Forum » Šola » Pomoč pri azimutu
Pomoč pri azimutu
hexor ::
Pozdrav vsem!
Nekoga bi prosil, če mi pomaga pri iskanju programa, ki mi bo na podlagi vnešenih koordinat izpisal koordinatni sistem z vnešenimi točkami, kar bom potreboval pri iskanju optimalnega kota do neke točke(azimuta).Hvala!
Nekoga bi prosil, če mi pomaga pri iskanju programa, ki mi bo na podlagi vnešenih koordinat izpisal koordinatni sistem z vnešenimi točkami, kar bom potreboval pri iskanju optimalnega kota do neke točke(azimuta).Hvala!
RootMachine ;)
Kos0brin ::
Wolfram mathematica ;). Izračunaj kot med premico, ki jo določata točki in osjo x. Od 90 odštej ta kot pa dobiš azimut.
_Enterprise_ ::
zgleda z OPjem rešujeva isto domačo nalogo, jest bi tudi vprašal kaj gledaš kot azimut v primeru, da imaš koordinate začetne in končne točke. izračunal sem kot med vzporednico x osi skozi začetno točko in daljico med začetno in končno točko, pa zgleda to ni to, ker naj bi bil odgovor napačen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google maps stopsOddelek: Pomoč in nasveti | 1212 (962) | Gogo |
» | Navigacija za kolo (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13033 (9209) | schurda |
» | Kako je definirana zemljepisna širina/višina: na krogli ali elipsoidu (WGS)?Oddelek: Znanost in tehnologija | 2732 (1968) | LuiIII |
» | Orientacija po Ljubljani z Google TransitomOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6285 (4542) | M.B. |
» | Freehand v krivuljo - C# ali VBOddelek: Programiranje | 1500 (1371) | PaX_MaN |