» »

Ilegalci !

Ilegalci !

1
2
»

sifu ::

ti si gnoj sergio....bi nam rd povedou da so vsi ti ilegalci na listi za odstrel al kaj???

tist k zapusti domovino pa ce ji gre se tko slabo je zame en navadn GNOJ...

ce so na listi za odstrel je prou da pobegnejo sam takih je po mojem 10 od 100, ostale so pa nategnil in jim keš pobral..

drgač pa ne mormo mi gledat na tujce kot kaki nemci k jih je 50 miljonov al kokrkol...nas je 2 miljona in ce pride 10.000 ilegalcev je v par letih kaos

itak pa brezveze o tem govort k se mate za ene hude dobrosrcneže

>:D

Thomas ::

Sifu

Tisti, ki zapusti domovino, je zate navaden gnoj ...

Kje si pobral to neumnost?

Alber Einstein - je bil begunec. Primož Trubar - prav tako. In mnogo velikih in majhnih ljudi.

Pa tudi kakšen tak bedak med njimi, kakršen si ti.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

miha ::

STRPNOST, pove več kot vsa vaša nakladanja

Aggressor ::

Očitno bom moral jaz naposled sestaviti zaokroženo razpravo.

Dejstvo je, da je bil problem ilegalnih prebežnikov prepozno spoznan za pomembnega, zaradi česar tudi ni bilo nikakršnih učinkovitih ukrepov, kaj šele dejanskih rešitev. Česa drugega se od vlade, ki ima zapoznele reflekse še na domačem področju, kaj šele na mednarodnem, tudi ni moglo posebej pričakovati. Rezultat je seveda nenadna preplavljenost določenih območij z večjo koncentracijo ilegalnih prebežnikov, kar pa je v navezi s sicer prislovično nezaupljivostjo Slovencev in pa nasprotovanjem "sranju po domačem pragu" povzročilo povečano mero konkretnega nasprotovanja tujcem v Sloveniji. Črnci sicer tule notri nimajo veliko zveze, semkaj so jih vtaknili razni predstavniki društev proti ksenofobiji zaradi populizma.

Kot prvo, Thomas ima prav, ko pravi, da je največji vzrok seveda ekonomsko stanje držav, iz katerih prebežniki izvirajo. Torej, poudarjam, ekonomsko, NE POLITIČNO! Tistih prebežnikov, ki so politično preganjani, ki resnično zaslužijo azil in so večinoma tudi izobraženi, je približno 5%. Tu tudi ostro nasprotujem društvom proti ksenofobiji, ki trdijo, da je takih večina in da so s tem potencial za naše gospodarstvo. Ne vem, kaj naj si mislim o takih izjavah. Kdor je gledal Tednik dva tedna nazaj, ve, o čem govorim. Naplsoh so ta društva populistično usmerjena in večinoma njihove izjave ne zdržijo kritike. Samo nekaj primerov:

-neka predstavnica na vse pretege obsoja ravnanje medijev, obenem pa priznava, da sama sploh še ni imela stikov s prebežniki
-druga predstavnica trdi, da so prebvalci okoli doma za tujce dezinformirani. Hehe, meni se zdi da je dovolj konkretna informacija, če se ti ilegalec poserje na verando
-o tem, kakšen intelektualni potencial imajo za našo državo, naj se tudi zamislijo
-ob vprašanju, kaj lahko taka društva naredijo konkretno, je večina predstavnikov tiho
-Prav tako vso krivdo valijo an državo, obenem pa popolnoma zanemarjajo vse sociološke dejavnike

Našteval bi lahko v nedogled, pa se mi vsa ta društva bolj smilijo. Lahko je tuliti "strpnost", če si študent. Resnično.

Nadalje, sem nekako mnenja, da niso le zahodne razvite države krive za nastali položaj, vendar pa bi ugovarjal Thomasu, ki pravi, da je floskula izjava, da razvite države ekonomsko grdo izkoriščajo nerazvite. To preprosto drži v polnem pomenu besede. Danes koncerni, kot so Nike in tudi mnogo računalniških podjetij sploh ne bi obstajalo brez cenene delovne sile v državah tretjega sveta. Takisto Centralna banka pogojuje pomoč nerazvitim z ekskluzivnimi pravicami itd. Velik del krivde je nedvomno tudi na strani razvitih. Je pa recimo res, da se islamske revolucije verjetno ne bi dalo obiti.

