Forum » Strojna oprema » Naj procesor na plato ABIT kt 7 Raid
Naj procesor na plato ABIT kt 7 Raid
Storm ::
Imam plato Abit KT-7 Raid in me zanima, kateri procesor je nanjo še mogoče priključiti da bo delovalo. Po specifikacijah naj bi delovalo nekje do 1300Mhz, slišal sem, da je nekomu uspelo tudi več..
Ima kdo kakšne iskušnje oz. mi lahko kdo svetuje???
Danke, finke in čehinje.
Ima kdo kakšne iskušnje oz. mi lahko kdo svetuje???
Danke, finke in čehinje.
swar ::
Ne vem kaj ma abit s temi ploscami ampak vem da imam jest novejso verzijo kt7a brez raida ver 1.3 in mi podpira athlon cez 2ghz...Poisci na abitovi strani svoj bios in ga upgrejdaj pa poglej v biosu nastavitve za cpu in bos tako najbolje videl ker cpu ti pase notr
kuglvinkl ::
swar, tvoja plata podpira 133 MHz FSB, njegova pa ne. Po izkušnjah tu na Forumu, gre FSB pri KT133 čipsetu (torej brez A), tam nekje do 112-113 MHz.
Kot rečeno, flešaj BIOS na zadnjo verzijo, potem pa v BIOSu poglej do kolk lahko nastaviš množilnik. In če se potrudiš, boš lahko še kje staknil verzijo TB, ki delajo na 100 FSB. Kaj pa če ne? Nabaviš C steping (133 FSB), odkleneš množilnik, daš FSB do konca kolkr gre in sfiniširaš z množilnikom.
Če ne drugega, ti še vedno ostane Morgan (Duron),
Čekriaj oz. uporabi search na amdmb.com.
Kot rečeno, flešaj BIOS na zadnjo verzijo, potem pa v BIOSu poglej do kolk lahko nastaviš množilnik. In če se potrudiš, boš lahko še kje staknil verzijo TB, ki delajo na 100 FSB. Kaj pa če ne? Nabaviš C steping (133 FSB), odkleneš množilnik, daš FSB do konca kolkr gre in sfiniširaš z množilnikom.
Če ne drugega, ti še vedno ostane Morgan (Duron),
Čekriaj oz. uporabi search na amdmb.com.
Your focus determines your reallity
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Athlon XP + Abit KT7 .... bi šlo ali neOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1547 (1375) | Vesoljc |
» | Abit KT7A + TB 1,4........Oddelek: Navijanje | 1631 (1277) | kuglvinkl |
» | Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4593 (3634) | rc-car |
» | OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4926 (4248) | AtaStrumf |
» | Abit KT7 in KT7<b>A</b>Oddelek: Kaj kupiti | 1807 (1504) | VASkO |