Forum » Pomoč in nasveti » LCD in menjavanje resolucije...
LCD in menjavanje resolucije...
FANATIK ::
Pozdravljeni!
Torej, imam LCD ekran in zadnje čase špilam relativno star špil System shock 2. LCD je digitalno povezan na Radeona. Problem je v tem, da imata v špilu glavni meni in sam špil različno resolucijo. To pomeni, da vsakič, ko grem v glavni meni in iz njega, se backlight od LCDja vgaša in prižiga in monitor išče novo resolucijo (traja ene 5-10 sekund, da jo najde).
Moje vprašanje je sledeče: Ali je to škodljivo za LCD ekran?
Med igranjem pridem dostikrat do situacije, ko moram vsaihk 5-10 sekund "quick-loadat" (ker me pač ubijejo...) in med loadanjem igra na hitro skoči v drugo resolucijo in nazaj. Rezultat je, da mi monitor približno 5 sekund non-stop utripa (backlight se prižiga in ugaša), slika je pa črna (ker pač ne ve kira resolucija je). Ali se mi lahko backlight pokvari? Kaj pa elektronika? Ji predstavlja velik napor (in pregrevanje) non-stop iskat resolucijo?
Najlepša hvala za odgovore!
FANATIK
Torej, imam LCD ekran in zadnje čase špilam relativno star špil System shock 2. LCD je digitalno povezan na Radeona. Problem je v tem, da imata v špilu glavni meni in sam špil različno resolucijo. To pomeni, da vsakič, ko grem v glavni meni in iz njega, se backlight od LCDja vgaša in prižiga in monitor išče novo resolucijo (traja ene 5-10 sekund, da jo najde).
Moje vprašanje je sledeče: Ali je to škodljivo za LCD ekran?
Med igranjem pridem dostikrat do situacije, ko moram vsaihk 5-10 sekund "quick-loadat" (ker me pač ubijejo...) in med loadanjem igra na hitro skoči v drugo resolucijo in nazaj. Rezultat je, da mi monitor približno 5 sekund non-stop utripa (backlight se prižiga in ugaša), slika je pa črna (ker pač ne ve kira resolucija je). Ali se mi lahko backlight pokvari? Kaj pa elektronika? Ji predstavlja velik napor (in pregrevanje) non-stop iskat resolucijo?
Najlepša hvala za odgovore!
FANATIK
gumby ::
načeloma nebi smelo škoditi... backlight je verjetno sestavljen iz LED diod (naj me kdo popravi, če se motim...), katerim pogosto prižiganje in ugašanje ne škodi prav nič. podobno tudi ostala elektronika ne bi smela imeti probleme.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Madeži na ekranuOddelek: Pomoč in nasveti | 3327 (2099) | Zheegec |
» | Ultrapoceni noname monitorji na Ebayu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16170 (10670) | Steinkauz |
» | Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10968 (5579) | Pyr0Beast |
» | Linux dobil podporo za CrossFire in OverDrive (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 8436 (5893) | BigWhale |
» | Nakup 19" - 20" inčnega LCDja!Oddelek: Kaj kupiti | 1980 (1602) | urkoman |