Preidimo sedaj h konkretnemu problemu. Veliko tule vas pravi, da so ksenofobi tisti, ki so proti sprejemanju tujcev tulele. Naj razložim svojo tezo. Običajen prebežnik je pripadnik nižjega sloja v državah, iz katerih je pobegnil, je neizobražen in dostikrat neprimerno vzgojen, posebej velja to za npr. Iran. Vprašajte se, ali tak človek zna spoštovati kulturo, v katero se je priselil? glede na dana desjstva ne. Tisti, ki so politični prebežniki, tisti so večnoma izobraženi in so vsekakor povsem drugačne vrste. Ker so občutili v matični drđavi intelektualni pritisk, vedo točno, zakaj so odšli in kaj so s tem postavili na kocko, takisto znajo ceniti navade dežele, kamor pridejo. Takegabi morda celo vzel k sebi, če bi imal prostor in denar, saj je lahko tudi vir znanja. Ampak, kot sem že povedal, takih je manj kot dvajsetina.

Skratka, ČE SE JE NEKDO NAMENIL PREBEGNITI, SI MORA BITI VNAPREJ NA JASNEM, DA TAM, KAMOR ODHAJA, VELJAJO DRUGAČNA PRAVILA IN DA SE BO MORAL VSAJ DELNO UKLONITI! Sedaj pa mi jih pokažite v azilnem domu deset, ki so tega sposobni. Ne bo vam uspelo. Zatorej sklep: če prebežniki hočejo biti bodo spoštovani, bodo tudi sami morali spoštovati. V nasprotnem os si sam krivi za posledice. Seveda je treba vzeti na znanje, da kot šripadniki določene družbe niso imeli enakih pogojev za vzgojo kot mi. Prav zaadi tega je izredno pomembno, da se da prebežnikom jasno vedeti, kaj smejo in kaj ne. Če teh pravil ne bodo spoštovali, naj se jim gibanje omeji.

Tu pridemo do problema prenatrpanosti, ki daje vtis, kot bi ravnali z živalmi. Tule je res napak dđrave, da ni ukrepala prej in zagotovila zadostnega prostora za nastanitev. Gradnja azilnih domov bi morala izi v to smer, da bi določena območja ne bila preobremenjana s številom azilantov. Prebivalci se bodo pač morali sprijazniti z nastanitvijo prebežnikov v njihovi bližini, obenem pa mora država zagotoviti učinkovit sistem nadzora in varnosti.

Vsekakor se mora spremeniti sistem sprejemanja tujcev. Dejansko se je v mesecu (!) razvedelo, kako radodarni smo do tistih, ki prosijo za azil. to se mora končati. Če prebežnik s seboj nma dokumentov, ne bi smel prostiti za azil. Tako pa danes prebežniki pomečejo dokumente stran, ad je ja postopek čim daljši in so tako dlje "na toplem". Zgraditi moramo učinkovit sistem instantnega vračanja prebežnikov nazaj v domovine. Pritisniti moramo na EU, naj zagotovi sredstva, saj lahko poljubno izsiljujemo. Dejansko EU že danes namenja nam nekaj sredstev, vendar pa je to odločno premalo. Poleg tega je treba delovati tudi politično in pritisniti na tiste države, preko katerih je promet s prebežniki nemoten - BiH, Srbija, Hrvaška... Le s skupno globalno organizacijo lahko zadovoljivo rešimo problem.

Naj nam bo jasno, da smo zaradi naše zgodovine nezaupljivi do neznanega, s tem pa tudi do tujcev. Svoje ima notri še nacionalizem, ker smo pač šele pred slabim desetletjem dobili svojo državo. PRav zato sem mnenja, da smo še nezreli za EU, tako da se nas ne da primerjati z drugimi državami. Mi imamo probleme tukaj in zdaj in ne bi jih smeli izrabljati za žuganje, češ, "ti si pa včeraj tistega begunca zviška pogledal..." Dejstvo je, da so prebežniki ljudje. Pa vendar so kulturne razlike tako velike, da lahko čisto s sociološkega stališča povzročijo težave, tudi če bi imel prav vsak od nas enormno mero tolerance. Res je, da je treba tudi s prebežniki ravnati kar se da humano. Tudi jaz vsake toliko časa dam denar kakšni proseči materi ali pa klošarju, že zaradi samega akta dajanja. ampak naj nam bo jasno, da je povsem logično, da nas bodo izrabljali, če bomo preveč popustljivi. Nekje moramo narediti konec, tak, ki tudi za prebežnike ne bo (pre)boleč. Kakšno vlogo bo imel pa pri tem vsak od vas, naj pa presodi sam.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Brody ::

Se v celoti strinjam.

