» »

Kam na suši?

Kam na suši?

teac ::

Jutri je pač en poseben dan, pa bi povabil par ljudi na suši v Mariboru (samo in izključno Mb). Kam? Kitajska Brezje, nima. Kam še?

IceIceBaby ::

Suši je japonska hrana, tako da dvomim da boš v kitajski restavraciji dobil.

Drugač pa vem samo za Sushimama v LJ in restavracijo na LJ gradu. Drugje še nisem zasledil da bi imeli suši. Jaz ga ponavadi kar doma nardim :)

Tole google najde:

http://members.virtualtourist.com/m/2c2...

And if you care for some sushi (very rare to find in Slovenia!) you can get some in Rotovz house on this very square.

mtosev ::

Kaj to ti prijatlji japonci? :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

pizdindim ::

kst:

Tale Rotovž najbrž ni v LJ. Tam je francoska kuhinja (Chez Eric) in dvomim, da se ukvarjajo s sušijem. Pa tudi Rotovškega trga ni. Je pa v MB.

Taras_Bulba ::

sej spraševal je za MB [:)]

marnit ::

kst: a mogoče veš kje bi se dalo najti recept za suši? Pa ali je potrebno pri izdelavi paziti na kake posebnosti (ne vem, vrsto rib...)?

Matek ::

Sushi je kolk vem dost zajebana stvar za doma naredit...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Brilko ::

Na kulinariki je en recept... sam kuk sem amu rpeleteu je dost zajebana zadeva.

Ni tolk zajebano, samo sestavine se težko dobijo. Receptov je pa na netu polno. Vtipkaj v google "sushi recipe" pa izberi poljubnega. Jaz doma delam "rollse" (zvitke) in nigiri sushi. Rollsi so riž zavit v Nori algo, vmes pa so ribe, začimbe ali karkoli pač. Nigiri pa je samo riba ali kaj drugega na kocki riža, brez alge Nori. Prvič verjetno ne bo uspelo najboljše, ampak vaja dela mojstra :)

Drugače pa sushi ni samo riž s surovo ribo. Sushi ubistvu pomeni okisan riž, poznanih pa je ogromno vrst. Od teh s surovimi ribami (sashimi sushi) do razne zelenjave na rižu, omlete... Jaz doma delam take s tuno ali lososom. Se najlepše reže pa ni težko sveže ribe dobit. Poleg tega pa spečem še japonsko omleto, ki se tudi da zraven na riž in je dobra popestritev. Za komplet sushi rabiš še Wassabi (japonski hren), ingver v kisu in sojino omako.

Nori alga se dobi v interšparu (v LJ v Cityparku jo imajo sigurno). Paket stane cca 2k sit, ampak jo imaš lahko za veliko porcij. Wassabi in že pripravljen ingver pa sem videl v interšparu v Celju, ampak pomoje bi morali imeti tudi v LJ. Drugače se pa dobi vse potrebno tudi v Metroju v Grazu. Aja, pa svež ingver imajo tudi včasih v interšparu ali v leclerku, ampak ga morš še prej pripravit preden ga ješ s sušijem. Sojino omako pa imajo itak povsod. Samo pazi da boš vzel tisto redko, ne tako kot jo imajo v kitajskih restavracijah.

Zraven seveda ne pozabite na zeleni čaj, ki gre odlično skupaj z ribami. Največkrat se zraven pije Sencha (dobite v spletni trgovini www.cajnahisa.net ali v Cityparku v LJ)

marnit ::

Ali je mogoče tudi v kaki kitajski restavraciji v lj dobiti suši? Vem da je japonska hrana ampak me zanima če majo kje vseeno.

Ne vem, pomoje nimajo v kitajski tega.

Sem pa že zgoraj napisal, da majo sušui v restavraviji Sushimama in na LJ gradu (tu še nisem jedel, samo vidu sem reklamo). Sushimama je na Volfovi IIRC...če greš iz prešerca proti kongresnem, čist na konc na desno, tam zraven ene kitare prodajajo.

Je pa kr drago vse skup.

Rias Gremory ::

a je http://www.moysushi.si/ za kej? kdo probal?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Lim00n ::

Jaz sem bil že pred časom, zanimiva fora s tem tekočim trakom, drugače pa meni hrana nič posebnega.

DimmniBurek ::

Sicer ne morem povedati iz lastnih izkušenj, ampak baje ni vrhunsko.
V šiški imaš Maru, sem enkrat vzel za sabo cel paket sušija za darilo in smo bli ful navdušeni. Blo super.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Epialt ::

Znanci hvalijo Sushimamo v Ljubljani. Ni pa poceni.

MIHAc27 ::

Šit gledam cenik moysushi... kaj je res 1 krožnjiček od 2-3 evre? Glede na to koliko jih zmažem, če grem v running sushija bi tukaj bankrotiral. Tam je pa all-you-can-eat 11-12€ (odvisno kdaj) :D

Epialt ::

all you can eat shit. ( deleted in ... 3, 2, 1.. )

c3p0 ::

Te razne running sushije imajo večinoma preko kitajci, bil v enih par v Avstriji. Kvaliteta pa je tudi primerna ceni = nizka.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11127322 (21368) dukedl
»

Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ? (strani: 1 2 )

8323091 (20234) Grumf
»

Kje kupiti komplet za sushi?

Oddelek: Sedem umetnosti
248332 (7539) Pithlit
»

Kako pripraviti sushi

51804 (1656) IceIceBaby
»

spisek najprivlačnejših slovenskih restavracij (strani: 1 2 )

5116564 (15145) hendriks

Več podobnih tem