Forum » Šola » termokamera
termokamera
AndrejAMB ::
Zdravo.
Tukaj sem bolj nova, tak da upam, da nisem s to temo preveč mimo vdarla, kar se tiče foruma, ker ne vem, v ktero temo bi to spadalo.
namreč, imam en problem. Potrebovala bi termo kamero, tako da bi lahko opazovala z njo živali, torej premikanje in ne nekakšnih hiš in podobno. Zdaj pa mene zanima slednje, ali kdo v Sloveniji to mogoče posoja, ali ima katera od naših fakultet, oz. če kdo karkoli kaj ve o tem. Namreč, te kamere so izredno drage, jaz pa bi jo potrebovala samo za svojo diplomsko nalogo, kar pomeni, nekaj uric snemanja in konec. Ko sem se malce pozanima glede cen, so mi odgovorili, da bi potrebovala za takšno delo kamero, ki me stane 10.000€, tolko pa res nimam. :(
Tak da, če ima kdo kakršnokoli infomacijo, bi bila zelo vesela, oz. če bi me znali vsaj usmerit.
HVALA vsem za kakršnokoli pomoč.
LP,andreja
Tukaj sem bolj nova, tak da upam, da nisem s to temo preveč mimo vdarla, kar se tiče foruma, ker ne vem, v ktero temo bi to spadalo.
namreč, imam en problem. Potrebovala bi termo kamero, tako da bi lahko opazovala z njo živali, torej premikanje in ne nekakšnih hiš in podobno. Zdaj pa mene zanima slednje, ali kdo v Sloveniji to mogoče posoja, ali ima katera od naših fakultet, oz. če kdo karkoli kaj ve o tem. Namreč, te kamere so izredno drage, jaz pa bi jo potrebovala samo za svojo diplomsko nalogo, kar pomeni, nekaj uric snemanja in konec. Ko sem se malce pozanima glede cen, so mi odgovorili, da bi potrebovala za takšno delo kamero, ki me stane 10.000€, tolko pa res nimam. :(
Tak da, če ima kdo kakršnokoli infomacijo, bi bila zelo vesela, oz. če bi me znali vsaj usmerit.
HVALA vsem za kakršnokoli pomoč.
LP,andreja
M-XXXX ::
Hm, ne vem če ti bo kaj veliko pomagalo, ti pa lahko povem, da jih imajo na strojni fakulteti v Lj kar zajetno število.
joze28 ::
Mislim daa je cena močno pretirana, razen če potrebuješ visoko resolucijo.
Imajo jih tudi večje gasilske enote, pa jih prosi če ti posodijo ali pa pri kakšnem uvozniku.
Imajo jih tudi večje gasilske enote, pa jih prosi če ti posodijo ali pa pri kakšnem uvozniku.
zlobcek ::
Joze tiste kamere na gasilskih enotah niso namenjene temu in se je niti skalibrirat ne da na tolk nizke temperature. Sem imel tudi jest idejo, ker projektiramo elaborate gradbene fizike - da bi mal okol nesu pa počekiru. Pa ne gre.
joze28 ::
V eni enoti imajo tako, da se je videlo tudi pri sobnih temperaturah, topel odtis roke na avtomobilu. Najbrž pa vse seveda niso enake.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rtl-sdr - Tetra/DMR/ZARE - težave/problemi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27954 (1001) | hipertija |
» | O smiselnosti gasilskih društev (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18263 (3449) | titovili |
» | GasilciOddelek: Loža | 1850 (1271) | MIHAc27 |
» | Klic na številko 112 - kako to poteka?Oddelek: Loža | 2142 (1695) | hellomania |
» | Kje bi kupil vojaške škornje?Oddelek: Loža | 9673 (8118) | lexios |