» »

Informatika na maturi - seminarska naloga

Informatika na maturi - seminarska naloga

kduh ::

Povsod iščem primer seminarske naloge iz informatike na maturi, pa ne najdem konkretnega primera. Na šoli se prvo leto izvaja informatika na maturi in nihče ni prepričan kako bi to naj izgledalo. Profesor pravi, da bi naj bil v nalogi nek informacijski problem. Naslov moje naloge pa bi naj bil Hlajenje in tišanje računalnikov za boljše delo z učnimi programi. Sploh ne vem kje naj v tej temi iščem kak informacijski problem?!
Torej, prosim vas za kak primer seminarske naloge...

Enron x86 ::

Saj ti naslovi so ponavadi zastavljeni tako na široko, da res lahko pišeš o čemerkoli. Glede na temo bi lahko "informacijski problem" zastavil npr. tako, da v programu DEXI narediš odločitveni model med različnimi hladilniki procesorjev, in potem vpišeš razne kriterije (teža, glasnost, aktivno/pasivno hlajenje...)

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

mihec87 ::

Najlažje je verjetno tako kot je predhodnik napisal..izpostaviš problem..nato pa reševanje-tišji hladilniki,pasivno hlajenje,sam izbor komponent ki so tišje npr integrirana grafika,ssd disk itd..

galu ::

Pa da si sposodim.

Sam imam naslov "Izdelava računalniške igre - križci in krožci". Špil je že narejen (v HTML, CSS in JS(z JQ)). "AI" najprej pogleda, če je kje možna zmaga, potem preprečitev zmage drugemu igralcu, v nasprotnem primeru pa random fill na prosto mesto... in to v praksi čisto v redu deluje. Naredil sem tudi CPU vs CPU skriptico, ki vzeme od uporabnika določeno število iger, in jih toliko krat tudi izvede, ter na koncu izpiše rezultat CPU_1 vs CPU_2 (1 vedna začne prvi, 2 pa drugi) - to sem naredil čist iz fibrca in rezultati so dokaj zanimivi.

Zataknilo se mi je pa pri pisanju same seminarske, ker še nikoli nisem pisal seminarske o programčku. Profesor je rekel, da je lahko bolj kratka (ker je programska rešitev zahtevnejša) - cca 20-30 strani in pa da naj pišem o programu in jeziku, v katerem je narejen. Tole bi lahko raztegnil na 100 strani, kar pa ni ravno moj interes. Zamislil sem si, da najprej opišem zasnovo programa, potem pa opisujem (ob kodi), kaj določena funkcija v skripti naredi. Ko bom to imel napisano, pa dodam še nekaj splošnih stvari o jezikih, da zapolnim tisto kvoto.

Predlogi (predvsem tisti, ki so imeli princip naloge isti)?
Tako to gre.

lebdim ::

mislim, da je predvsem koda važna tukaj, tako da opiši kodo ter napiši svojo idejo, kako si prišel do nje ter zakaj si napisal tako kodo za igrico... opiši še, v katerem/ih programskem/ih jeziku/ih si napisal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22148662 (36182) awy
»

Najbolj plonkajo računalničarji

Oddelek: Novice / Zasebnost
368133 (6726) DavidJ
»