med njimi je tudi eden znan režiser).

Ja, problem je zdaj, kam jih dat... Noče jih Ljubljana, nočemo jih tudi tukaj v Prekmurju... Ne moremo jih pa tudi nagnat nazaj... Po moje bi bilo najpametneje begunce nekako pretestirat (obnašanje, razlog zakaj so na begu, izbrazbo) in potem vsakega begunca tretirat na drugačen način... no, sicer bi bilo to težko izvedljivo, ampak, bolje da nek izobraženec (ki jih je pa malo) ostane med nami, kot ga pa naženejo tja odkod je prišel...

nevem no...



whatson:\

zetko ::

Po pravic povedan se men te ljudje full smiljo. Model je lohka par let delu da je unmu dau keš da bi ga odpelu v "boljše življenje" pol jih pa dobijo pa jih hočjo nazaj strtap.Kruto:O

Kekec ::

Ka pa vem mogoče bi morali imeti (lahko da jih imajo) kaka pravila za njih in kdor bi jih kršil bi ga takoj iz države poslal!>:D

whatson ::

Kekec,... eh... ;(
Zdaj mi pa povej kam bi jih ti iz države poslal??

Thomas ::

Ljudje so. Njihovim domovinam pa je bila priznana 'pravica do lastne poti". Se pravi njihovim vladam.

Te vlade pa jim ne morejo zagotoviti ne dostojnega življenja, ne jim pustiti, da si ga sami.

Zdej pa izbirajmo - zrušitev islamskih in/ali komunističnih in/ali desnih diktatorskih vlad v njihovih državah in vzpostavitev demokracije in tržnega gospodarstva.

Ali pa naj jih Slovenija sprejme desettisoče, Evropa pa desetine milijonov.

Na to dilemo - ni priziva.

Tko je to.;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

luni ::

Thomas marsikatero izmed teh drzav, so na skrivaj sabotirale te "demokraticne in trzne" drzave. Da se sploh ne pogovarjamo o tem, kdo postavlja in vodi diktatorje...
Artificial Intelligentia

Pepo ::

Pribezniki so zares velik problem. Razlike v svetu se naglo vecajo. ljudje so veliko bolj mobilni kot nekdaj in bezijo tja, kjer je bolje. Se posebej, ce so ogrozeni, in kdor je izobrazen in razgledan, je vselej groznja za skorumpirane, diktatorske, polascevalske in izkoriscevalske vladarje.

Thomasu dam prav, razen v tem, ko misli, da so problematicni samo islamski, komunisticni in diktatorski sitemi. Vsi sistemi, ki temelje na korupciji in nadvladah ozkih oligarhij, med njimi pa jih veliko velja za "demokraticne", so za svoje ljudi enako skodljivi. Kapitalizem korumpira se huje kot socializem.

Tem ljudem je treba nekako pomagati. Cez nekaj let bodo morda prav oni v svojih dezelah nosilci sprememb. Saj veste, tudi v Evropi so poljski, ceski, albanski, portugalski, spanski in navsezadnje nemski emigrantje (pod Adijem) zgradili bistveno boljsi svet.0:)

Thomas ::

luni


Iranu islamske revolucije ni vsilil nihče. Vsiljevali so jim pa šaha - veliko manjše zlo za moj okus.



Pinochet je bil barbarski morilec - ampak manjše zlo od čisto človeškega Allendeja, ki pa je hotel Čile podoben Kubi. Danes je v Čilu kar dobro.



Belgijski Kongo je bil znosen. Danes je tam pekel.



Slika sveta ni črnobela. Niso vsega krivi t.i. razviti.