Pepo ::

No ja, Agressor, si se kr dobr napisal. Kr predobr, ker zgleda, da vse ves in da statistike cuzas iz malega prsta. Ampak prebezniki niso eno amorfno telo z nekaksno kolektivno subjektiviteto, marvec so skupina posameznikov, od katerih vsakdo zahteva poseben tretman. Jaz jih ne bi prevec zaniceval (kar delas ti), ce so neizobrazeni, in tezko bi kar vsakega obsodil, da je lenuh in da izkorisca guzvo, da bi bil cim dlje na toplem. Recimo, da je takih tretjina.

Zakaj mislis, da mecejo potne liste proc in se skrivajo pred kamerami? Ce bi bil tu Kurd, bi dobro vedel, da iranska tajna policija, pa Kitajci in se kdo snema vse TV posnetke, ki jih je mozno dobiti, ce prepozna ljudi na njih, jebe njihova sorodstva tako, da ni res. Tam, kjer clovesko zivljenje ni veliko vredno, je zmerom tako. In ce mislis, da je nek Iranec, ki je neizobrazen, pa ve samo, da mu doma ni za zivet, ve pa, koliko tvega, ce prebegne, en lenuh in parazit iranske druzbe, se bolj pa slovenske, ko pride k nam, si hudirjevo ozkosrcen. Daj mu sanso- pri nas bo ostal mesec dni, potem pa bo zanesljivo sel.

In tisto o tem, kako jih je tezko gledat. Saj Slovenci smo tezko gledali ze nase Jugose, pa zamorce, ki so studirali pri nas, tamle okrog leta 1950 pa tudi Prekmurce, ki so hodili na sezonsko delo. Nihce nas ni ogrozal, smo kar dobro preziveli. V zacetku stoletja smo tezko gledali Nemce in mater smo jih hitro nagnali! Zato se za Slovence cisto nic ne bojim. Smo dovolj zleht, da zjebamo vsakogar, ce drugih zmajka, tudi sebe. Brez heca, to ni le slaba lastnost, vcasih pomaga tudi prziveti. Ampak sodoben svet je tak, da so migracije zelo velike, Slovenija pa je rasno se tako cista, da tile ilegalci sploh niso problem. Resno! Nas bodo vsaj malo naucili tolerance in tega, da smo ljudje razlicni, pol jih pa ne bo vec.

Ne zameri Agressor, saj si pametno napisal. Ampak vsega pa le ne ves.:)

sifu ::

ej Thomas...

kokr jest tebe zdej razumem..

če v sloveniji neb blo tko kot bi si ti želu , bi zgleda takoj spakiru kovčke in odšel al kaj...tko kot je folk med II.svetovno stegnu dol u južno ameriko da tale narod k je ostau oprav z nemci , in se šele potem vrne..

mislim da ti manja narodna zavest oz. ne veš od kod prihajaš zgleda

anyway..blebetaš neumnosti

:D

Thomas ::

Za neumnosti blebetat si ti "zadolžen" sifu!

Jest samo pravim, da so nekatere države v preteklosti sprejele begunce - in da to ni bilo samo slabo. Niti samo dobro.

Slabo je bilo najmanj to, da so sploh morali bežati - in da še morajo.

Mislim pa, da NEKAJ azilantov bomo morali vsekakor sprejeti - zakonodaja, če že ne humanistični oziri.

Pravim pa tudi, da je glavno vzpostaviti tržno gospodarstvo in demokracijo v njihovih državah.

Ker VSEH ekonomskih migrantov - se ne bo dalo sprejeti. Niti 10%.

Ukrepati je treba zdaj.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dax ::

Moj kolega je prejšnji konec teden kot običajno šel v diskoteko. Vse je bilo kul, dokler ni okol dveh zjutri stopu k njemu en tip in ga od uzadaj zabodel v hrbet. Poškodovana ledvica... en teden v bolnici.

