» »

kako priklicat nekaj kar je ze bilo izpraznjeno iz kosa

kako priklicat nekaj kar je ze bilo izpraznjeno iz kosa

branko_bm ::

SHIT!!!

pomotoma sem nekaj vrgel v kos in ga izpraznil, a je mogoce se kje to najt na disku??

to se mi je zgodilo pred 5minutami... :((

:O:O:O

whatson ::

nažalost se mi zdi da je stvar za večno izgubljena :\

neeeeeeeee

ziher je kaj kje... (mogoce kaki programcek)
mam se malo upanja...
aja za info. uprobljam winME

dvomim... če je zadeva izbrisana je izbrisana... nevem no... :\

ok ... naj ti bo...

zdaj pa se se naj najde nekdo drug in pokomentira, zazeljen kaksen profesionalec

ze od vceraj cakam na odgovor pa se nic oprijemljivega :))
ej folk, kaj ze vsi spite...

rad bi samo ime programa ki bo spet prepoznal te fajle... kajti ce podatke prepisem pol bo to nemogoce gre pa se za okrog 4gb raznoraznih podatkov in veliko vlozenega truda...

aaaa to bo nekaj

najlepsa hvala peroju oz. vexto

upam na se boljse rezultate in na se kaksen link

ku..c nic od tega... ni to dobro!

ce se kdo spomni ime kakega programa mi naj pove... program mora samo najti nazaj linke do podatkov, izgubljeni bi naj bili takrat ko so prepisani

stvar seka

nasel sem izgubljene podatke, res da ni cisto vsega ali nekaj je..!!!
bilo je ze v kosu in izpraznjeno iz njega...

ime programa je easy recovery

YouR MaMa ::

Fix it Utilities pa Easy Recovery ..
ta 2 sta vredu ..

homepage ...

MATiCEK ::

Ta Fix it Utilities je res super 1x sem dobu 500Mb izbrisanih mp3jev nazaj !!!:)

AlchemY ::

stvar ni izbrisana teko da je ne mores dobiti nazaj, dokler tisti prostor na disku ne prepises z drugimi podatki, diski delujejo tako, da v bistvu samo navidezno zbrisejo podatke, v resnici pa so se zmeraj gor (ne znam glih najbolje razlozit), v casu dosa in starih winsov je bil tle uporaben ukaz undelete, ki pa ga winsi novejse generacije ne uporabljajo vec ce se ne motim, zato pa obstajajo posebni programi, ki ti dobijo datoteke nazaj, ampak ti ne bi mogel kaksnega priporocat, ker zadeve ze dolgo nisem uporablal.
se nekaj tisti programi, ki dejansko unicijo datoteko na disku, naredijo v bistvu le to da tisti prostor prepisejo z nekimi podatki poljubnokrat (naprimer Eraser), vendar pa tudi te ni nemogoce dobit nazaj so pa metode veliko bolj zakomplicirane in mislim da v Sloveniji nihce nima taksne tehnologije (policija mi morala poslat naprimer disk nekam v EU), morda se pa tudi motim....

TESKAn ::

Eh, uporabiš pač norton Wipeinfo pa ti nepreklicno pobriše zadevo (tolkrat, kot češ:))
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

evo mene opet ;)

vceraj sem moral it spat danes pa zgodaj na fax... spet sem za racunalom... se 1x sem zagnal recovery, tokrat mi je pobralo (nalozilo na disk) vse izgubljene fajle ki sem jih ze neskoncno pogresal... zacuda se je spet vse vrnilo na disk, kar pa je najbolj pomembno fajli so neposkodovani, kajti vceraj so se mi javljali erorji ob odpiranju fajlof, zdaj spila vse brez problema (od avi, mp3, jpg, doc, exe) vsi fajli delajo!!! 8-)8-)8-)

pri cdju je isto .. velikost file-ov pa kje se nahajajo je zapisano cist na zacetku in na koncu (ce je disk at once te ni na koncu) ... se pravi, ce na zacetku posobas fajn cd, je se malo verjetnosti, da bo kaj bralo s cdja ..

sifu ::

kaj pa ce formatiras disk???? a se da pol tud dobit kej nazaj???:D

ja ... vcasih je bil v dosu program unformat ... z njim si lahko dobil vse nazaj, ce seveda nisi kaj kopiral na disk, po formatiranju ...