Pepo


Maš prav. T.i. demokracije niso idealne. Ne mislim da so.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OZZY ::

Je že tko, da je na svetu velik dobrega in še več slabega. Odgovor na vprašanje zakaj so ljudje prisiljeni oditi od doma je različen. Vendar pa je večinoma zaradi političnih ali pa ekonomskih razlogov. Vsakdo od nas bi po moje zgrabil priliko, ki se mu ponudi, da bi lahko bolje zaživel. Ta opcija pa je, ko jih naši policajčki dobijo-azil. Za to jih ne moremo obtoževati. Večinoma so ilegalci ljudje v iskanju boljšega jutri. Meni se smilijo ampak mislim, da bi morala država bolje poskrbeti za ta problem. Problem pa se začne že na meji. Sej so naši ustanovil neke skupne patrulje z Italjani ampak to je šele kaplja v morje. Vendar pa bi se morali v svetu tudi bolje posvetiti temu problemu in odpravi temeljnih vzrokov za ta pojav. Vedno bodo na svetu države, ki bodo bolj druge pa manj razvite. In tiste razvite včasih preveč mislijo samo na svoje interese in probleme, kot pa da bi se posvetili čemu drugemu.
Ne vem točno, kako bi jaz reagiral, če bi imel ilegalni center pod nosom, vendar pa nekam jih moramo dat. Vedno bo tako, da nekomu ne bo prav, kje bo stal center za ilegalce in azilante. Če bi bil center takoj zraven ne bi imel nič proti. Vendar verjetno samo v primeru, da ne bi delali problemov.
Sicer opažam, da je v Sloveniji naraslo število ljudi, ki ne odobravajo priseljevanja in imajo odklonilen odnos do tujcev. Vprašanje pa je zakaj je do tega prišlo. na to vprašanjene znam odgovoriti, če pa bi kdo naj le poskusi.

poweroff ::

Kar se ilegalcev tice sta tukaj dve stvari. Prva je, da je EU uvedla schengensko mejo in sedaj naj bi jo Slovenci zastonj branili. Zakaj raje ne pustimo ilegalcev pa naj se EU ubada z njimi?>:D

Druga stvar je ta, da ilegalci niso nikakršni kriminalci, ampak - glej no glej - ljudje. Policaji na meji jih pa obravnavajo kot zivino. OK, naj kar jih, samo upam da bodo kmalu začeli kot živino obravnavat tudi nas Slovence, ko nas bodo ustavili na cesti, da se bomo lahko malo zamislili.

Thomas: Ne mi prosim razlagat o človekoljubnosti zahodnih držav. ZDA recimo povprečno vsak tretji dan bombandira Irak že dve leti, samo včasih bolj, včasih manj (tega podatka v naših medijih ne boš dobil). Turčije ne bodo bombardirali, pa čeprav izvaja genocid nad Kurdi. Ker so v NATU.
Kuba se je znašla v težkem položaju med drugim tudi zaradi ameriških gospodarskih sankcij. Tako da te velike demokratične države, ko jim kakšen režim ni všeč (beri: dovolj pokoren), lepo uvedejo sankcije, ko pa režim propade (zaradi sankcij) pa pravijo ja, vidite, naša rešitev bi bila boljša.

Po mojem so "ilegalci" samo posledica zahodnjaške logike vojaško-humanitarnih akcij stila "razbijmo jih kot pse".

P. S. Kako je lahko neka akcija vojaška in humanitarna hkrati mi pa tudi ni jasno...:(

Thomas ::

Matthai

"Ne mi prosim razlagat o človekoljubnosti zahodnih držav"

Ja, res je. Raje ti povej kakšno lepo o humanitarnosti režimov v Afriki. Če jo najdeš.;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

luni ::

Thomas nikoli nisem rekel, da je svet crnobel in da so vsega krivi veliki, ampak ravno ti si svoje mnenje predstavil tako, da izgleda, da mislis da je vse crno belo. Demokracija in kapitalizem so zakon, vsi drugi pa so si sami krivi. NOT!
Artificial Intelligentia

luni ::

Matthai: my thoughts exactly!
Artificial Intelligentia

poweroff ::

Luni: glede črnobelosti - točno.

Thomas: ja, Afriške države so revne in skregane med sabo, poleg tega imajo pa tam še AIDS.
Samo kdo je kriv tega? Ja, krivi so sami, vendar ne smemo pozabit kaj se je dogajalo v zgodovini. Afriko so evropske drzave kruto izkoriščale, ko pa so se želeli osvoboditi, so jih še skregali med sabo. In poleg tega so jim "dobre" zahodne države prodajale še orožje, čeprav so vedele da ga ne bodo znali odgovorno uporabljat (kar je neke vrste kontradikcija, namreč kako lahko sploh ubijaš odgovorno...).

