» »

zamrznitev novega sistema na winXP

zamrznitev novega sistema na winXP

Greg@ ::

No, kupil sem nov računanik, nanj pa kasneje naložil WinXP Pro in takoj nato še SP1. Ker imam kabelski internet imam vklopljen Update, tak da sem skoz "na tekočem" z popravki. Problem je, da računalnik vsake toliko zmrzne. Pojma nimam zakaj. Pogosto zmrzne kadar želim zagnat kako igro (npr.: Mafia, ali UT2k3, Hitman2) ali kak program (Norton System Works 2003). Pojavi se samo taka delna slika (pol črno, pol namizje), nato pa cela slika izgine, medtem pa monitor skoz javlja da dobiva signal. Ko nato restartam računalnik, mi Winsi povejo, da je napako verjetno(!) povzročila grafična kartica. Nato ponavadi še nekaj časa zmrzujejo, nato (čez čas) pa spet vse normalno dela. Aja, včasih me med samim igranjem vrže iz igre v winse. Kaka ideja?

Računalnik je: ABIT AT7MAX2, AMD1800+XP, ABIT GF4 4200 128Mb, WD 80Gb 8Mb. Ostale komponente verjetno niso pomembne. Če so, povejte in bom napisal. Aja, BIOSi so tudi najnovejši, poskusil sem tudi z raznimi drajverji za grafično. Če dam originalne ABITove, mi win sporočijo, da niso bili stestirani od microsofta in da odsvetujejo njih inštalacijo. Poskusil sem tudi z original Microsoftovimi za GF4 vendar nisem opazil nobene spremembe.

Ker imam računalnik v majhni sobi, kjer temp. zraka hitro naraste, imamo ponavadi temp. procesorja okoli 50-55 C. Hladilnik je Zalman 6000Al-Cu. Morda se grafična preveč zagreje (nebi pa vedel temp., ker nimam na nje senzorja)? Ali se morda kaki drugi drajverji "med sabo tepejo"?

Prosim pomagajte, ker mi to gre res že pošteno na živce (ter jetra in ostalo drobovje). Hkrati pa se oproščam da je sporočilo dolgo in morda rahlo nepregledno, vendar sem želel vse kar mi je padlo na pamet v zvezi s tem problemom napisat. Slovnica pa tako ali tako ni zame :).

Hvala že vnaprej, Grega

JP ::

Najprej poskusi z grafično: NE MENI SE ZA OPOZORILA PRI INSTALACIJI GONILNIKOV ki ti jih dajejo XP-ji. Ti samo pritisni Continue anyway pa bo. Če pa potem še kar ne bo delalo napiši kakšen eror ti javijo XP-ji pa ti potem lahko bolj točno povem kaj je narobe.
Mogoče bi bilo pametno izklopit avtomatske posodobitve. Ti samo SP1 daj gor potem pa samo vsake toliko časa poglej če imaš kaj za posodobit (ročno!!!) in sam izberi kaj hočeš!

Lp by JP

Greg@ ::

No, to sem naredil, vendar mi računalnik občasno še vedno zmrzne. Danes mi je enkrat ko sem zagnal Microsoft Outlook (iz Office XP), drugič pa ko sem zagnal Norton System workse. To z nortonom se mi je že dvakrat zgodilo. Enkrat ni pomagalo nič drugega kot nova inštalacija Nortona, drugič pa niti to ni pomagalo. Takrat se je vse skupaj sporihtalo, ko sem vse drajverje nadomestil z Microsoftovimi in nekajkrat vmes zagnal računalnik. Aja, podoben problem ima tudi ROBO (tukaj). Zato sem poskusil isto, kot ste svetovali njemu, vendar jaz ne dobim nobenega plavega okna.
Ima kdo še kakšno idejo, ali pa bo bolje da formatiram vse skupaj in naložim Win2k (na statrem računalniku sem jih imel pa so mi zelo lepo delali, tako da bi mogoče tudi na novem). Je pa res da so mi WinXP mnogo lepši in še hitrejši so, tako da prosim še za kakšne ideje, ker mi ni preveč do menjave windowsov.

Aja, skoraj bi pozabil napisati. Na ABITovi domači strani sem našel med raznimi datotekami za mojo matično (ABIT AT7MAX2) Compatibility Report. Tam notri je pod grafičnimi karticami omenjeno da plošča lepo dela z ABIT Siluro GF4 Ti4400 in Ti4600, Siluro Ti4200 (katere lastnik sem pa jaz) pa ni omenjena.

Hvala, Grega

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Greg@ ()

JP ::

Pa še nekaj:
A si flashal bios od MB?
A si poskusil z zadnjimi gonilniki proizvajalcev (grafična)?
A se ti mogoče računalnik malo preveč greje?
...
Stvar praviš da samo štekne in nič drugega... nobenih errorjev etc..

Še kakšen podatek potem pa bomo vidli.

Lp by JP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Netscape Mail 7.02

Oddelek: Programska oprema
12984 (902) Jeebs
»

Težave.... ADSL !

Oddelek: Pomoč in nasveti
261373 (960) connan
»

Sestavite do 300.000 SIT računalnik??!!?

Oddelek: Kaj kupiti
271933 (1379) Airskull
»

Katero plato kt 400 kupit?

Oddelek: Kaj kupiti
171313 (898) nodes
»

Plata

Oddelek: Kaj kupiti
6861 (729) smilyxx

Več podobnih tem