Tip ki ga je zabodu, je med vojno prišel v SLO in ima že dolgo zgodovino takšnih in drugačnih nasilnih dejanj. Copsi so ga aretiral, izprašal in izpustil, ker je pač mladoleten.

In sedaj se gospodje filozofi lepo prosim postavite v kožo mojega kolega in ponovno izprašajte svoje nazore o rasni strpnosti. Še vedno držijo? Močno dvomim...

Thomas ::

Tip bi moral sedet dosmrtno ječo že zdavnaj - če mene prašaš. Tko kot tudi Metod T.

Rasa, poreklo - gor al pa dol.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Akhem, Pepo, pri nekaterih stvareh sem se očitno premalo natančno izrazil.

Nikakor prebežnikov ne zaničujem. Ravno nasprotno, ker je jasno, da zaradi neadekvatne izobrazbe niso zmožni presoje, potrebne za tako radikalen podvig, kot je prebeg v tujo državo, sem mnenja, da je potrebno dati jasno vedeti, kaj mi sprejmemo in kaj ne, skratka, vsem potencialnm prebežnikom je treba posredovati informacijo o tem, v kaj se podajajo, kajti problem ne nastane pred našo mejo, ampak v državah, od koder prebežniki prihajajo. Če so se v zelo kratkem času po svetu (!) razširili podatki o tem, da radostno sprejemamo prosilce za azil, se bo meda tudi to, da tako radostni spet nismo, ker preprosto ne moremo biti. Nadalje, če nek Iranec pa č izkoristi gnečo, zaradi tega še ni manjvreden, saj, kot prvo, nima zadostne intelektualne kapacitete, da bi o zadevi trezno presodil, poleg tega pa jih ima večina popolnoma napačne podatke o naši državi. Spomnimo se Radživa, begunca iz Bangladeša, ki je bil predstavljen v Sobotni Prilogi nekaj tednov nazaj. "Neki znanec" mu je dal podatke o tem, kako je v naši državi lahko najti posel, da se imajo tu vsi radi in da ni sploh nikakršnih pritiskov z oblasti. Nakar ga tu čaka grdo presenečenje. Veliko kjudi bi pograbio priložnost, kaj šele prebivalstvo revnega sloja. Jasno je, da bodo definitivno raje "na toplem", kot pa kjerkoli drugje, za kakršnokoli ceno, saj je njim naš načim mišljenja in kulture popolnoma nerazumljiv. Žalsotno, ampak resnično je, da v teh državah več kakor delo velja oportunizem in izkoriščanje, tako da dejansko ne moremo od njih pričakovati, da se bodo kar avtomastko ravnalo po naših pravilih, saj bi to zahtevalo, da spremenijo navade. Sprijazniti se je torej treba, da so oni tisti, ki niso primerni za naše okolje. Seveda pa to ne všteva kakršnegakoli sovraštva ali pa gledanja zviška, kot nekateri kar a priori privzamejo. Ker pa je dobesedno nemogoče ob takem navalu ilegalnih prebežnikov vsakega poučiti o naših razmerah in pa poleg vsega na naše razmere privaditi, je seveda jasno, da je treba predvsem spremeniti dogajanje v državah, od koder prebežniki prihajajo.

Nadalje, dvomim, da kateri od Irancev ali tistih iz Bangladeša sploh ve, kaj je to kamera. Tudi sem prepričan, da Kitajska ob takem navalu prebežnikov kitajske narodnosti v vse države sveta kaj malo razmišlja o tem, da bi vohunila naokoli, ker bi jo preprosto preveč stalo. Glavni razlog, zakaj prebežniki odvržejo dokumente, je, da se pač nočejo vrniti in zato poskušajo zabrisati vse sledi v upanju, da naši ne bodo našli matične domovine. Prav tako ne trdim, da je vsak Iranec, ki prebegne, parazit iranske in naše družbe, saj je pač žrtev zgrešenih družbenih tokov. Ampak vseeno je vsak posameznik zase subjekt in zatorej tudi sam nosi odgovornost za to, kar stori. TEGA pa prebežniki v večini primerov niso sposobni. Prav tako se mi zdi malce ponesrečena izjava, da naj ga pustimo tu en mesec, saj bo potem pač šel. Res bo odšel, ampak pred tem bo porabil del proračunskega denarja, ki ga že tako primanjkuje (pri čemer zelo redki najdejo zaposlitev), obenem pa bo zaradi nekompatibilnosti kultur še netil razne spore. Res je, da smo za te krivi vsi, pa vendar je puščanje prostega izhoda bolj vir sporov, kot kaj drugega. Na silo vnašati strpnost v našo družbo, kar poskušajo razna gibanja in celo akademiki, bo dalo ravno napsrotne rezultate od željenih.