Isto se dogaja na bližnjem vzhodu, pa tudi v Irak so ZDA pred leti prodale ogromno orožja.

Kar se pa AIDSa tiče pa... to je bolezen Afrike, zato velikih denarjev za raziskave te bolezni ni. Ozoroma so, vendar ne tako veliki, kot če bi zbolelo pol Evrope.
Zato bodo tudi prej odkrili zdravilo proti BSE kot proti AIDSu...:(

Thomas ::

Luni!

Kapitalizem in demokracija - ocena zadostno 2, včasih dobro 3, redko kdaj prav dobro 4 - nikoli odlično 5!

Ostali režimi nezadostno 1 - skoraj vedno. Redko zadostno 2 in skoraj prav nikoli dobro 3.

To je moja ocena.

Matthai!

To, o tem kako razviti tlačijo nerazvite - je levičarski mit. Ima pa izvor v nesrečni zgodovini. To pa vsekakor.






Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Kekec ::

Za Whatsona: kam bi jih poslal ... hja tja od kamor so prisšli al pa v tisto državo iz katere so prišli!

sifu ::

najbolj bi bla kombinacija demokracije in kumunizma..najbolj sposobni bi bli na vrhu, potem tisti nesposobni k si ne morjo pomagat....najbolj na dnu bi bli pa lenuhi:D

ilegalce bi pa jest vse poslau v /dev/null
pa bi biu problem resen

Rott-von-weiler ::

tak ko jaz te vaše izjave malo čitam semizdi da nam bojo začeli v slo kmalu đamije zidat če že niso kire nevem;((

Jeronimo ::

Dejansko si ena mejhna Slovenija ne more privoščiti ne vem koliko političnih azilantov. Že tako imamo še vedno zadosti beguncev na grbi.
Zakaj prihaja do takšnih nasprotovanj proti tem ljudem??
Zato ker so drugačni. Ker slovenec ni navajen srečevati črnca na vsakem koraku in azijca na vsakem drugem koraku. Se bo s časom spremenilo, to je sigurno, do takrat bo pa velika struja proti tujcem.
Pred pol leta sem bil v Frankfurtu. Sploh nisem imel občutka, da sem v nemčiji. Bolj bi rekel, da sem zelo blizu kakšni azijski državi in isto je bilo v Parizu ... in mnogih glavnih mestih v katerih sem bil pred leti. Evropa je že popolnoma zmešana -prebivalstvo.
Je pa res, da zaradi prevelikega priliva tujcev, prihajajo do nas bolezni, na katere nismo pripravljeni. In kaj lahko se zgodi kakšna epidemija eksotične bolezni, ki bo ušla zdravnikom, ki kontrolirajo tujce- ker jih je pač preveč. Mogoče so res reveži in izobraženi in jih hočejo likvidirat v njihovi državi in še kakšne superlative bi lahko naštel. Vendar določen procent med njimi - lahko je zelo velik ali majhen, je pa lahko tudi lopovov, morilcev, posiljevalcev in še marsikaj, ki bežijo zaradi organov pregona (beri policija) Nekaj je pa jasno, večino so to ljudje brez denarja, brez strehe nad glavo, nimajo kaj izgubiti ... kam ponavadi to vodi ???? No lahko si zamislimo kaj se bo zgodilo, če bo v Ljubljani kar naenkrat 10.000 brezdelnih tujcev, ki imajo popolnoma druge navade kot mi.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Rott-von-weiler ::

mene najbolj razkuri ko taka debate padajo okrog ilegalcov pa ko da slovenija nima sama s sabo dovolj problemov že tak in tak mamo dovol pa še preveč revežev.
Pa ko je naprimer kje potres ali bilo kaj drugega je slovenija takoj med prvimi za humanitarno pomoč ki tak in tak nikoli ne pride v prave roke moj brat je bil lani neki v afriki na dopustu pa so tam na tržnici šverceri kar iz kontejnera humanitarne pomoči vun prodajali cuker pa moko našim revežom pa nimajo kaj dati jaz sploh ne vem zakaj na vlki zvon obešajo te ilegalce prej začasa titeja sploh vedo nisi če je kaki slučajno prišo verjetno tud zato ker smo tak ali tak bli vsi malo pečeni.Treba jih je že prvi dan lifrat pa makar na črno :O

