» »

Kaj se dogaja z Madžarsko? Dolg res samo 76% GDP?

Kaj se dogaja z Madžarsko? Dolg res samo 76% GDP?

BALAST ::

Berem malce o notranji krizi, potem pa zasledim naslednje trditve:
Hungary is a “canary in the European coalmine”. Right on spot!!

Hungary has become the first newly Fascist country in Europe, the government has eliminated checks and balances, restricted people’s rights, has enacted arbitrary and retroactive laws, nationalized private pension funds.

It took a mere 3 weeks to concoct a new constitution, in which they legally turned back the clock to March 1944. Therefore, legally, Hungary is at war again with US, UK, Russia from January 1, 2012!! It is not surprising therefore that they erased President Roosevelt’s name from a central square to boot.


So res Madžarski politiki tako hitri in predrzni do svojih državljanov?
Je res Madžarska samo 76% GDP zadolžena ali je to samo statistična zapeljivka?
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

BALAST ::

The real danger is that the inexperienced young Hungarian leadership will start to panic and experiment with irrational financial solutions. Orbán's past Chavez-style tirades against the IMF were not helpful; and his pronouncement that the West is dead, or at least on the verge of collapse, doesn't increase his credibility. He calls the communist Chinese leadership Hungary's allies and sees a "beautiful future" with Saudi Arabia. His apparent delusion or desperation is not a good sign.


Torej so na taki stopnji kot takrat ko so iskali naši politiki financerja za Stožice!
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

donfilipo ::

Bom ugibal da fašizem niti ni nujno da povečuje javni dolg.

Prej ga brezplodno driblanje med levico in desnico, v južnjaško-balkanskih, ali mediteranskih stilih. Kjer se tepejo, tepeža radi in ne za rezultat. Če so obrniili pesem na: Madžarska proti tujcem, ni nujno takoj slabo. Posebej če na ven, lepo ploskajo in nimajo niti miljoninke ducejevih in dolfetovih ambicij.

Danes je čas tudi mutacij in izboljšav nekdanjih alternativ modelu zahodnega kapitalizma, ki je z Roosweltom sam mutiral. In igleda, da imamo res kar precej mračnih denarcev in sil usmerjenih v to, da se to kjer se da, spremeni.

Kitajci zagotovo nimajo niti klasičnega zahodnega kapitalizma, niti klasičnega socializma. Kdo od naših pa je v katerem trendu je pa res vprašanje. Zanašamo se na programe.

Da pa trendseterji ne moremo biti, je pa menda jasno.

Fašizma ni videti. Neoliberalizem je povzel edini Jelinčič, kar me je presenetilo, ostalo so pa rahlo variabilni skandinavsko krizni modeli, dobro poznane socialne države. Ta na jugu veča dolg. Na severu pa začuda to znajo ustaviti. Do sedaj.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Gladi ::

In zakaj naj bi bila madžarska vlada fašistična? Še celo polovila je neko paravojaško desničarsko skupino. In če je neka politike neliberalna, desničarska, nacionalno usmerjena se jo bojite kot hudič križa. Pahor je pa razlagal kako bo EU po končanju vodenja Madžarske le njo osamila, nakar recimo dobi Madžarska nekaj mest za EU ambasadorje medtem ko pa Slovenija nobenega.

V Sloveniji imamo že resen problem z priseljenci iz bivše Jugoslavije, ampak vseeno, ljudje podpirajo družbeno dekadenco v stilu "saj je to napredek, saj smo odprta družba ". In pol se ljudje še čudijo zakaj obstajajo bolniki tipa Baričevič. Al pa Fritzl.Al pa kogar kol umestite sem not...

mikic007 ::

Ravnokar sem govoril z eno madzarko (uspesna pravnica, dela za nestle, mlada) in ker sem ravno prebral to temico, malo povprasal. Povedala je, da se zakonodaja sprejema tako hitro, da noben ne dohaja, da pa se kazejo dolocene spremembe na bolje (bolj iz svojega stalisca jasno). Imajo neko mlado vlado, noobe po domace, ki pa so zelo ucinkoviti.

O nekem fasizmu in vrnitvi v '44 ni vedela povedati kaj dosti ;-)

V bistvu pa imajo v necem prav. Desetletja smo pridobivali neke pravice, vse zivo in tudi to nas sedaj tepe, ko je treba sprejeti dolocene spremembe, Madzari so ocitno ugotovili, da ne gre na mehko in za dobro naroda udarili s trdo roko. In kot kaze, je folk zadovoljen. Jaz bi bil tudi, ce bi se v Sloveniji sprejelo kaj zakonov, pa ceprav bi mi kratili dolocene pravice (ki so zaenkrat kar v breme).

Pac gre tako, najprej se pravice dobivajo, v nekem trenutko je prevec in se precisti. In nato spet jovo na novo. O nekem fasizmu pa tu ne bi govoril, ker kot tak tam ni realen. Imajo pac tisti svoj forint in vec moznosti kot mi za vpliv na vse skupaj. Hkrati jih resuje lega, vse vecje firme imajo nekaj v Budimpesti.

Se pa spomnim se lani, da so mi madzari zelo jamrali in nastevali iste reci, kot jih vidim v Sloveniji se vedno. Ocitno se da, samo nekoga z jajci rabis, da postima zadeve.

donfilipo ::

No zmerjanje s fašizmom, je seveda prej odraz strahu, kot slika realnosti.
Madžari nimajo prepovedanega večstrankarskega sistema in demokracije, (še), svoje manjšine Romune, Slovake, Nemce, Srbe in tako naprej, ne mislijo ravno zatreti in pomadžariti na silo, ravno tako ne ukiniti politične opozicije.

To bi bili potem znaki pravega fašizma. Je pa nekaj takih blažjih simptomov, ki kažejo seveda tudi na tako možnost, a se je treba zavedati, da EU dokler obstaja, kaj takega ne bi dopustila.

Po domače, simptomi fašizma, se gledajo tako strogo in strožje, kakor znaki za nevarnost boljševizma.
Pred vsemi pa se gleda na spodobnost vlade, sprejemati potrebne reformne odločitve, pa ne glede na dodano patriotsko in poceni motivno ikonografijo. Fašistična in tudi boljševiška sta že taki, vkolikor seveda potem dejansko ne pride do rušenja demokracije in sodobnih norm evropskih pravnih držav. Minimum pri tem je seveda liberalizem. Ustavno-pravni.

Pri nas imamo pa zato nekaj nasprotne stare ikonografije, pri recimo listi Jankoviča. Pa nihče ni res toliko naiven, da bi verjel, da je Jankovič nek komunist, ki bo vrnil socializem:)
Vsaj resno ne.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Madžarska reforma zakona o delavskih pravicah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17723769 (20115) Vazelin

Volitve po Evropi (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
684131166 (101932) Truga

Kongres SDS

Oddelek: Problemi človeštva
499799 (7740) kuglvinkl
»

Fašizem rising, verzija 2.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
667514 (6521) T-h-o-r
»

Izlitje strupene gošče na Madžarskem (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9014059 (11717) s1m0n

Več podobnih tem