» »

Kje kupiti komplet za sushi?

Kje kupiti komplet za sushi?

zcetrt ::

Pozdravljeni.

Morda kdo ve, kje bi se dobilo komplet za serviranje in/ali pripravo sushija? Iščem za darilo. Vem, da se je prodajalo, zdaj pa ne najdem najbolj pestre ponudbe.

Gledal v: Buttlers, CasaK, Rutarju, malih trgovinicah v City parku, LeCleru, neki prestižni trgovini pri pošti v BTC-ju, spletnih trgovinah EnaA in Mimo vrste (imajo samo nože), našel pa le nekaj artiklov v PixManiji. ( http://www.pixmania.si/si/uk/3799771/ar... )

Ima kdo še kakšen predlog ali celo ve, kje to imajo?

Hvala in LP.
4.

lopov ::

zcetrt ::

Hvala za nasvet. Žal gre pri prvi možnosti za poslovna darila in je minimalni znesek nakupa načeloma 130 EUR, s fizičnimi osebami pa tudi niti ne poslujejo. Ko sem jih klical, so bili sicer zelo prijiazni in me obvestijo v ponedeljek, če se bo dalo dobiti en kos.

V drugo trgovino pa sem poslal povpraševanje preko obrazca in dobil odgovor, da je artikel razprodan.

Ve še kdo kaj?
4.

cholt45 ::

Ja nek komplet dobiš tudi v intersparu, je pa bolj bogi, stane pa 8,5 €.
Noter imaš par zaplat nori-ja, dva paka riža, bambusovo stvar za rolanje, malo wasabija in kisa.
Filo si pa kupiš posebej. Upam da ni prepozno.
lp

OrkAA ::

Jaz to zase vedno kupujem v Maxiju.

Pithlit ::

Na japonskem ziher kaj pametnega najdeš.

Sej, konec koncev rabiš sam uno stvar za rolanje. Vse ostalo lahko komot kupiš posebej.
Life is as complicated as we make it...

OrkAA ::

Ah kje. Tista stvar za rolanje je se najmanj pomembna. Brez najmanjse tezave se da zrolati samo z rokami.

Jaz bi rekel, da je najpomembnejsa izbira riza, ker je prav riz tisti, ki susi 'drzi skupaj'.

Pithlit ::

pol pa problem rešen.
Life is as complicated as we make it...

IceIceBaby ::

Če ne rabiš za darilo potem ni treba kupovati kompleta. Vse sestavine dobiš v vsaki večji trgovini.

Kupiš navaden, kratkozrnat riž. Skupaj ga drži skuhan gluten. Poleg tega v riž dodaš malo kisa. Poseben sushi kis dobiš v vsaki večji trgovini, nič pa ni narobe, če uporabiš navaden kis za solato, malo sladkorja in malo soli.

Za zvijanje jaz uporabljam kar tiste lesene "prtičke" oz. pogrinjke. Ne vem kako se reče, dobiš pa v Mercatorju ali v kakšni trgovini z opremo za kuhinjo.




Wasabi in vložen ingver in Nori alge tudi prodajajo po mercatorjih, sparih itd. Prav tako sojino omako. V japonskih restavracijah pogosto uporabljajo Kikkoman rdečo, ki se dobi tudi pri nas.



Potem ti ostanejo samo še sveže ribe in zelenjava. Tukaj pa ni omejitev, lahko kombiniraš po okusu vse kar ti paše.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Shkorc ::

Ne smemo pozabit še en dober Yanagiba nož, da se riba nareže kot se šika 8-)

Recimo tole hehe. Sej imaš tudi cenejše, vprašaj Jona, pa ti bo lepo svetoval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Shkorc ()

lopov ::

Zgleda so različni recepti. Jaz riž tko skuham da ga gluten ne drži skupaj in če se mi zdi potrebno, ga celo dodatno sperem. Ko ga rabim ga sproti pripravljam z mešanico kisa in sladkorja.

Sem začel razmišljati o kuhalniku riža, a ga letos (še) ne bo :)

@OP: v Buttlers sem opazil da imajo spet neke servirne komplete, sam men vse skupaj zgleda totalen kič. Poglej še Bodum, morda najdeš kaj za skompletirat -- od tam imam palčke in posodice za sojino omako, ostalo pa kar lepo iz Ikee 8-)

IceIceBaby ::

Shkorc, jaz imam tega: http://www.chefknivestogo.com/kachkn10.... Se dobijo tudi pri nas. Sicer je cena enaka, samo v eurih, ampak dobiš takoj :)

Kakovost je na nivoju, izdelan po tradicionalni metodi (pregibajo jeklo in zbijajo skupaj, kot katane, se vidi tudi vzorec). Pa dober, lesen ročaj ima. Tistih z enostranskim rezilom še nisem probal, ampak baje je treba precej obvladati, da reže tako, kot je treba. Sicer pa za suši niti ni treba delati znanosti iz nožev, ker ribo vedno narežeš na relativno debele kose.

lopov, mogoče sem se malo nerodno izrazil glede kisa v rižu. Jaz ga tudi najprej skuham v vodi in potem zalijem z mešanico kisa, sladkorja in malo soli. Sicer pa je sigurno precej receptov.

cholt45 ::

Ja kar se noža tiče sem opazil da je poleg dobre riže zelo pomemben.
Sam sem uporabljal navaden rostfrei nož ampak se mi je precej lepil na riž čeprav sem ga navlažil. Da bi kupoval nož zato da na leto naredim 4x sushi se mi pa zdi brezveze.
Imate kake nasvete glede tega in ali so kaki poceni noži ki so koliko toliko ok?