-----------------------------------------------------------
Piši kao što govoriš-:O

roscha ::

Mislim da popizdis! Vse ilegalce in se tiste,ki jih zagovarjate bi bilo treba mal v Sibirijo na dopust poslat. Kaj me za en kurac briga ce se gredo v Iranu siitsko pravo pa folku to kar naenkrat ne pase, njihov problem,naj fuknejo vlado dol pa porihtajo stvari, ne pa da se nam na vrat obesjo. Vsi tisti ki tako socustvujete z GOLAZNIJO izvolite: vsak naj vzame enga klinca na stanovanje, pa naj ga futra, namesto njega hodi delat una gnida naj se pa 24 ur na dan po jajcih coha. Me prav zanima, koliko casa bi kdo to trpel. Po moje ne prav dost. In tocno to pocne nasa preljuba vlada. Skrbi za ene pesjane, ki nam ne pomenijo nic, za lastne drzavljane pa se ne briga. Kaj potem ce imamo kup revezev, kaj potem ce imamo kup klosarjev, to nas ne zanima, vazno da ima GOLAZEN hotelsko oskrbo. Ti pa placuj za take. In vsi ki ustvarjamo "dodano vrednost" ravno to pocnemo. Nas "preljubi vodja" (vlada) pa se prevec boji svoje sence (beri EU) za kaksne pametne ukrepe. Vsakega ilegalca bi bilo treba najprej fuknit za ene par dni v luknjo (=arest), slabo futrat pa se ene parkrat prefukat, da se jim ne bi bilo treba med sabo tepst. Potem bi jih lahko nagnal kaj koristnega delat - naj si zasluzijo povratno karto in MARS NAZAJ od koder si prisel. Ucinek: V vseh "banana" drzavah bi se razvedelo, da se bezanje preko SLO ne splaca, ker ce te dobijo najebas ko budala in VOILA! Problemi z GOLAZNIJO bi bili skoraj 90% reseni.

KOST JE VRZENA!

SPLUVAJTE ME ZDAJ! (Ampak samo tisti, ki bi imeli ilegalce na stanovanju!!!) :))

Brez pozdravov!

Thomas ::

roscha

Ja ... zanimivo. Zelo jasen dokaz teze - homo homini lupus. Ali po naše: okolji tistega, ki pride iz sosednjega tropa - brez usmiljenja.

Samo, da ne bi potem trdu, da si kaj več kot žival. Ker nisi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

roscha ::

Ja ja Thomas, ti si pa mati sedmih zalosti. Ne seri. Normalno da smo ljudje zivali, pravzaprav se slabsi, saj imamo tudi vojne pa podobne "aktivnosti". Sploh pa rajsi odgovori na vprasanje ce bi bil pripravljen na stanovanje vzeti "boscka revcka" beguncka??

NO REGARDS!

Thomas ::

Ne roscha - ne bi bil.

Noben nobenega ne sili, da mora jemati na stanovanje te begunce.

Treba jih je obravnavati humano. In določen odstotek jih bo treba sprejeti kot azilante.

Treba pa bo tudi razširiti demokracijo in tržno gospodarstvo na ves svet, ker prav veliko jih NE MOREMO sprejeti. Niti ni smiselno.

Lahko pa se seveda odločimo za rasno čistost - izven EU. In kmalu na svoji koži občutimo, kako je njim.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

roscha ::

Jao Thomas!

>Noben nobenega ne sili, da mora jemati na stanovanje te begunce.