Prav tako tisti, ki živijo v okolici centra za tujce, niso zaskrbljeni od samega gledanja tujcev, ampak od konkretnih dogodkov, kot so vlomi, pretepi, svinjaje parkov in kaljenje nočnega reda in miru. Ponavljam, če bi bili res vsi takšni ksenofobi, kot nas obtožujejo, pri nas sploh ne bi bilo tujcev! Pa imam vsak dan na avtobusu črnce, ki se z vsemi tam okoli prav dobro razumejo, včasih vržem kakšno besedo z bližnjim lastnikom Sadja in Zelenjave, ki je Albanec, itd...

Tako da me resnično zanima, kako si tisti, ki tako pihajo na dušo glede humanosti, predstavljajo konkretne rešitve. Edina taka zadeva, ki se je spomnim, je bila organizacija zbiranja igrač in sredstev za prebežnike. Vsako tako akcijo rad podprem, ampak izgleda, da dotična društva razen tuljenja niso sposobna ničesar drugega.

Da, preberite si današnje pismo bralke na to temo v Sobotni Prilogi Dela.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

roscha ::

Sicer sem dejal da na to temo ne bom nic rekel. Ampak! Pejte se solit vsi skupaj! Najprej pljuvate po meni da sem nacist, rasist in se ne vem kaj vse, v koncni fazi pa mi "okrog vogala " daste prav. Ja zanalasc sem zelo GRDO pisal vse skupaj, da vidim ali je se kdo ki zna misliti s svojo glavo ali samo vsi blejate kot Tomas. Ja THOMASek SORRY NE NABIJAJ TRAPARIJ ampak povekj kaj konkretnega. Naah, saj vem da ne znas, saj se bos naucil, ko bos zacel DELAT za svoje prezivetje. Oh, oprosti, ti bos begunec, ki ga zahodne "demokraticne drzave" komaj cakajo. Upam samo da se bos prijavil dosti zgodaj. Vse tvoje OPEVANE ZAHODNE DEMOKRATICNE (in ostalo sranje) drzave imajo namrec vsako leto KVOTO azilov ki jih podelijo. Kar pohiti da ne bos brez ostal.. Aja,ce ne se pa za Kurda izdajaj, se vedno bos lahko v slo. brez dela uzival, omejitve za azil SE ni!

SE BOLJ MI GRE PA NA QRAC KO MENJAS SVOJE MNENJE KOT VETER PIHA! Nikar se ne buni ampak svoje poste preberi! JASNO!

Upam da na to temo zadnjic...

P.S. Agressor: en redkih ki zna s svojo glavo mislit in to tudi lepo argumentirat, ceprav se ne strinjam s cisto vsem. Se pa z precejsnjo vecino.

Winners don't use drugs!

Thomas ::

Hja - če bi taki prevzeli oblast kot je roscha - bi bilo treba iskat azil, ja. Ponekod jo celo imajo. V Afganistanu recimo.

Potem sta pa dva efekta. Reka beguncev iz te države in čedalje bolj katstrofalen gospodarski položaj tam.

Ne vem, kako je prišel do sklepa, da moja malenkost nič ne zna in nič ne dela - ampak hehe ... po moje bi ga fršlok, če bi vedel kaj in za koga. Če bi kej razumu seveda.

No, ampak vprašanje je kaj storiti z reko beguncev.

Skupno evropsko ameriško politiko bo treba do vseh držav tretjega sveta. To pa je, sprejeti elito prebežnikov, jih indoktrinirati z vrednotami demokracije in svobodnega tržnega gospodarstva (mnogi so že itak) in potem z njimi nadomestiti tradicionalne režime tistih držav. To se sicer poskuša že dolgo - a ne dovolj uspešno, ker je kritična masa takih ljudi tam (še) premajhna. Pa tudi zato, ker se preveč upoštevajo "domorodske posebnosti". In zaradi nedoslednosti politik (večine) Zahodnih držav.

