» »

Vijak podstavka za Samsung LCD

Vijak podstavka za Samsung LCD

dacker ::

Živjo,
med prevozom Samsung monitorja se mi je izgubil vijak ki pritrjuje podstavek na monitor. Ko sem spraševal po trgovinah so mi povsod povedali da jih nimajo na zalogi. In da ga lahko dobim v vsaki trgovini ki prodaja vijake ker je pač ta standarden. No ko sem hodil po trgovinah so sicer vijaki iste velikosti (M5) vendar pa je navoj različen. Ima kdo idejo kje bi se dalo te vijake dobiti. Sicer so me v neki trgovini napotili na Birotehno (menda servis za Samsung). Vendar pa je ta trgovina odprta le do 16h ure, sam pa nisem iz Ljubljane in ne morem priti tja. Hvala v naprej za pomoč.

joseph ::

Hja, šment.

Čudno, da bi Samsung za en navaden podstavek dal specialni navoj. Razen, če je delan za ameriški trg, ampak potem ti tudi omrežje ne bi ustrezalo.

Bolj verjetno je, da si se zmotil. Mogoče je pa navoj M4. Pri tako majhnih vijaki se drobni navoji skoraj ne uporabljajo, razen za sprecialne stvari.

Za ameriški trg je navoju najbližji N10-24UNC. To oznako sem nahitro najšel na netu, bolj sigurno tabelo pa lahko pogledam danes zvečer.

LP!

PS: Realna cena vijakov M4 (če ne kupiš v Merkurju) je 0,012eur/kos.

dacker ::

Sem šel v trgovino in preizkusil vse vijake ki jih imajo. M4 je padel skozi luknjo tako da je premajhen. M5 je šel v luknjo ampak je navoj drugačen tako da šel globlje kot 1mm. Je pa M5 definitivno prava velikost.

Opkow ::

Za kateri model Samsunga pa rabis vijak (samo en vijak?)?

Ker imam ene sraufe, sicer od ViewSonica VP2030b, vendar sem ji sprobal na odsluzenem Samsungu 204b in pasejo lepo notri. Tako da jih imam nekaj viska.

Pa tile M4, M5 enote so v mm? Ker gledam moje, sem jih izmeru 4 mm. Kar potem ni ok...

dacker ::

Imam model SyncMaster T240, rabim pa samo 1 vijak ki pritrjuje podstavek na monitor. Čisto možno je da so od ViewSonica vijaki pravi. Ker so menda med seboj kompatibilni. Nekdo mi je celo svetoval naj probam kak vijak od LG monitorja če ga imam. Nisem pa gledal koliko so mere v mm.

šernk ::

navodil nimaš? ker tam ponavadi piše kakšen vijak je.

sicer pa v kakšni trgovini si to bil, da imajo en vijak M5 na voljo? pojdi v kakšen merkur itd. ko imajo malce več vijakov na izbiro in eden mora it. al je navaden al pa fini navoj, kaj drugega skoraj ne more bit.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radiator- regulacija toplote

Oddelek: Loža
253004 (1331) starfotr
»

M2, M3, M4 vijaki,...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1714650 (6710) ufek
»

Kje kupiti nadomestne šravfke

Oddelek: Strojna oprema
152218 (1577) Malajlo
»

Kje dobiti vijake?

Oddelek: Strojna oprema
405882 (4355) Šimpanz
»

Iščem te vijake

Oddelek: Kaj kupiti
213778 (2924) gumby

Več podobnih tem