Kako da ne, vsem nam jih v prenesenem pomenu besede sili vlada. In to ze od leta '91 naprej. Bosanci, pa Shiptarcki, pa zdaj vsi mozni. Pa unih prvih dveh skupin smo se se nekako "znebili" nekaj jih je pac se vedno tu, vendar to je NEKAJ. Tale zadnja GOLAZEN pa tocno ve, da ce ostane v SLO to pravi zahod sicer ni, ampak prevec slabo jim pa tudi ne bo. Zato pa vsi tulijo AZIL!!! Hranimo jih pa mi! Ti jih kot kaze ne in tudi ti spadas med "breme druzbe" ko tako vehementno branis njihovre pravice. Saj res a je kdo opazil kdo najbolj podpira GOLAZEN? "Delavski razred" prav gotovo ne. Najbolj glasni so razni studenti in kaksni brezdelnezi, pa seveda taki ki jih placujemo iz proracuna.

>In določen odstotek jih bo treba sprejeti kot azilante.

Ja saj dolocen odstotek smo jih ZE sprejeli in enkrat je treba narediti temu KONEC. In z zagovarjanjem GOLAZNI se temu cilju zagotovo oddaljujemo.

>Lahko pa se seveda odločimo za rasno čistost

Lahko se ampak v mojem prvem postu o cem takem nisem govoril...

BY!

Thomas ::

Kaj naj rečem? Nič?

Mogoče to, da upam, da je takih kot je roscha dovolj majhen procent, tako da ne bo nepotrebnih težav z njimi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sergio ::

Roscha: moj fotr je albanc. pršu študirat v SLO. in ta GOLAZEN je sedaj pomočnik direktorja telemacha... zagovarjej se zdej

take GNOJE kot si ti, roscha, bi blo treba iztrebit. ne pa te ki tulijo azil. zamisli se malo!
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

sifu ::

jest se 100% strinjam z roscho...jest ze nam hranu tele illegalce..raj dam nasim klošarjem za jest....da je pa vlada nesposobna v zvezi s tem pa vsak ve

AZIL!!!:D

Sergio ::

Mah sej brezveze da se jaz kregam z vami, ozkogledneži... V tej temi jest ne bom več pisal... Ampak še eno tako "tujce vn" pa ostalo 88 hitleristično sranje - pa bom začel zaklepat pa gnojit. Basta.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

roscha ::

Sergio: Moj fotr je Albanc. Je prsu v SLO studirat.

Ja je PRSU STUDIRAT, kar pa za GOLAZEN ne bi mogli ravno trditi. Ce poklicete zdaj... :) Vcasih je bila Juga in si lahko sel studirat (al pa zivet) v Jugi kamor si hotel saj smo vsi imeli Yu drzavljanstvo. Zdaj temu ni vec tko. Jebat. Pa tut noben ni tvojga fotra futral, da bi se ta 25h/dan po jajcih praskal. SORRY TKO JE. IN TO KAR ME PRI T.I. "BEGUNCIH" NAJBOLJ MOTI JE TO DA SO ZASCITENI BOLJ KOT KOCEVSKI MEDVEDI! Navaden drzavljan Slo pa naj dela zase, zanje, za boga, vlado pa se za koga. Dal bi se se kaj o luknji v proracunu povedat pa to ni vec pravi topic...
Ce je kdoo zastekal kaj cem povedat prav, ce ne pa tut prav. Na to temo je to moj zadnji post.

Over & out

Thomas ::

Ma ja. Na CNN takele vržejo ven iz foruma brez usmiljenja. Sploh ni diskusije. In to že vnaprej povedo:

any kind of racism, will not be tolerated on the CNN board

Al pa nekej tacga. Potem pa diskrecija moderatorja - je dokončna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMax ::

Matthai: a si preprican, da je v Afriki res toliko AIDSa? Lahko, da razni "raziskovalci" porocajo da je samo zato, da le-ti dobijo vecja financna sredstva. Kdo pa jih bo nadziral...

Sergio: a bos gnojil zato, ker se pac nekateri ne strinjamo 100% s teboj? Tvoj fotr je prsu sem studirat in SE JE PRILAGODIL, zato je tudi uspel.
Le koliko nasih prednikov je odslo v Ameriko na med in mleko - tisti, ki so ostali in vztrajali na domaci zemlji, so pa prav tako preziveli! Sem ZA doloceno mero nacionalizma. Ne za extremno (nacizem), vendar, ce bomo popustili vsakemu prisleku, bomo kmalu manjsina v lastni domovini!
Saj nikomur ne privoscim, da mora zapustiti svojo domacijo. Ce jo pa hoce, pa to ni moj problem. Zal...

