Forum » Programska oprema » Netscape Mail 7.02
Netscape Mail 7.02
Jeebs ::
Hello! Imam en mali problemček, k mi gre že res pošteno na živce. Zadnje čase namreč ne morem več pošiljat pošte z Netscape Mail. Včeri sm imel gor še verzijo 7.01, pa mi ni hotelo poslat. Sending mail okence v nedogled. Potem sem poskusil z izklopljenim antivirusom in firewallom (Norton System Works 2003 in Internet Security 2003). Ista pesem. Netscape sem kompletno odinstaliral, gor vrgel verzijo 7.02, vrnil nazaj na svoje mesto mail mape, address book, bookmarks in history. Problem še večji. Sedaj namreč očitno niti poskuša ne poslat, ampak takoj dobim tole ''Sending of message failed. An error occured sending mail: Unable to connect to SMTP server...''. Poskusil sem vse, pa stvar ne dela. Opažam pa, da pod SMTP server nastavitvijo dobim ob ponovnem zagonu Netscape Maila nov ''prazen'' server. Enostavno eno prazno okence, v katerem nič ne piše, je pa kot da bi bil nastavljen še en server. Če kliknem Set as default mi notr piše ''null (default server). Se komu sanja, katera datoteka ureja SMTP server listo in kako to popravit? Hvala!
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
poga ::
vse nastavitve bi morale biti v datoteki "Prefs.js". Ta se pa nahaja v tvojem direktoriju, kjer imas netscepe-ov profile - za verzijo 7 mislim da se nahaja v C:\Documents and Settings\tvoj username\Application Data\Mozilla\Profiles (seveda ce uporabljas Win2k/XP)
Najdu omenjeno datoteko in v njej se nahajajo naslednji zapisi, v kateri je besedica smtp:
user_pref("mail.identity.id1.smtpServer", "smtp1");
user_pref("mail.identity.id2.smtpServer", "smtp2");
user_pref("mail.identity.id3.smtpServer", "smtp1");
user_pref("mail.smtp.defaultserver", "smtp3");
user_pref("mail.smtpserver.smtp3.auth_method", 1);
user_pref("mail.smtpserver.smtp3.hostname", "mail.siol.net");
user_pref("mail.smtpserver.smtp3.try_ssl", 0);
user_pref("mail.smtpserver.smtp3.username", "asvajger");
user_pref("mail.smtpservers", "smtp3");
Mogoče kdo ve, kaj je tle narobe? Sam se ne znajdem.
user_pref("mail.identity.id1.smtpServer", "smtp1");
user_pref("mail.identity.id2.smtpServer", "smtp2");
user_pref("mail.identity.id3.smtpServer", "smtp1");
user_pref("mail.smtp.defaultserver", "smtp3");
user_pref("mail.smtpserver.smtp3.auth_method", 1);
user_pref("mail.smtpserver.smtp3.hostname", "mail.siol.net");
user_pref("mail.smtpserver.smtp3.try_ssl", 0);
user_pref("mail.smtpserver.smtp3.username", "asvajger");
user_pref("mail.smtpservers", "smtp3");
Mogoče kdo ve, kaj je tle narobe? Sam se ne znajdem.
root987 ::
mogoče bi si mro pa račune na novo nastajt?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Kako to mislš? Vse accounte zbrisat pa na novo naštimat?
Loki ::
Edit > Mail & Newsgroups Account Settings > Outgoing Server (SMTP) > Advanced > Add (dodas server, ki ga ima tvoj ponudnik)
nato se ime@priimek@isp.net (tukaj naj bi bila oznaka tvojega racuna) > Advanced > odpre se ti advanced account settings, kjer nastimas pravi SMTP server - torej ce imas email preko siola, siolovega, ce preko volje, voljinega. (le-ta serverja - vsaj siolov) sta za routerjem, ki prepusca samo uporabnike z svoime ip-jem gor).
nato se ime@priimek@isp.net (tukaj naj bi bila oznaka tvojega racuna) > Advanced > odpre se ti advanced account settings, kjer nastimas pravi SMTP server - torej ce imas email preko siola, siolovega, ce preko volje, voljinega. (le-ta serverja - vsaj siolov) sta za routerjem, ki prepusca samo uporabnike z svoime ip-jem gor).
Sej mam pravilno nastavljen mail.siol.net. Ma nč, bom jst dons zvečer lepo na novo inštaliru Netscape pa bo. UPAM!
Loki ::
si bil tkarat tudi povezan prek siola?
so nastavitve za uporabnisko ime/ geslo/ SSL povezavo pravilne?
je iz kaksnega neznanega razloga firewall konfiguriran tako, da ne prepusca prometa na smtp portu?
meni je kazalo isto (sicer z malo novejso mozillo) samo, ce je bil kateri izmed prvih dveh primerov resnicen.
dobi si kaksno novejso mozillo (1.2.1 ali 1.3beta)
so nastavitve za uporabnisko ime/ geslo/ SSL povezavo pravilne?
je iz kaksnega neznanega razloga firewall konfiguriran tako, da ne prepusca prometa na smtp portu?
meni je kazalo isto (sicer z malo novejso mozillo) samo, ce je bil kateri izmed prvih dveh primerov resnicen.
dobi si kaksno novejso mozillo (1.2.1 ali 1.3beta)
Bom jst zdle na novo gor stvar vrgu, pa bomo vidl, če bo delal. No, da še odgovorim na vprašanja...