IceIceBaby ::

Če dosti kuhaš se splača dati malo več za soliden nož. Za 4x letno je pa res brezveze.

Poceni in nenormalno ostri so keramični noži. V večjih Sparih in Mercatorjih jih dobiš za 20, 30 eur, take z okoli 15cm dolgim rezilom. Poišči malo na netu.

Steinkauz ::

S kitajske jih dobiš za 10eur ali pa kakšna hofer akcija za podoben dnar.
Moreš pa kr pazit z njimi, sploh konica hitro poči.
Se pa strinjam da so zakon:)

cholt45 ::

Aha, se pravi da se splača kupit tele keramične poceni.
Res hvala za nasvete fantje.

IceIceBaby ::

Tole npr. je čisto OK

http://www.dealextreme.com/p/7-chic-che...

Je pa res treba paziti, da ne režeš ravno kosti, da ne tolčeš po krožnikih z njimi itd. Jaz sem enega že zlomil.

lopov ::

Berem opise spodaj -- so res tako krhki? Če gre samo špica ni panike, če se zlomi pri ročaju tko kot na sliki je pa sranje :/

@cholt45 -- mislim da ni druge rešitve kot da spiraš. Jaz zrežem 6 makijev in moram očistit, a se mi zdi normalno :)

Fave ::

Kje pa kupujete svežo ribo? Imate kakšne preverjene punkte?
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Pithlit ::

Fonda. Gre po pošti tudi.

Drugač pa se da prepoznat svežo ribo. Najbolj ziher je da na kožo pritisneš s prstom... sveža riba je prožna.

Sveža riba ima drugače 'čiste' oči (nič zamegljene pa po možnosti še zmaknjene) pa lepo rožnate škrge. Ampak to že nekaj časa ni ziher ker nekateri škrge pobarvajo, na oči pa kapnejo kapljice za oči (visine al karkoli) ki ribi oči zbistrijo. Pa da ne bo kdo mislil da se pri nas to ne dogaja...
Life is as complicated as we make it...

harvey ::

>Sveža riba ima drugače 'čiste' oči
Če je ne našpricajo/injektirajo, škrge tudi niso najbolj zanesljiv pokazatelj. Še najbolj drži pritisk s prstom, samo to ne moreš izvajat v ribarnici ali marketu. Sicer pa kot že omennjeno Fonda.si ali pa lokalni ribič kar potegne ven na pomolu, če imaš to srečo :-).

off film na letošnjem Berlinalu- Jiro Dreams Of Sushi


Tole je delo tega mojstra
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

lopov ::

Hvala za filme. Mi je pa hecno ker je dobesedno iz rok v usta :))
Da ne omenjam, kolk sem lačen ratal, sam ne bo suši pač pa svež domač kruh8-)

Pithlit ::

harvey je izjavil:

Če je ne našpricajo/injektirajo, škrge tudi niso najbolj zanesljiv pokazatelj. Še najbolj drži pritisk s prstom

Ja, jaz sem povedala pa kaj?

harvey je izjavil:

ali pa lokalni ribič kar potegne ven na pomolu, če imaš to srečo

Če nisi ravno tam na lokaciji in ribiča ne poznaš bo tole bolj težka.

Je pa fajn ko poznaš 'taprave ljudi'... in dobiš na krožnik 2 kili morske žabe ki je še kaki 2 urci prej migala. In to v restavraciji ki ima vsega skupaj placa za 10 ljudi.
Life is as complicated as we make it...

harvey ::

>Če nisi ravno tam na lokaciji in ribiča ne poznaš bo tole bolj težka.

Kot povsod velja tudi tu zaupanje. Kako je pa danes z njim pa vemo. Danes v slo ima človek že več ali manj srečo, če lahko užije čisto vodo in pa neoporečno hrano. To bo postalo z leti prava dobrina. Tisti, ki ima to možnost, je lahko nadvse srečen, a se v tem trenutku tega še ne zaveda(mo).

>In to v restavraciji ki ima vsega skupaj placa za 10 ljudi.
Lahko priporočiš to restvracijo.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Pithlit ::

harvey je izjavil:

Lahko priporočiš to restvracijo.

Lahko. Seveda ti ne bo nič pomagalo če ne poznaš tapravih ljudi... ampak... tudi brez tega lahko dobro ješ. Brez rezervacije (ali pa pač... vezic) pa raj ne hodit.

Neptun, pa če ma kdo namen it tja... vzemte si cajt. Resno. Par urc. Ker gre vse kot v 'bullet time'. Nas, kot turiste, ni prav nič motilo posedat tam cca. 3 urce za 3 krožnike. Dobro vino in prijetna debata (z lastniki) nardita svoje...
Life is as complicated as we make it...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rad jem ribe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9715170 (1957) Ben Dover
»

Kje kupujete ribe (štajerska-mb) ?

Oddelek: Loža
263473 (2879) korenje3
»

Kam na suši?

Oddelek: Loža
184558 (1676) c3p0
»

Riba za Sushi

Oddelek: Loža
103547 (3222) STASI
»

Kako pripraviti sushi

Oddelek: Loža
51612 (1464) IceIceBaby

Več podobnih tem