Jeronimo ::

MadMax: V afriki je ogromno AIDSa. Ene dve leti nazaj sem gledal oddajo o Etiopiji. Povdarili so problem zaposlovanja. Zakaj? Ker jim delavci kar naprej umirajo za AIDSom in je proizvodnja v stagnaciji. Rekli so tudi, da včasih zaposlijo na isto delovno mesto po dva človeka, zato da ko se izšolata vsaj eden od njiju ostane pri življenju.
Sicer je izgledala kar resna oddaja, lahko pa so tudi nabijali, kaj pa veš.

Sicer je res da ima Roscha kar hude metode, vendar s prebežniki res ravnamo prelepo. Če bi z njimi ravnali malo slabše, potem ne bi klicali za sabo vseh svojih sorodnikov in prijateljev, kot to počnejo sedaj.

No jaz se zavzemam za prenovitev kakšne opuščene vojašnice in tam naj čakajo na dokončanje postopka, brez možnosti izhoda.

Tako je to. Kje bi pa mene vzeli za svojega ???
Lahko probam v Nemčiji - v enem dnevu sem na vlaku za Slovenijo. Lahko probam v Ameriki - exuse me, do you have visa?? No ?? Goodby! In že bi bil nazaj v Slo. Nikjer ne marajo tujcev.
Pri nas je pa to toliko bolj pereč problem, ker se je pojavila zadeva na hitro in v velikem obsegu.
Sicer je viliko ljudi zelo tolerantnih, vendar zamislite se malo, kako bi odreagirali, če bi vaša edina ljubljena hčerka pripeljala domov enega Iračana, ali pa iz Zimbabveja in podobno ??? In potem veš , da jo bo odpeljal nazaj k sebi domov, v popolnoma nam neznani svet s popolnoma drugačno kulturo !!!! Veš da je ona zaljubljena in da mu bo sledila, pa četudi na konec sveta. Da pa bo sprevidela prepozno !!!
Hja potem začneš na celo zadevo gledati malo drugače. Dokler se te ne tiče, si lahko toleranten, ko se bodo dotaknili mojega življenja bom postal agresiven.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

OZZY ::

Roscha. Pizda kako pa bi se ti počutu, če bi mogu bežat od doma v neko drugo državo pa bi bil tam odvisen od drugih pa bi vsi po teb pljuval kaka golazen si in bi te najraj vidl, da zgineš al pa crkneš. Ti pa ne bi mogel ali hotel it nazaj.Mater maš take, kot nacisti med vojno. Vse tujce (po tvojem golazen) ven al pa pobit in ustvari čisto državo. Sej begunci in ilegalci ne iščejo nič drugega kot bolše življenje. Zato jih ne moreš obsojat. Kdo pa ne bi zgrabu prilike, ki se mu ponud, da bi lahko boljše zaživel. Res je, da bi naša država lahk bolj poskrbela za begunce ki so pri nas in jih začela pošiljalati nazaj. Vojna je že zdavnaj končana. Res pa je, da se nimajo nekateri kam vrnit. Kam pa bi ti šli. Sem se enkrat z enim hrvaškim vojakom pogovarju, ko sem bi na morju pa mi je opisal, kaj so srbi delal/nardil z ljudmi-je vidu na lastne oči . Sej ne rečem, da niso tud Hrvati v Bosni kaj podobnga ampak a bi se ti hotu nazaj vrnt med folk za katerega si misl, da je tvoj prijatelj pol pa se izkaže, da je bil nek fanatičen psiho. POsebi, če si kaj takega doživu.
S tabo se tud strinjam, da so begunci bolj zaščiten kot karkoli drugega. Sej gre men tud na k****, ko vidm da po Ljubljan prosačjo une ženske z froci za dnar. Mater kok boge se delajo. Dobijo pa državno podporo. Take bi mogl tako izselt. Take stvari bi morale bit prepovedane. Ampak kaj čmo. Tud begunci in ilegalci so ljudje. In z ljudmi moraš delat humano. Ne pa kot z kako živaljo. Če ne že zaradi mednarodnih predpisov pa vsaj zaradi vesti. Kaj pa veš, kdaj lahko tebe kaj takega doleti. Kdo pa bo teb takrat pomagal če ne kdo drug. Sam sem 100% pure zavedn slovenc pa mislm, da je človeku v stiski potrebn pomagat. Pa čeprov je ta tujc. Res je tud ,da je v SLoveniji dost folka, ki bi prav tako potreboval pomoč. Tako kot jo potrebujejo begunci. Pa država za njih še slabše poskrbi kot za begunce.
Pa še to. Ne govor o ljudeh kot o golazni. Golazen si ti s takimi primerjavami. Pokaž vsaj mal spoštovanja do drugih, pa čeprav so to begunci, ilegalci al pa kdo drug.