Sedanji srbski finančni minister - je živ primer take politike Zahoda. Bil je 12 let v izgnanstvu, begunec na Zahodu - sedaj pa je eden upov, da se cela država normalizira.

Ampak humano je pa treba ravnati z vsemi. Tudi s takimi pacienti kakršen je rosha - in ki so med njimi kar v velikem številu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dax ::

Thomas, kako pa veš, kdo je tu pacient in kdo dohtar? :))))

Thomas ::

Dax

Če je dohtar roscha in njemu podobni, ki predpisujejo naci zdravila - potem bo število mrtvih ogromno. Tudi bolečin bo temu primerno veliko.

Zato upam, da je pacient on. Sicer - gorje nam. Še tako ne bo lahko. ;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jeronimo ::

Gorje nam ITAK !!!

Še malo, pa si ljudje ne bodo upali več na ulice zvečer. Te podo rezervirane za postopače in bande.

Pred časom sem se pogovarjal z nekim moškim, ki mi je rekel, da je prav vesel da ne živi v Ljubljani, ker imamo toliko kriminala, da si on ne bi upal zvečer peš čez mesto hodit. Pa se mu hitel zatrjevati, da to ni res in da jaz hodim po mestu in da se nikoli nič ne zgodi.
No odgovoril mi je, se ti pa še bo, ko imate zdej toliko tujcev v Lj.
No upam, da se njegove napovedi ne bodo uresničile.:D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

poweroff ::

Matr ste paranoični glede kriminala.
Bom pa jaz nekaj povedal - največ umorov se zgodi v družinskem krogu. A se sedaj kaj bojite svojih sorodnikov?

Najbrž ne. Glede tistega kolega, ki so ga zabodili. Žalostno, samo ne moremo pa posploševati da so vsi tujci kriminalci. Sam osebno vem za primer, ko je bil tip precej nasilen, na koncu je zabodel (do smrti) lastnega brata, pa nekaj mesecev potem je na pogojnem izpustu z nožem grozil natakarici, pa so ga vseeno kmalu spustili. Pa je Slovenec. In se ljudje pol toliko ne zgražajo nad njim, kot če bi bil "iz juga" ali Iranec.

Thomas ::

Kdo je nevaren?

Povratniki. Takoimenovani.

(Zato se meni zdi odprava dosmrtne ječe traparija.)

Tiste, ki so slovenski državljani ... zanje še poostriti kazenski zakon.

Tiste, ki so med ilegalci, pa postopek itak filtrira. Da jih res, je pa treba pazit.

Samo to je manjšina vseh ljudi. Večina NI takih - ne slovenskih državljanov in ne beguncev.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pepo ::

Sem zdaj ene par dni imel premalo casa, da bi veliko saril po forumu. Ko sem se danes spet malo lotil branja, sem bil prav za tale topic vesel, da se je prav lepo razvil, saj je strpnost zdaj ze na kar normalni ravni. Agressor mi je odgovoril in reci moram, da se zdaj bolj strnjam z njim, saj govori predvsem v smislu: treba je biti vendarle previden pri vseh teh imigracijah, imeti je treba transparentno politiko, da vselej vae, kako in kaj.S tem se strinjam. No ja, tista o tem, da vcasih milostno poklepetas s crnci pa z Albanci v sadju in zlenjavi je malo debela, a dokaz, da si na pravi poti in da se s tvojimi somescani normalno pogovarjas ne glede na njihovo barvo in narodnost. Ves, te zadeve so v bistvu v kakem zapadnem cityu z mesanico razlicnih ljudi samoumevne.

Thomas, vsec so mi tvoja stalisca. Nenavadno, a nekdaj (pol leta nazaj) si razkladal tudi kaksne drugacne nazore, precej bolj egoisticne, malo trse do drugacnih ljudi. Pozitivno, pozitivno...:))

Jeronimo ::

Thomas:

Res je kakor praviš.
Trši zakon, bi odpravil mnogo kriminala.

Včasih je "milica" imela večje pristojnosti kot sedaj "policija".

Torej: referendum za dosmrtno ječo. :D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Thomas ::

Pepo



Moja stališča do ljudi niso bila nikoli trda. Do kakšnih idej pa celo zelo.



Me pa zanima, kaj konkretno si mislil s tem. :)



Jeronimo



Referendum za dosmrtno ječo ... Jest sem za tisto:



Strikes 3 times - and you are out!