Stripy ::

Format pobrise samo FAT tabelo, torej kazalce na datoteke. Vse datoteke pa ostanejo na disku. S programi (lahko tudi rocno, ce se ti da) lahko dobis vse nazaj. Tako sem si jaz moral nazaj priboriti celo particijo, ki mi jo je grdoba NU2000 zbrisal (ocitno ne podpira vec kot 8G diskov).
Kar se pa zbrisanih datotek tice, jih je pa z Norton utilities enostavno dobiti nazaj. Ampak z verzijo 2001.

sifu ::

ok..a obstaja kak program al zadeva k stvari res dokončno zbriše sej zdej kokr pravte se da vse nazaj dobit v kolkor se zadeva ne prepiše....kaj pa BIOS format? kwa pa ta nardi?;((

AlchemY ::

en freeware program je Eraser, ki deluje tako da veckrat prebise z drugimi podatki izbrisano datoteko, ta ti bo cisto zadostval

Stripy ::

Programov za totalen izbris je nekaj, ne vem, kateri je najboljsi in kako posamezen deluje. V Norton utilities obstaja en, pa WinHex mislim, da zna to, pa se kaksen bi se nasel. Kolikor se meni zdi, mora tak program prepisati datoteko z niclami, skrajsati dolzino datoteke na nic in zbrisati FAT kazalec. To bi verjetno moralo zadostovati.

ce bi hoto res zbrisat celi disk bi to trajalo na vlkih diskih po 1 tedn al pa se vec ... v norton utilities za dos mas tak programcek .. disk editor je bil menda .. bom ga poiskal na starih cdjih pa gor dal na net ..

evo vam
disk edit ..

zanimivo.. nisem vedel da bi se dalo iz izbrisanih podatkov kaj naredit... 8-)

DeGi ::

mr_cadd .. to je ful dobro, mi das url do programov, s katerimi dobim nazaj, kar sem izbrisal iz kosa?

najlepsa hvala!

frudi ::

jaz za undeletanje fajlov uporabljam nu 2001 (pred tem sem uporabljal nu 3.0). recycle bin-a pa sploh ne uporabljam, ker vse datoteke brišem s shift+delete.
kolk vem, se da s speediskom, ki je del nu, tudi trajno zbrisat datoteke, če nastaviš opcijo wipe free space al nekaj takega. al je to opcija v disk doctorju, ne spomnim se glih.
obstaja pa tud bolj drastičen način obnavljanja podatkov, namreč ukaz unformat (dvomim, da je še v winME, ker je to dos ukaz (d0h)). meni je z unformat uspelo tud obnovit precej podatkov s particije, ki se ji je zgodilo sledeče:
- računalnik zaštekal med 'Moving Structures...' fazo spreminjanja velikosti particije (Partition Magic)
- particija bila prepoznana kot Unknown partition type, zato sem jo zbrisal (FDisk, s Partiotion Magic se je niti zbrisat ni dalo)
- na novo ustvaril particijo (kr z FDiskom)
- jo na novo formatiral
- nova particija je bila tud bistveno drugačne velikosti, kot stara uničena
pa sem z unformat še vedno dobil nazaj približno polovico fajlov. ampak v bistveno zmutirani drevesni strukturi :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

DEGI evo link-a

zdaj pa tu samo downloaday EasyRecovery Pro 5.0
je ful verzija ne rabis cracka...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako popraviti particijske tabele??? NUJNO!!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71444 (1306) asPeteR
»

Težave z Lindowsi

Oddelek: Operacijski sistemi
231426 (1004) CaqKa
»

RECOVERY PODATKOV

Oddelek: Pomoč in nasveti
121570 (1390) Elemen_T
»

POMOČ!! zbrisu sm