Jeronimo ::

Evo en članek v Dnevniku na to temo !!
Članek.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

poweroff ::

Mater ste rasisti! Sploh ne morev verjet.
OK, gremo po vrsti.
Vsi ki se pritozujete da vlada skrbi samo za begunce in nič na naše državljane - what the fuck ste pa delali na volitvah?. Vlado smo Slovenci sami izvolili.Je pa jasno da denarja za vse ni. Večino ga zagonimo za prbiliževanje eu in natu, sociala je pa na stranskem tiru.
Socializma ni več - sorry.

Druga točka: me zanima kaj bi vi rekli če bi leta 1991 slučajno zmagala JLA in uvedla totalno represiven režim. In bi ti ubili nekaj domačih, tebe pa hoteli zapreti. Ali pa bi te pustili na svobodi, samo službe ne bi imel. In bi potem bežal na Zahod, tam bi ti pa en mlad naci rekel da si gnoj in da raje vrži vlado v svoji državi.

Priseljencev se vsi otepajo, samo ko je pa pred leti Nemčija rabila smetarje so bili pa poceni Turki kar dobri, a?

Thomas ::

Jp, Matthai - tudi midva se včasih strinjava! :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

McHregec ::

Mislim kok mate eni probleme kaj pa jst k mam sošolca iz prehodnega doma ampak tip je kr kul.

Brody ::

replika na tvojo izjavo OZZY:

"Tud begunci in ilegalci so ljudje. In z ljudmi moraš delat humano. Ne pa kot z kako živaljo. "



Take kot si ti, ki dajejo živalim 0 pravic, bi bilo treba 3krat okol kepe!!

Raje dam streho nad glavo 5. psom kokr pa eni čefurki s 3 otroci, ki mi bo po možnosti še jebala mater in mi ukradla kakšno stvar.

Morda sedaj stvari malce posplošujem, vendar preden mi karkoli odgovorite se vprašajte ali bi bili vi pripravljeni vzeti neznanca pod streho, nekoga o katerem ne veste popolnoma nič!?

Vsi ste sami teoretiki in fejkarji, lahko je govort, težje je narediti kaj. Dejstvo je, da nimamo ne sredstev ne prostora za vse azilante. Prva napaka je že bila ta, da smo jih začeli loviti ob meji, kar je seveda posledica vključevanja v EU (itak, zakaj bi mel oni probleme z azilanti, če jih lahko naložijo naivni Sloveniji!). Ne štekam zakaj jih enostavno ne pustimo, da gredo kamor hočejo, njihov končni cilj itak ni Slovenija!!

Ironija je, da se na vse pretege trudimo z lovlenjem beguncev, potem pa ne vemo kaj z njimi. Treba se bo odločiti, če jih lovimo bo treba poskrbet za njih, če pa ne moremo poskrbeti za njih jih pa pač pustimo da naj gredo naprej.

OZZY ::

Brody. Nisem reku, da ne dam živalim nič pravic. Tud sam sem proti mučenju in pobijanju živali. Močno obsojam vse tiste, ki z živalmi grdo ravnajo. Mislim, da si sami zaslužijo ime žival. Če bi šlo bi mel tud mačka ali psa v stanovanju ampak žal ne gre, ker smo premalo doma in se ne bi mogli z njim ukvarjat.
Ampak jaz še zmeri mislim, da je pač z človekom treba ravnat humano, pa čeprav je begunec ali ilegalec ali pa kak klošar. Vsi so ljudje.