To majo ponekod v Ameriki. Če te tretjič zalotijo pri nasilnem deliktu - greš za to življenje v arest.



Samo je treba prej popraviti zakone. Referendum, bi najbrž uspel ... samo hehe .. smo se že pogovarjal o tem.



Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Pepo, jaz trdim ravno to, da Slovenija še ni na taki ravni, kot Zahod, da bi imela drudačen odnos ne le do ljudi drugih narodnosti in ilegalcev, ampak sploh do problemov, kajti običajna praksa je krčevit odpor v smislu "ne, mi se pa tega ne bomo šli, naj se raje kdo drug". Skratka, naj si še tako jemljemo za zgled zahodna velemesta, se ne bo dalo instantno prilagoditi tudi naše mentalitete, ker je človek kot tak tega preprosto nezmožen. Ravno to pa počne danes publiciteta: v momentu hoče spremeniti dojemanje in obnašanje ljudi. Jaz trdim, da to lahko ima več negativnih kot pozitivnih posledic.

Glede kaznovalne politike bi pa rekel tole: res je, da je na nekaterih področjih naša kaznovalna politika premalo stroga, pa vendar poudarjam, LE NA NEKATERIH PODROČJIH. Zato sem mnenja, da ni dobra poteza kar na lepem poostriti vsega odnosa, ker bo to lahko imelo tudi negativen vpliv na prebivalstvo, ki večji odmik o ustaljene navada vedno razume represivno. Poleg tega pri nas še zdaleč ni problem le v kazenski politiki, ampak nasploh v stilu življenja. Zatorej je nujno močno podpreti predvsem šolstvo in vzgojo ter zagotoviti sredstva za blagostanje. Ja, vem , pobožne želje...

en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Pepo ::

Thomas
Evropa skorajda nima vec smrtne kazni niti dosmrtne jece. Slovenci smo lani ali predlani zvisali najvecjo mozno zaporno kazen na 30 let. Je kaj drugace? Dejstvo je namrec, da sodniki se vedno storilce obsodijo za zelo huda dejanja tam nekje do 15 let in mislim, da je tako prav. Si ne predstavljam, kako se pocuti sodnik, ki bi enega dal v arest za 30 let, ker ga je s tem prakticno odpisal. Zanima me, koliko bo dobil tisti Kovac s pajdasi, ki je metal podjetnike v Savo, kajti to se mi pa zdi res zavrzeno dejanje, ki zasluzi nekaj takega kot Trobcevo seziganje zensk. Bog opa ne daj, da bi zdajle v tem forumu, kjer v glavnem pisejo sedanji ali bodoci intelektualci, vzdignili nenankso akcijo za poostritev kazni, ker ne bo nic bolje. Vse statistike prepricljiv govore o tem.

No ja, Thomas, v tem razmisljanju si spet malo trsi. Ko smo enkrat govorili o mobitel bontonu, si mirno usekal, da nobenega nic ne briga, ce telefoniras in kako telefoniras v avtobusu. Ni res, to je egoizem, majhen, a vendarle egoizem.

Agressor
pravzaprav sva prisla v zanimivo protislovje_ ti in jaz. Na eni strani govoris o nuji ostrejsih kazni, drugic o kulturi, ki jo je potrebno pridobiti, da sprejemas vrednote okolja. Ne gre skupaj: obsodi trdo takega cloveka, ki sploh ne bo razumel, zakaj se mu je to zgodilo, pa bos dobil zlocinca. Po tej logiki bi bili Iranci najbolj discipliniranoo ljudstvo sveta, saj jih za vsak drek bicajo, jim rezejo roke in podobno. Skratka, sem res odlocno proti zmoti, da trdo kaznovanje pomaga pri zbijanju kriminala.8-O

Pepo ::

Sorry, Agressor, sem se enkrat prebral tvoj topic in se strinjam. Sej si tudi ti proti neupravicenim zaostrovanjem kazenske politike. Podpisem!

Thomas ::

Pepo

Poostrovanje kazenske politike za drugo kot za najtežje zločine je popolnoma nesmiselno. Ja.

To pa zato, ker če bi poostrili kazen za posilstvo - bo več žensk po posilstvu ubitih - da bi se storilec izognil kazni. Tudi pedofili bi v primeru poostritve kazni proti njim, pričeli ubijati otroke. Take je treba le boljš odkrivat. In sprovajat obstoječo zakonodajo.