1. Seveda sem bil povezan preko SiOL-a. Vem, da ima mail.siol.net IP filter.
2. Up. ime in geslo pravilno nastavljena, SSL nisem prepričan, ker se ne spoznam na to.
3. Firewall je konfiguriran pravilno, poskusil sem tudi z izklopljenim, pa stvar isto napiše. Tako, da verjetno ni stvar v njem.
No, povem čez kako urico, kako se je obnesla nova inštalacija.
LP, Anže
1. Seveda sem bil povezan preko SiOL-a. Vem, da ima mail.siol.net IP filter.
2. Up. ime in geslo pravilno nastavljena, SSL nisem prepričan, ker se ne spoznam na to.
3. Firewall je konfiguriran pravilno, poskusil sem tudi z izklopljenim, pa stvar isto napiše. Tako, da verjetno ni stvar v njem.
No, povem čez kako urico, kako se je obnesla nova inštalacija.
LP, Anže
Ok, tole je bilo sicer precej več kot urica, ampak vseeno. Stvari še nisem prišel do dna, sem pa pri nečem, česar si spet ne morem pojasnit. Ok, najprej kaj sm naredu. 1. Backup maila, address book... 2. Odstranitev Netscape (vključno z mapo v Windows/Application Data) 3. Ponoven zagon comp 4. Pregled sistema z Norton System Works 2003. 5. Instalacija Netscape 7.02, konfiguriranje in nato povrnitev mailov in ostalega iz backup.
Sedaj pa sem pri naslednjem... Mail mi hoče poslat, pridem do okenca ''sending mail'', to pa je tudi vse. Pustil sem pošiljat 5 minut in opazil zanimivo stvar. Ob opazovanju ADSL povezave, sem opazil, da dobivam pošto vrnjeno. Hitrost upload/download je namreč istočasno popolnoma ista. Drugih programov k bi nucal internet nisem imel prižganih. Pošiljal sem mail na moj Yahoo naslov, subject je bil ''test'', v samem mailu pa je tudi samo ''test'' pisalo. Po prvem poskusu sem dal Internet Security na disabled, pa ni pomagalo. Hm... Zdi se mi, da bom mogu na novo inštalirat IS, če pa ima kdo kak predlog, kaj bi bilo narobe...
Sedaj pa sem pri naslednjem... Mail mi hoče poslat, pridem do okenca ''sending mail'', to pa je tudi vse. Pustil sem pošiljat 5 minut in opazil zanimivo stvar. Ob opazovanju ADSL povezave, sem opazil, da dobivam pošto vrnjeno. Hitrost upload/download je namreč istočasno popolnoma ista. Drugih programov k bi nucal internet nisem imel prižganih. Pošiljal sem mail na moj Yahoo naslov, subject je bil ''test'', v samem mailu pa je tudi samo ''test'' pisalo. Po prvem poskusu sem dal Internet Security na disabled, pa ni pomagalo. Hm... Zdi se mi, da bom mogu na novo inštalirat IS, če pa ima kdo kak predlog, kaj bi bilo narobe...
Stvar po 2 ponovnih namestitvah Windoze in 2 neprespanih nočeh KONČNO urejena! Najprej sm se spravu Internet Security pa Norton System Works odstranit, pa sm zraven še pol sistema zjebu, k nism bil pazljiv. Pol vse na novo, pa pride ena napaka na disku ko sm imel že skor vse nazaj. Pa pride do tistga neumnega ''Windows will repair registry for you...'' (a kdo ve, kako ta sranje izklopit?) in spet na novo. Zdej k sm pa vse na novo gor vrgu, pa sm ugotovu, da je bil res problem z up. imenom in geslom. Glupa stvar mi je kr avtomatsko metala moj e-mail naslov za up. ime, za geslo pa sploh vprašal ni. Brez gesla se pa ve, da mail.siol.net ne sprejme pošte. Bemti, naslednjič bom 100x preveru nastavitve, preden se bom začel igračkat z bolj nevarnimi posegi.
BTW, ne morem pa si pojasnit, od kje Netscape-u 7.01 (preden se je vse skupaj začelo, glej prvo objavo) ideja, da zamenja moj username z e-mail naslovom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel Firefox 17Oddelek: Novice / Brskalniki | 9284 (7365) | Invictus |
» | Kako pohitriti FireFoxOddelek: Pomoč in nasveti | 4518 (4229) | Bakunin |
» | Je Safari res najhitrejši brskalnik?Oddelek: Novice / Brskalniki | 7513 (4720) | Kenpachi |
» | PHP mail(); probem.Oddelek: Izdelava spletišč | 1787 (1208) | Skrat |
» | Thunderbird outgoing mail nastavitveOddelek: Programska oprema | 1909 (1756) | alien-w |