Jeronimo ::

Najboljš bi jih bilo na meji čim več "spregledat".
Ups, spet mi je eden ušel! :D:D:D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Tzar ::

Dej folk mal se skuliajte pa ne bit taki nacisti in rasisti.
A je za vas probelm ilegalstvo ali barva in veroizpoved? mislm da slednje dvoje.
Pač to je problem, ki ga je treba rešit,pa to čimprej ne pa bit taki ksenofobiki.
Spomnte se kaj seje zgodl s Hit..., pa ne mislt če si Slovenc da si kaj več od drugih.
S takimi izjavami kot jih je tu možno prebrat kvečjemu manj. Pa valjda to ne vela splošno.
Svojo jezo nad "neslovenci" in opažam da ilegalci sploh niso problem,problem je to k niso Slovenci, pa ne izražat tuki.
Raj djt kakšen pameten predlog ne pa sam pljuvat naokol.
Moj predlog:
ko ujamejo nekoga ki šverca ilegalce,tko kaznovat,da bojo že njegovi bratranci moral posodt da se bo lahko znebu dolgov.Če bi blo manj "švercarjev" bi blo tud manj ileglacev. Garantiram
8-)
Življenje je lepo!

OZZY ::

Tzar. Čist prov maš. OZZY se poslavlja od te teme.

luni ::

Mislim, sploh ne morem verjeti, da ste eni lahko taki rasisti in nacionalisti. Tega sploh nisem pricakoval od racunalnicarjev, ki naj bi bili NAD tem nivojem. Naj bi prerasli taksne predsodke in ziveli v sodobni druzbi, kjer nobenega ne briga kaksne barve kozo imas in kaksen jezik govoris, temvec kaj naredis!
Sram me je priznati, toda vsem vam podobnim zelim, da bi se kdaj znasli v situaciji, da bi morali bezati iz lastne drzave, kjer bi vase prezivetje bilo ogrozeno. Pa da bi zbezali v kako razvito drzavo zahodne Evrope, kjer bi VAS jemali kot "gnoj z vzhoda", ki prinasa bolezni in kriminal. Neverjetno...

SRAM VAS BODI!
Artificial Intelligentia

Jeronimo ::

:D:D

Luni: Poglej v topic KlemenKlemen, kakšne ljudi gostiš na svoji strani.
Tam se boš šele zgrozil.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

sifu ::

hej luni.....recimo da bi se naš klošar odpravu v ameriko...kakšne so možnosti za zaposlitev tam? :|

kolk je verjetnosti da bi sploh pršou do tja? in nrecimo da bi neko jutro le zagledal ameriko, grem stavt da bi še isti večer gledou brnik

:D

Sergio ::

sifu: Pa ni fora da gre KLOŠAR, ti gnoj! Recimo da bi bla vojna in bi bil ti na listi za odstrel. Pobegneš v Nemčijo, kjer s teboj ravnajo tako, kot bi ti z imigranti. Kaj bi naredil?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Tolip ::

Ti azilanti grejo tudi meni že malo na k.... Cel dan se sprehajajo in pogovarjajo s telefončki. Ja prav ste prebrali, veliko teh "revežev" ima mobilne telefone, mi pa gledamo reklame kako je biti 20 sekund v koži beguncev. Njim izgleda kar paše.
Jaz bi jih poslal trdo delat 8ur vsak dan za 60jurjev, pa me prav zanima koliko bi jih še hotelo azil v Sloveniji?

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

DELO: zloraba azilnega sistema v SLO in nevladne organizacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8712590 (10094) ahac

Avstrija vrača migrante!

Oddelek: Problemi človeštva
342993 (2084) bluefish

Nenavaden odnos domačih medijev do migrantske krize v Sloveniji

Oddelek: Loža
365472 (4617) BigWhale

"Madžari fašisti, drugi nacionalisti" (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9014703 (13867) blindb

Zakaj imigracija ni prava rešitev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
44682650 (75904) PrihajaNodi

Več podobnih tem