Toda človek, ki je nekoga ubil, je zelo rizičen, da ubije še koga. Zato je po mojem laičnem mnenju, liberalna politika milega kaznovanja neumnost. Italija take lahko zapre do smrti. In pogosto jih. Ko bo Kamenik čez 20 lez zunaj - misliš da bo nenevaren? (Sicer bo po moje tačas že prišlo do singularnosti ... a to ni tema tule). Kurje tatove ... bi pa po moje morali obravnavati mileje - ja. Kar pa ne pomeni, da naj jih policija neha preganjat. Po moje je policija kot komunala. Ma da dela svoj posel. Tako kot sodnija. Ne pa da sam stokajo. Čeprav slovenska policija sploh ni čisto zanič. Kar za komunalo in sodnijo ne morem rečt.

Kar se pa avtobusa tiče. Berem, telefoniram, se pogovarjam ... jem pa ne in tudi čevljev ne sezujem. (Samo se sila redko peljem.) Pepo - a veš, da je bilo včasih "čitati novice v izvoščku nezaželjeno"?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Thomas, daj še enkrat malo razloži, kako si predstavljaš kazenski sistem. Namreč, pokazalo se je, da je ravno zviševanje kazni za najhujše zločine imelo zanemarljiv učinek. Zvišati bi morali ravno kazni za manjša kazniva dejanja, kot so goljufije, izsiljevanja, prekrški itd. Ravno tu danes naša zakonodaja šepa, tako da imamo lepo razvejane mreže goljufov in izsiljevalcev. Res je sicer, da je raven takih zločinov procentualno manjša kot drugod in da samo zaostrovanje kazni morda ne bi rešilo zadeve. Vendar, raven takih zločinov se strmo dviguje, pri čemer orihoda večjih tujih zločinskih organizacij sploh še ni bilo. Pa tudi ob malce stržjih kaznih ob prometnih prekrških bi se morda zamislil še kdo. Je pa seveda res, da strožja kazenska politika sama zase ne more prinesti boljših časov brez vzporednega napredovanja splone mentalitete.

Ah da, po mojem mnenju bi morali posilstvo prav tako prišteti k hujšim zločinom. Namreč, po mojem mnenju je prav vsak nasilnež, ne le tisti, ki je ubijal, dovolj nevaren za okolico, da se ga malce obdela. Ampak o tem rahje kje drugje. Svoje čase j bil na Jokerjevem forumu topic o smrtni kazni v več delih. Število postov bi se dalo primerjati s tistimi v PROTOKOLU.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Že dolgo je, kar sta iz istega kraja odšla dva na prestajanje kazni. Eden je ustrelil gamsa, drugi pa ženo. Prvega so zaprli za dlje! To je absurdnost kazenske politike!

Posilstvo je vsekakor hujše kaznivo dejanje - vendar ne najhujše. Zato bi poostritev kazni v teh primerih zlahka pomenila "brisanje sledov" z umori žrtev. Samo zato - sem proti zviševanju kazni posiljevalcem.

Naklepni morilci pa naj kar grejo - sedet za vedno.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jeronimo ::

Kot se jaz spomnip pred leti, so se prestopniki najbolj bali, da bodo zasačeni in nato odpeljani na Povšetovo, kjer so te "intenzivno" zasliševali.
Zdaj te bojazni ni več, ker se tega ne sme več delati.
Mogoče ni problem, da nimamo dovolj dolgih kazni, ampak je problem v kaznovanju različnih prekrškov.

Npr.: Za utajo davkov, te čaka večja zaporna kazen kot za posilstvo.
Kje je tukaj logika mi ni najbolj jasno.

No sicer smo pa že malo zašli s teme tega topica. Razen, če se to nanaša na možne delikvente s strani ilegalcev v sloveniji.
8-)
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

DELO: zloraba azilnega sistema v SLO in nevladne organizacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8712743 (10247) ahac

Avstrija vrača migrante!

Oddelek: Problemi človeštva
343006 (2097) bluefish

Nenavaden odnos domačih medijev do migrantske krize v Sloveniji

Oddelek: Loža
365500 (4645) BigWhale

"Madžari fašisti, drugi nacionalisti" (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9014832 (13996) blindb

Zakaj imigracija ni prava rešitev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
44683430 (76684) PrihajaNodi

Več podobnih tem